Τελευταία Νέα

18/9/12

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ομίλων Α,B,C και D του Champions League!


Η Παρί Σεν-Ζερμέν έκανε επίδειξη δύναμης νικώντας με 4-1 την Ντινάμο Κιέβου, ενώ η Πόρτο επικράτησε με 2-0 στο Ζάγκρεμπ της Ντίναμο.Η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει νωρίς από την Μονπελιέ, αλλά έκανε άμεσα την ανατροπή και έφυγε νικήτρια με 2-1 από το "Μοσόν". Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε στην πρεμιέρα του στο Champions League χάνοντας με 2-1 από τη Σάλκε στο Καραϊσκάκης!Η Μίλαν δεν νίκησε ούτε την Άντερλεχτ στο "Σαν Σίρο" (0-0), ενώ η Μάλαγα έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο νικώντας με 3-0 την Ζενίτ!Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε δύο φορές στην Μαδρίτη, αλλά η Ρεάλ νίκησε 3-2 με απίστευτη ανατροπή και γκολ του Ρονάλντο στο 90'. Με Λεβαντόβσκι 1-0 η Ντόρτμουντ τον Άγια!

 


Αναλυτικά:


Oμιλος Α:


Η Παρί Σεν-Ζερμέν έκανε επίδειξη δύναμης νικώντας με 4-1 την Ντινάμο Κιέβου, ενώ η Πόρτο επικράτησε με 2-0 στο Ζάγκρεμπ της Ντίναμο. 


Παρί Σεν-Ζερμέν - Ντινάμο Κιέβου 4-1.


Σκόρερς: 19' πέν. Ιμπραχίμοβιτς, 29' Τιάγκο Σίλβα, 32' Αλέξ, 91' Παστόρε / 87' Μιγκέλ Βελόζο
Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι.
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία).
Με εκτέλεση πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς η Παρί Σεν-Ζερμέν άνοιξε το σκορ στο 19', με την εσχάτη των ποινών να έχει κερδίσει ο Ζερεμί Μενέζ από τον Τάρας Μίχαλικ.
Το δεύτερο γκολ των Γάλλων το πέτυχε το άλλο μεγάλο απόκτημα από την Μίλαν, ο Τιάγκο Σίλβα, με τον καλύτερο αμυντικό του πλανήτη να κάνει το 2-0 στο 29', σκοράροντας (με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ και σύγχυση) στο επίσημο ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα.
Μόλις 3 λεπτά αργότερα (32') ήρθε το 3-0 από του παρτενέρ του Τιάγκο Σίλβα στην άμυνα, τον Αλέξ, να σκοράρει με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σαντόμ.
Το μόνο που κατάφερε η Ντινάμο Κιέβου ήταν να μειώσει στο 87' με το εξαιρετικό πλασέ του Μιγκέλ Βελόζο, αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πέτυχε και 4ο γκολ.
Ο Χαβιέρ Παστόρε πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League, κάνοντας με όμορφο σουτ 4-1 στο 91', έπειτα από καταπληκτική προσπάθεια και πάσα του Νενέ.
Συνθέσεις:
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι, Σαντόμ, Ματουιντί, Παστόρε, Μενέζ, Ιμπραχίμοβιτς.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Κόβαλ, Ντανίλο Σίλβα, Μίχαλικ, Χατσερίντι, Ταΐβο, Γκάρμας, Μιγκέλ Βελόζο, Κράνιτσαρ, Γιαρμόλενκο, Ραφαέλ, Ιντέγε Μπράουν.


Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Πόρτο 0-2.


Σκόρερ: 41' Λούτσο Γκονσάλες, 92' Ντεφούρ
Γήπεδο: "Μάκσιμιρ", Ζάγκρεμπ.
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).


Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Πόρτο κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ με το κοντινό πλασέ του Λούτσο Γκονσάλες, έπειτα από την αδυναμία του Κέλαβα να διώξει μετά την σέντρα του Αλέξ Σάντρο από αριστερά.
Οι "δράκοι" πέτυχαν ένα ακόμη γκολ στο τέλος του δεύτερου ημιχρόνου, αυτήν την φορά με τον Στεβέν Ντεφούρ στο 92' να διαμορφώνει το τελικό 0-2.
Συνθέσεις:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Κέλαβα, Βίντα, Τονέλ, Σίμουνιτς, Πίβαριτς, Καλέγιο, Άντεμι, Μπρόζοβιτς, Σαμίρ, Άντε Ρουκάβινα, Τσοπ.
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μιγκέλ Λόπες, Μάικον, Οταμέντι, Αλέξ Σάντρο, Ντεφούρ, Λούτσο Γκονσάλες, Ζοάο Μοουτίνιο, Σιλβέστρε Βαρέλα, Χάμες Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες.


Oμιλος B:


Η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει νωρίς από την Μονπελιέ, αλλά έκανε άμεσα την ανατροπή και έφυγε νικήτρια με 2-1 από το "Μοσόν". Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε στην πρεμιέρα του στο Champions League χάνοντας με 2-1 από τη Σάλκε στο Καραϊσκάκης

Μονπελιέ - Άρσεναλ 1-2.


Σκόρερς: 9' πέν. Μπελχαντά / 16' Ποντόλσκι, 18' Ζερβινιό
Γήπεδο: "Μοσόν", Μονπελιέ.
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία).
Τα πρώτα λεπτά της Μονπελιέ στο Champions League ήταν ιδανικά, καθώς στο 8' ο Γιουνές Μπελχαντά κέρδισε πέναλτι από τον Τόμας Βερμάελεν και ο ίδιος άνοιξε το σκορ στο 9'.
Το πρώτο γκολ της πρωταθλήτριας Γαλλίας στην ιστορία της στον θεσμό μπορεί να ήταν από τα 11 βήματα, ήταν όμως εντυπωσιακό, καθώς ο Μαρονικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση αλά... Πανένκα.
Η απάντηση από τους "κανονιέρηδες" ήρθε στο 16', με τον Λούκας Ποντόλσκι να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινό πλασέ, έπειτα από την ασίστ του Ολιβιέ Ζιρού (άμεση πάσα από τροφοδότηση Καθόρλα).
Δύο λεπτά μόλις αργότερα οι Άγγλοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο "Μοσόν", με τον Ζερβινιό να κάνει το 1-2 από πολύ κοντά, έπειτα από την σέντρα από δεξιά του Καρλ Τζένκινσον.
Συνθέσεις:
ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Καμπεγιά, Εστράδα (78' Εμανουέλ Ερέρα), Ουτάκα, Σαϊχί, Μουνιέ (68' Αΐτ-Φανά), Καμπεγιά, Μπελχαντά, Σουλεϊμάν Καμαρά (78' Σταμπουλί).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Ντιαμπί, Αρτέτα, Καθόρλα (90' Κοκελέν), Ζερβινιό, Ποντόλσκι (90' Γουόλκοτ), Ζιρού (76' Ράμσεϊ).

Ολυμπιακός - Σάλκε 1 - 2


Oμιλος C:



Η Μίλαν δεν νίκησε ούτε την Άντερλεχτ στο "Σαν Σίρο" (0-0), ενώ η Μάλαγα έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο νικώντας με 3-0 την Ζενίτ!

Μίλαν - Άντερλεχτ 0-0.


Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)


Στο πρώτο ημίχρονο η Μίλαν ήταν... τραγική και θα μπορούσε να έχει πάρει στα αποδυτήρια βρισκόμενη πίσω στο σκορ, καθώς η Άντερλεχτ είχε τον έλεγχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι "ροσονέρι"... συνήλθαν, έγιναν ακόμη καλύτεροι με την είσοδο δεύτερου επιθετικού, του Στεφάν Ελ Σααραουί, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στο γκολ.
Συνθέσεις:
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Μπονέρα (74' Γέπες), Μεξές, Αντονίνι, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Φλαμινί, Νοτσερίνο, Εμάνιουελσον (78' Κονστάν), Μπόατενγκ (60' Ελ Σααραουί), Πατσίνι.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ζιλέ, Βασιλέβσκι, Νάιτινγκ, Ντεσχάχτ, Λούκας Μπίγλια, Κουγιατέ (78' Πρετ), Μάσιμο Μπρούνο (78' Γιούχας), Κλιέσταν, Κανού (89' Ιακοβένκο), Μποκανί.



Μάλαγα - Ζενίτ 3-0.


Σκόρερς: 3' και 76' Ίσκο, 13' Σαβιόλα.
Γήπεδο: "Ροσαλέδα", Μάλαγα.
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)


Το πρώτο γκολ του φετινού το Champions League το πέτυχε μόλις στο 3' ο Ίσκο με εξαιρετικό ατομική προσπάθεια και πλασέ, ανοίγοντας το σκορ για την Μάλαγα.
Οι Ισπανοί στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση ξεκίνησαν ιδανικά, με το 2-0 να έρχεται στο 13' με το κοντινό πλασέ του Χαβιέρ Σαβιόλα, έπειτα από την πάσα από δεξιά του Χεσούς Γκάμεθ.
Ο Χουλκ στο ντεμπούτο του στην 11άδα είχε δοκάρι πριν το δεύτερο γκολ της Μάλαγα, οι Ρώσοι έχασαν και εν συνεχεία αρκετές ευκαιρίες να μπουν ξανά στο ματς, αλλά αυτό στο 76'... τελείωσε.
Ο Χοακίν έκανε την προσπάθεια από αριστερά και άφησε την μπάλα στον Ίσκο, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 3-0.
Συνθέσεις:
ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Μονρεάλ, Καμάτσο, Φρανθίσκο Πορτίγιο (46' Ιτούρα), Ίσκο, Χοακίν (85' Ντούντα), Ελιζέου, Σαβιόλα (62' Σάντα Κρους).
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπερτς, Λούκοβιτς (85' Μπιστρόβ), Σιρόκοβ (86' Λουμπ), Ντενίσοβ, Ζιριάνοβ (75' Τζόρτζεβιτς), Φαϊζούλιν, Χουλκ, Κερζακόβ.

[foto de la noticia]

Oμιλος D:



Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε δύο φορές στην Μαδρίτη, αλλά η Ρεάλ νίκησε 3-2 με απίστευτη ανατροπή και γκολ του Ρονάλντο στο 90'. Με Λεβαντόβσκι 1-0 η Ντόρτμουντ τον Άγια!

Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2.


Σκόρερς: 76' Μαρσέλο, 87' Μπενζεμά, 90' Κρ. Ρονάλντο / 68' Ντζέκο, 85' Κολάροβ
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη.
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία).
Έπειτα από κλέψιμο στο κέντρο ο Γιαγιά Τουρέ έβγαλε στην αντεπίθεση την Μάντσεστερ Σίτι και έδωσε έτοιμο γκολ στον Έντιν Ντζέκο.
Ο Βόσνιος στο 68' δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και νίκησε τον Ίκερ Κασίγιας στο τετ-α-τετ με αριστερό πλασέ και άνοιξε το σκορ για τους "πολίτες" μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
Δεν άργησε πάντως η αντίδραση της "βασίλισσας", με την βοήθεια της τύχης πάντως, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 ο Μαρσέλο με δεξί σουτ, το οποίο όμως κόντρα στο σώμα του Χάβι Γκαρθία και άλλαξε πορεία.
Η ομάδα του Μάντσεστερ κατάφερε να πάρει δεύτερη φορά το προβάδισμα στο 85' με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κολάροβ, με τον Τσάμπι Αλόνσο να προσπαθεί να βρει την μπάλα και να μπερδεύει λίγο τον Κασίγιας.
Στο 87' ο Καρίμ Μπενζεμά ισοφάρισε ξανά, πήρε την μπάλα με πλάτη και στο ύψος την περιοχής και με φοβερό σουτ γυρίζοντας νίκησε τον Χαρτ για το 2-2.
Η απίστευτη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 90', με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποφεύγει εξαιρετικά τον Ζαμπαλέτα από αριστερά, να σουτάρει και ο Χαρτ να μην μπορεί να σταματήσει το σουτ του Πορτογάλου.
Ο Βενσάν Κομπανί έσκυψε στο σουτ του Ρονάλντο και μάλλον είναι αυτός που φταίει περισσότερο, παρά ο Χαρτ, για το τέρμα της νίκης της Ρεάλ.
Συνθέσεις:
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (73' Μόντριτς), Εσιέν (65' Μεσούτ Εζίλ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (73' Μπενζεμά).
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Μάικον (74' Σαμπαλέτα), Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Χάβι Γκαρθία, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Νασρί (37' Κολάροβ), Νταβίντ Σίλβα (63' Ντζέκο), Τέβες.


Ντόρτμουντ - Άγιαξ 1-0.


Σκόρερ: 87' Λεβαντόβσκι.
Γήπεδο: "Βεστφάλενσταντιον", Ντόρτμουντ
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία).
Ο Άγιαξ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην Βεστφαλία, αλλά άντεξε μέχρι το 87', όταν και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι λύτρωσε την Ντόρτμουντ.
Οι Γερμανοί είχαν τεράστια ευκαιρία στο 58' να ανοίξουν το σκορ, με το πέναλτι που κέρδισε ο Γκέτσε από τον Φαν Ράιν, αλλά ο Ματς Χούμελς δεν κατάφερε να νικήσει τον Φερμίρ που απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
Στο 87' ήρθε η λύτρωση για την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ο Ιλκάι Γκεντογάν έκανε την σέντρα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι υπερίσχυσε στην δύναμη του Τόμπι Αλντερβάιρελντ, έκανε το κοντρόλ και μετά από όμορφη προσποίηση έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ.
Συνθέσεις:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκεντογάν (89' Λάιτνερ), Κελ, Μπλαστσικόβσκι (73' Πέρισιτς), Γκέτσε (88' Σίμπερ), Ρόις, Λεβαντόβσκι.
ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν Ράιν, Αλντερβάιρελντ, Μοϊσάντερ, Μπλιντ, Κρίστιαν Πόουλσεν, Έρικσεν, Σιμ ντε Γιονγκ, Σάνα (89' Σουλεϊμάνι), Μπάμπελ (79' Σόνε), Μπούριχτερ.
*χαμένο πέναλτι 58' Χούμελς.


ΟΛΑ τα γκολ των ομίλων Α,B,C και D του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η βαθμολογία στoυς 4 πρώτους ομίλους, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής Champions League:

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου