Τελευταία Νέα

29/7/12

Μπλάκμπερν - ΑΕΚ 2-1 (ΦΙΛΙΚΟ).

Σταματής, Τομαράς, Μπουγαϊδης, Γιάγκο, Κουρέλας

Στο δεύτερο φιλικό επί Αγγλικού εδάφους, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την πιο έτοιμη Μπλάκμπερν με 2-1. Κουρασμένοι οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου στο πρώτο ημίχρονο, με δύο ματς σε διάστημα 23 ωρών! Καλά στοιχεία από τους "μπέμπηδες" στην επανάληψη.
Δύο συνεχόμενα φιλικά, με μια προπόνηση από την Πέμπτη που έφτασε η αποστολή στην Αγγλία και το δύσκολο διήμερο για την ΑΕΚ έβγαλε θετικό πρόσημο και χαμόγελα. Οι αντίπαλοι που ήταν εμφανώς πιο έτοιμοι, με την Πρέστον στην Α' Αγγλίας, αλλά και την δυνατή Μπλάκμπερν της Τσάμπιονσιπ.

Όσον αφορά το ματς με τα "Ρόδα", η ΑΕΚ είχε δύο ημίχρονα. Στο πρώτο βγήκε αρκετά η κούραση και φάνηκαν οι παίκτες να μην μπορούν να εκτελέσουν, ακόμα και τις οδηγίες από τον πάγκο. Στην επανάληψη οι παίκτες με τις αλλαγές που έγιναν, υπήρξε φρεσκάδα και πολύ καλή κυκλοφορία. Δείγμα της εικόνας αυτής, η δημιουργία δύο μικρο ευκαιριών από την Αγγλική ομάδα.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Χάιμπουρι.
Συνθέσεις:
Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Ορ, Ριμπέρο, Ζιβέ, Μέρφι, Μπέστ, Χάνλει, Όλσον, Μόρρις, Τζόρτζ, Γκόμεζ
AEK: Αραμπατζής (Κωνσταντόπουλος 56'), Αρκούδας, Τσαμουρλίδης (Βλάχος 80'), Γιάγκο(Ματετζίδης 80'), Μπουγαΐδης (Νικολιάς 85'), Γκερέιρο (Κουρελάς 59'), Ρίκκα (Φέτσης 80'), Παπαδημητρίου (Βροντής 31'), Λαγός (Τομαράς 66'), Καλογέρης (Φούντας 45'), Τσίτας (Σταματής 31')
Σκόρερ: Γκόμεζ 7' (1-0), Μπεστ 29' (2-0) - Κουρελάς 76' (2-1)
Τα αρχικά πλάνα του Βλάχου
Ο τεχνικός της Ένωσης κατέβασε την ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό με σύστημα 4-3-3 και στον αγωνιστικό χώρο μεταφραζόταν σε 4-2-3-1 με Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, τους Τσαμουρλίδης-Μπουγαΐδης κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα μπακ δεξιά ο Αρκούδας και αριστερά ο Λαγός, αμυντικά χαφ Ρίκκα και Γιάγκο, μπροστά τους τριάδα αριστερά ο Παπαδημητρίου, δεξιά ο Καλογέρης στο κέντρο ο Γκερέιρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσίτας.
Μετά και το 2-0 όμως, το σύστημα επέστρεψε σε διάταξη Πρέστον, με τον Γιάγκο στην άμυνα, τον Τσαμουρλίδη αριστερά και τον Λαγό αμυντικό χαφ. Με τους πλάγιους να σχηματίζουν μια τετράδα στον χώρο του κέντρου και να μην προωθούνται πολύ και μπροστά, πίσω από τον επιθετικό τον Γκερέιρο.
Κουρασμένοι στο πρώτο ημίχρονο
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Μπλάκμπερν να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και κυρίως από την αριστερή πλευρά. Η πίεση αυτή μόλις στο 7ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στα "Ρόδα".
Σέντρα του Όλσον από τα αριστερά, ο Μπέστ πήρε εύκολα την πρώτη κεφαλιά πάσα, Γκόμεζ την δεύτερη εξ επαφής και 1-0 με τον Αραμπατζή να νικιέται στην κλειστή του γωνία. Η άμυνα της Ένωσης στα πρώτα λεπτά αντιμετώπισε πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι και στο 10' σέντρα, ο Όλσον την κεφαλιά η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια σκόραρε ο Μπεστ αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.
Από εκεί και πέρα ο Βαγγέλης Βλάχος άρχισε να φωνάζει σε Γιάγκο και Μπουγαΐδη προκειμένου να μπαίνουν πιο δυνατά στις φάσεις. Η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει λιγάκι το ματς και να μην δέχεται εύκολα αντεπιθέσεις.
Στο 16' μάλιστα ο Καλογέρης έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Μπλάκμπερν στον Τσίτα, αλλά ο νεαρός επιθετικός άργησε να εκτελέσει και τον πρόλαβε η άμυνα της αγγλικής ομάδας.
Στο 29' όμως ο Μπεστ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, μετά από βαθιά μπαλιά, κοντρόλαρε, ξεπέρασε τον Τσαμουρλίδη και με εξαιρετικό πλασέ στην απέναντι γωνία του Αραμπατζή έκανε το 2-0.
Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου έδειχναν σαφώς επηρεασμένοι από την κούραση (ήταν αναμενόμενο) και πολλές φορές αργούσαν να καταλάβουν τις εντολές του. Για να μην αναφέρουμε το 3ωρο ταξίδι χθες να πάνε στο Πρέστον και το 2,5ωρο ταξίδι σήμερα για τον Φλίτγουντ (άλλες τόσες να γυρίσουν).
Οι κούραση φαινόταν σε κάποιους αρκετά και μόλις στο 31΄ο Βλάχος πέρασε μέσα Σταματή-Βροντή σε Παπαδημητρίου και Τσίτα αντίστοιχα. Από εκείνο το σημείο η Ένωση προσπάθησε να βγει μπροστά και κατάφερε να μπλοκάρει την Μπλάκμπερν, δίχως να απειληθεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Σημείωση, λίγο πριν την λήξη του πρώτου 45λέπτου, ο Μπεστ τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο. Από την εικόνα φάνηκε σοβαρό, καθώς πρόκειται για γόνατο.
Πίεση στο δεύτερο
Στην επανάληψη ο Βαγγέλης Βλάχος ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν μπροστά και να μαρκάρουν σε όλο το γήπεδο. Αμέσως οι παίκτες της Ένωσης ανταποκρίθηκαν στις εντολές.
Από το 45' και μετά η ΑΕΚ είχε καλύτερη κυκλοφορία και για την ακρίβεια, είχε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Ο τεχνικός της Ένωσης ακουγόταν να μοιράζει μπράβο.
Στο 61' μάλιστα οι κιτρινόμαυροι φτάσανε κοντά στην μείωση του σκορ, όταν από λάθος του γκολκίπερ της Μπλάκμπερν, ο Λαγός βρέθηκε από πλάγια θέση με την μπάλα στα πόδια, αλλά το ψιλοκρεμαστό που έκανε πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Μόνο... κουρέλας δεν ήταν.
Η πίεση των παικτών της ΑΕΚ έφερε καρπούς και στο 77' ήρθε η στιγμή που το σκορ έγινε 2-1. Ο Γροντής με καταπληκτική μπαλιά, έβγαλε τον Κουρέλα μόνο του από τα αριστερά, κοντρόλ και ψύχραιμο πλασέ παρά την πίεση του αμυντικού και πρώτο γκολ του δικεφάλου στα φιλικά.
Το γκολ έδωσε περισσότερο ψυχολογία στους παίκτες της ΑΕΚ και με ακόμα περισσότερο πάθος. Η γενική αντίδραση της ομάδας ευχαρίστησε τον Βλάχο που είδε αρκετές από τις οδηγίες του να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Ποιοι ξεχώρισαν...
Ακόμα και για επαγγελματίες, δύο αγώνες σε διάστημα 23 ωρών είναι πολύ δύσκολο στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν για νεαρά παιδιά που φέτος θα πάρουν το βάπτισμα τους πυρός στο επάγγελμα του ποδοσφαιριστή.
Και μόνο όμως ότι ανταποκρίθηκαν σε αυτή την δύσκολη αποστολή οι "μπέμπηδες" του Βλάχου, είναι ένα θετικό στοιχεία για την δύσκολη συνέχεια. Αν μη τι άλλο, το 2-1 απέναντι σε παίκτες της Premier League (φέτος έπεσε), όταν πριν λίγους μήνες αγωνιζόντουσαν με αντιπάλους τις δεύτερες ομάδες της Superlegue, λέει πάρα πολλά.
Κανονικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε κάποιον ξεχωριστά, αλλά επειδή είναι άγνωστη η ομάδα, καλό είναι να εστιάζουμε σε κάποιους για την γνωριμία τους με τον κόσμο. Σήμερα λοιπόν ξεχώρισαν ο Αρκούδας (δεξί μπακ), ο Κουρέλας (αριστερός χαφ), ο Βροντής (επιτελικός χαφ) και ο Σταματής (επίθεση).

                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου