Τελευταία Νέα

18/9/12

1η Aγωνιστική ομίλων Champions League : Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2


Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε στην πρεμιέρα του στο Champions League χάνοντας με 2-1 από τη Σάλκε στο Καραϊσκάκης. Χωρίς καθαρό μυαλό οι ερυθρόλευκοι όταν ισοφάρισαν, είδαν τον Χούντελαρ να σκοράρει και να χάνει πέναλτι μέσα σε ένα δίλεπτο!

Οι Πειραιώτες λοιπόν είχαν ένα καλό πρώτο 15λεπτο, έπαιξαν άλλα 5 λεπτά καλά στην επανάληψη όταν και ισοφάρισαν, όμως όλο το υπόλοιπο ματς ήταν απογοητευτικοί και παραδόθηκαν άνευ όρων στους πολύ δυνατούς και γρήγορους Γερμανούς.
Η μεγάλη πληγή των "ερυθρολεύκων" στο πρώτο μέρος ήταν τα στημένα και συγκεκριμένα τα κόρνερ και από 'κει προήλθε το γκολ της Σάλκε, αφού πρώτα είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου (που πρώτα αποθεώθηκε και μετά αποδοκιμάστηκε).
Στην επανάληψη, αν και η ομάδα του Ζαρντίμ δεν ξεκίνησε καλά, κατάφερε να ισοφαρίσει όμως πριν προλάβει να το χαρεί, οι Γερμανοί είχαν πάρει ξανά το προβάδισμα και μάλιστα θα μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς αν ο Χούντελαρ ευστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι.
Από 'κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στην αδύναμη και γεμάτη κενά ομάδα του Πειραιά και από τύχη το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Όσο για την αντίδραση των "ερυθρολεύκων" ούτε λόγος, αφού ποτέ δεν την είδαμε και οι αλλαγές του Ζαρντίμ περισσότερο κακό έκαναν παρά καλό. Ο Ιμπαγάσα πήρε τη θέση του Φουστέρ και ο Ολυμπιακός έχασε έναν παίκτη που πιέζει σ' όλο το γήπεδο, ο Μήτρογλου που αντικατέστησε τον εξαιρετικό Αμπντούν δεν πήρε μπαλιές και οι Πειραιώτες έχασαν τον πιο γρήγορο και επικίνδυνο παίκτη τους στις πτέρυγες, ενώ ο Γκρέκο που πήρε τη θέση του Μοδέστο κάθε άλλο παρά διακρίθηκε.
Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν είχαν καθαρό μυαλό, υστέρησαν στο κομμάτι της δημιουργίας, δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους, ενώ και αμυντικά ήταν απογοητευτικοί. Και δεν αναφερόμαστε στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο αλλά στη συνολική λειτουργία και την ευκολία που ο αντίπαλος έφτανε μπροστά από τον Μπάλας Μέγιερι.
Μ' αυτά και μ' αυτά, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως και πέρσι. Η διαφορά βέβαια είναι πως την περασμένη σεζόν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανέτοιμοι (δεν είχαν παίξει ούτε ένα επίσημο ματς λόγω στημένων), ενώ τώρα έδειξαν πως είναι αδύναμοι. Γι' αυτό και αποδοκιμάστηκαν στο τέλος από τον κόσμο.
Τα πλάνα των προπονητών
Με αρκετές αλλαγές και εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος επέλεξε για πρώτη φορά τον Μέγιερι αντί του Κάρολ στο τέρμα, προτίμησε τον Μανωλά αντί του Σιόβα, αλλά και τον Φουστέρ αντί του Ιμπαγάσα. Ας δούμε αναλυτικά την ενδεκάδα. (42 Μέγιερι, 35 Τοροσίδης, 15 Κοντρέρας, 24 Μανωλάς, 20 Χολέμπας, 3 Μοδέστο, 2 Μανιάτης, 5 Μασάντο, 19 Φουστέρ, 93 Αμπντούν, 10 Τζιμπούρ).
Από την άλλη πλευρά, η Σάλκε ξεκίνησε μ' ένα καθαρό 4-4-2, με τους Μπαρνέτα και Τζόουνς στα χαφ, τον Χούντελααρ με τον Φαρφάν στην επίθεση και τον δικό μας τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Δείτε αναλυτικά.. (36. Ούνερσταλ, 4. Χέβεντες. 14. Κ. Παπαδόπουλος, 32. Ματίπ, 23. Φουκς, 10 Χόλτμπι, 27. Μπαρνέτα, 13 Τζόουνς, 33. Νόιστεντερ, 25. Χούντελαρ, 17. Φαρφάν).

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Mέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Μασάντο, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Φουστέρ (58' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (69' Μήτρογλου).
Σάλκε (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χέβεντες, Χόλτμπι, Τζόουνς (90' Χέγκερ), Παπαδόπουλος, Φαρφάν (94' Ντράξλερ), Φουκς, Χούντελααρ, Μπαρνέτα (79' Αφελάι), Ματίπ, Νοϊστέντερ.
Σκόρερ: Αμπντούν 58' - Χέβεντες 41',  Χούντελααρ 59'.
Κίτρινες κάρτες: 30' Χέβεντες, 53' Τζόουνς, 61' Μανωλάς, 75' Ιμπαγάσα, 82' Ούνερσταλ.

Φουριόζος ο Ολυμπιακός...

Με τον κόσμο να γεμίζει το "Γ. Καραϊσκάκης" και με το συνεχές τραγούδι να παρασέρνει τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Ζαρντίμ ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και έδειξαν εξ' αρχής τις άγριες διαθέσεις τους. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολύ ψύχραιμοι και κυκλοφορούσαν με ηρεμία την μπάλα μέχρι να βρουν τη στιγμή να χτυπήσουν και να τρυπήσουν αντίπαλη άμυνα, κερδίζοντας έτσι τη μάχη του κέντρου. Δεν άργησαν μάλιστα να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, όταν στο 5' ο Τοροσίδης με εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά σύγκλινε προς το κέντρο, έβγαλε μαγική μπαλιά στον Μασάντο, όμως ο Πορτογάλος αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρε, σπαταλώντας μια λαμπρή ευκαιρία. Στην εξέλιξη της φάσης και πάλι ο Μασάντο έκανε ένα γωνιακό σουτ από τα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Η ευκαιρία του Πορτογάλου ζέστανε τον κόσμο και έδωσε αυτοπεποίθηση στους Πειραιώτες, που συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και την κυκλοφορίοα της μπάλας, όμως δεν ήταν εύκολο να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Τρανό παράδειγμα το γεγονός πως η επόμενη καλή στιγμή έγινε 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Τοροσίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Τζιμπούρ δεν κατάφερε για λίγο να βρει την μπάλα με το κεφάλι και να την στείλει στα δίχτυα.

...αλλά οι Γερμανοί αντέδρασαν.

Παρά το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, αφού ήταν δεδομένο πως οι Γερμανοί θα αντιδράσουν, όπως και έγινε. Οι παίκτες της Σάλκε ισορρόπησαν το ματς, πάτησαν στην αντίπαλή περιοχή και απείλησαν με μια κεφαλιά του Χούντελαρ στο 17' που πέρασε άουτ. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας βέβαια, εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και κυρίως την κατοχή της μπάλας, που όμως δεν κατάφεραν να την μετατρέψουν σε γκολ. Αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο...
Στο 19' ο Χολέμπας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 22' ο Τζιμπούρ έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και αφού καθυστέρησε να κάνει την πάσα στον Αμπντούν, η φάση κατέληξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μασάντο, ο Τζιμπούρ πήγε να διορθώσει το λάθος του με γκολ, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη και έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Σ' έστησαν σε μια γωνιά (κόρνερ) 0-1.

Τα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου έκαναν την αντεπίθεση και η άμυνα του Ολυμπιακού πέρασε άσχημες και δύσκολες στιγμές, κυρίως στις στημένες φάσεις. Σε κάθε κόρνερ οι Πειραιώτες καρδιοχτυπούσαν και παρά το δώρο του διαιτητή που ακύρωσε κανονικό γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου για φάουλ στον Μέγιερι (λανθασμένη κίνηση του Ούγγρου) δεν έβαλαν μυαλό. Περιττό να γράψουμε πως τα χειροκροτήματα και η αποθέωση για τον αμυντικό της Σάλκε πριν την έναρξη του ματς, μετατράπηκε σε αποδοκιμασίες και αηδιαστικά συνθήματα, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του γκολ που πέτυχε αλλά δεν μέτρησε.
Τελικά, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν απέφυγαν το γκολ που προήλθε από κόρνερ. Καθόλου τυχαίο! Στο 41' Φαρφάν εκτέλεσε από τα δεξιά, ο Χέβεντες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Χολέμπας, Μοδέστο και Τζιμπούρ ήταν δίπλα στον άσο της Σάλκε, όμως κανείς δεν το μάρκαρε σωστά και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ πίσω στο σκορ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε να αφήσει την ίδια ενδεκάδα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο κακό με το τελείωμα του πρώτου 45λεπτου. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν χάσει την ηρεμία τους και την αυτοσυγκέντρωσή τους, ενώ οι Γερμανοί έκαναν ό,τι ήθελαν μπροστά από την αντίπαλη εστία. Στο 51' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να τελειώσουν το ματς, όταν ο Φουχς σούταρε, ο Μέγιερι δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Μπαρνέτα μπροστά σε άδεια εστία κατάφερε να χάσει το γκολ.

Από τους πανηγυρισμούς στο σοκ (1-2).

Ο κόσμος είχε αρχίσει να νευριάζει με την εικόνα της ομάδας και κυρίως με το γεγονός πως ο Ζαρντίμ δεν κάνει κάτι από τον πάγκο (καμιά αλλαγή δηλαδή) και έτσι ξεκίνησαν τα σφυρίγματα. Σ' εκείνο το σημείο λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" μεταμορφώθηκαν και έχασαν διπλή σπουδαία ευκαιρία. Στο 57' ο Ματίπ έκανε λάθος γύρισμα με κεφαλιά ο Αμπντούν έκανε το σουτ ο αμυντικός της Σάλκε διόρθωσε το λάθος του και έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ το σουτ του Φουστέρ δεν κατέληξε στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση, όταν η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν εκείνος πλάσαρε μέσα από την περιοχή και έφερε το ματς στα ίσα.
Κι ενώ όλο το "Καραϊσκάκης" πανηγύριζε και ζητούσε αμέσως κι άλλο γκολ, οι παίκτες της Σάλκε έπιασαν στον ύπνο τους αντιπάλους τους και αμέσως πήραν ξανά το προβάδισμα. Ο Χόλτμπι έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Χούντελαρ, εκείνος από το σημείο του πέναλτι δεν χάνει το γκολ ούτε με κλειστά μάτια και έτσι το 1-2 ήταν γεγονός. Τα κακά για τους παίκτες του Ζαρντίμ συνεχίστηκαν, όπως και η απογοητευτική τους απόδοση. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν κυριολεκτικά πάρτι, έβγαιναν εύκολα μπροστά στο τέρμα και στο 60' κέρδισαν πέναλτι, που ευτυχώς ο Χούντελαρ δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ. Η τύχη βοήθησε σ' αυτό το σημείο τους Πειραιώτες, όμως μ' αυτή την εμφάνιση δεν μπορούσαν να απαιτούν και πολλά πράγματα κόντρα σε μια γρήγορη και καλοστημένη ομάδα.

Οι αλλαγές που δεν άλλαξαν τίποτα!

Στο 69'ο Ζαρντίμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, αφού εκτός του Ιμπαγάσα που είχε πάρει τη θέση του Φουστέρ λίγο μετά το 1-1, στη συνέχεια οι Μήτρογλου και Γκρέκο αντικατέστησαν τους Αμπντούν και Μοδέστο. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχασε ταχύτητα στα άκρα με την έξοδο του Αμπντούν, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός ευελπιστούσε πως θα κέρδιζε πολλά στο κέντρο της επίθεσης με την είσοδο του Μήτρογλου. Τίποτα απ' αυτά βέβαια δεν έγινε. Οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν καθόλου την εστία του Ούνερσταλ, ο Μήτρογλου δεν ακούμπησε πολλές φορές την μπάλα αφού δεν υπήρχε άνθρωπος να του την δώσει, ενώ οι Γερμανοί συνέχισαν να φτάνουν με ευκολία στα καρέ του Μέγιερι. Ο Ούγγρος έσωσε μάλιστα την εστία του στο 83', όταν ο Χούντελαρ προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά.
Στις καθυστερήσεις ο Ραφίκ Τζιμπούρ προσπάθησε με ατομική ενέργεια να πετύχει το γκολ που θα έδινε έστω ένα βαθμό στον Ολυμπιακό, όμως η ομάδα κατέληξε άουτ και οι Πειραιώτες ξεκίνησαν όπως και την περσινή σεζόν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο που αυτή την φορά δεν είχαν την δικαιολογία της ανετοιμότητας γι' αυτό και αποδοκιμάστηκαν στο τέλος από τον κόσμο.

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου