Τελευταία Νέα

27/7/12

Μπράγκα-Ολυμπιακός 1-1 (4-4 στα πέναλτι) (ΦΙΛΙΚΟ).

                               
Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό του επί Πορτογαλικού εδάφους. Καλοί οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο ημίχρονο, με Τάτο και Λυκογιάννη να ξεχωρίζουν. Πολλές δοκιμές από τον Ζαρντίμ στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες χτύπησαν και πέναλτι και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4!
 
Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Μπράγκα στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί Πορτογαλικού εδάφους.
Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο που προηγήθηκαν και με τον Τάτο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζαρντίμ έκανε αρκετά πειράματα.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ σε μία από αυτές σημείωσε και το γκολ με τον Τάτο. Στην συγκεκριμένη φάση φάνηκε ξεκάθαρα η δουλειά του Ζαρντίμ, όπου θέλει να επιτίθεται η ομάδα του από τα πλάγια.
Βέβαια όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός έδινε γήπεδο στους Πορτογάλους με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα γκολ από στημένη φάση (απευθείας χτύπημα φάουλ), στην οποία φέρει ευθύνη και ο Μέγκιερι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε διάφορα πειράματα στην ενδεκάδα, καθώς ήθελε να δει κάποιους παίκτες και σε άλλες θέσεις με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να μην είναι όπως στο πρώτο μέρος. Η Μπράγκα είχε πιο καλές ευκαιρίες πάντως για γκολ στο δεύτερο.
Το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1 και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι (δεν υπήρξε παράταση), αλλά και εκεί αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4.
Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό είναι την Παρασκευή (27/7) με την Αγγλική Νιουκάστλ στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα (22.45).
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Αλγκάρβε.
Συνθέσεις ομάδων:
Μπράγκα (Πεσέιρο): Κιμ, Ντουγκλάο, Βινίσιους, Κουστόδιο, Βιάνα, Σαλίνο, Μοσορό, Άλαν, Μπαρμπόζα, Λίμα, Έλντερσον.
Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Μοδέστο (75' Βλαχοδήμος), Χολέμπας (46' Παπάζογλου), Σιόβας, Μανωλάς, Μανιάτης (46' Ποτουρίδης), Φέισα, Τάτος (46' Φετφατζίδης), Λυκογιάννης, Αμπντούν (75' Σουμπίνιο), Μήτρογλου (46' Τζεμπούρ).
Σκόρερ: Λίμα (35', Μπράγκα)-Τάτος (7', Ολυμπιακός)
Τα αρχικά πλάνα του Ζαρντίμ.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, με τον Μέγκιερι κάτω από τα δοκάρια, τους Μοδέστο (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά), Σιόβα-Μανωλά (κεντρικό δίδυμο) στην άμυνα.
Στην μεσαία γραμμή η τριάδα ήταν οι Μανιάτης, Φέισα, Τάτος και στην επίθεση οι Λυκογιάννης (αριστερά), Αμπντούν (δεξιά), Μήτρογλου (κορυφή).
Γκολ με το ξεκίνημα!
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απέναντι στην πρώην ομάδα του την Μπράγκα, παρέταξε μια ομάδα η οποία είχε ως στόχο να πιέσει από την αρχή και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.
Σε μια από αυτές ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε σωστά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Στο 7' ο Μανιάτης άνοιξε δεξιά στον Μοδέστο, ο Γάλλος προχώρησε έκανε την σέντρα η μπάλα έφτασε στον Τάτο ο οποίος απέφυγε τον Ντουγκλάο πρόλαβε και τον Κιμ και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 0-1.
                
Μια πολύ ωραία ενέργεια από τους παίκτες του Ολυμπιακού που φάνηκε να την έχουν δουλέψει αρκετά, καθώς ο Ζαρντίμ θέλει η ομάδα του να επιτίθεται από τα πλάγια.
Στο 16' η Μπράγκα προσπάθησε να απαντήσει αλλά από την κεφαλιά του Βινίσιους η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός στο 17' είχε μια καλή προσπάθεια όταν ο Μήτρογλου έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.
Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και στο 19' από το σουτ του Μανιάτη έφυγε άουτ, ενώ στο 24' ο Μήτρογλου έχαμε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των νταμπλούχων Ελλάδος.
Ο Μοδέστο και πάλι από δεξιά έκανε την σέντρα, ο Μήτρογλου μόνος μέσα στην περιοχή σταμάτησε την μπάλα έκανε το σουτ και αυτή έφυγε λίγο άουτ.
Αιφνιδιάστηκε ο Μέγκιερι!
Στην συνέχεια η Μπράγκα άρχισε ανεβαίνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο ώστε να απειλήσει την εστία του Μέγκιερι.
Στο 28' πάλι από κεφαλιά του Βινίσιους η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 33' ο Άλαν προσπάθησε από μακριά να αιφνιδιάσει τον Μέγκιερι χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά το κατάφερε αυτό δύο λεπτά αργότερα (35') ο Λίμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνοντας το 1-1 με τον Μέγκιερι να φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.
               
Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 με τον Ολυμπιακό να έχει μια μικρή κατοχή της μπάλας (51% έναντι 49% της Μπράγκα).
Πειράματα από τον Ζαρντίμ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος δοκίμασε ένα σχήμα με τον Αμπντούν πίσω από τον μοναδικό κυνηγό ο οποίος ήταν ο Τζεμπούρ (στη θέση του Μήτρογλου), αλλάζοντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1.
Στο 55' ο Μπαρμπόσα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Μέγκιερι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα.
Τρία λεπτά αργότερα (58') από την κεφαλιά του Μοσορό η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Άλαν στο 62'.
Στο 69' ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, όταν Αμπντούν και Τζεμπούρ συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ως αποτέλεσμα των πολλών αλλαγών που έγιναν στο ματς και η μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν στο 86', όταν από την κεφαλιά του Κουστόδιο ο Μέγκιερι έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντουγκλάο μετά από στημένη φάση σημείωσε γκολ το οποίο ακυρώθηκε κακός ως οφσάιντ και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 1-1.
Τα πέναλτι.
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες χτύπησαν και πέναλτι και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4.
Η σειρά των πέναλτι:
1-0: Λίμα
Σιόβας (δοκάρι)
2-0: Έντερ
2-1: Φέισα
3-1: Κουστόδιο
3-2: Σουμπίνιο
4-2: Σέζαρ
4-3: Φετφατζίδης
Ούγκο Βιάνα (απέκρουσε ο Μέγκιερι)
4-4: Τζεμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου