Τελευταία Νέα

29/9/12

ΚΑΕ Παναθηναϊκός : Ανακοινώσε ο Στέφαν Λάσμε!


Το καλοκαιρινό σίριαλ του Παναθηναϊκού με τον Στέφαν Λάσμε ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί του Σαββάτου, με τους "πράσινους" να ανακοινώνουν την απόκτηση του Γκαμπονέζου σέντερ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Ο Στέφαν Λάσμε ανήκει και επίσημα στον Παναθηναϊκό, καθώς έφτασε στα γραφεία της ΚΑΕ το υπογεγραμμένο το μονοετές συμβόλαιό του".

Το σίριαλ με τον Λάσμε κρατάει από τον Ιούλιο. Οι "πράσινοι" είχαν βρεθεί (τότε) πολύ κοντά στην απόκτηση του, αλλά η επιθυμία του να ψάξει ομάδα στο ΝΒΑ, είχε χαλάσει τις διαπραγματεύσεις. Τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση του Παναθηναϊκού κινήθηκε και πάλι για την απόκτηση του, με τις συζητήσεις να έχουν αίσιο τέλος.
Το βιογραφικό του:
Ο Λάσμε (2.03, 17/12/1982) γεννήθηκε στο Πορτ Ζεντίλ της Γκαμπόν. Εκεί τον εντόπισε σε έναν αγώνα του Γυμνασίου της Λεόν Μ’Μπα ένας… Έλληνας: Ο Στιβ Λάππας, προπονητής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Την πρώτη του χρονιά αναδείχθηκε δεύτερος στις τάπες στην περιφέρεια Ατλάντικ 10 με 13 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο.
Στην προτελευταία του χρονιά στο Πανεπιστήμιο είχε 3.9 τάπες μέσο όρο και αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στην Ατλάντικ 10, ενώ την τελευταία οι διακρίσεις έδειξαν την πρόοδό του: Αναδείχθηκε All-American, παίκτης της χρονιάς και αμυντικός της χρονιάς στην Ατλάντικ 10, ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα σε τάπες και ριμπάουντ και δεύτερος σε ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα, έχοντας μέσο όρο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 13.5 πόντους, 9.5 ριμπάουντ και 5,1 τάπες.
Κι επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ των Τζέισον Κιντ και Μάικλ Άντερσον με τέσσερα τριπλ νταμπλ σε μία χρονιά. Η διαφορά είναι ότι οι δύο τα κατέγραψαν με πόντους-ριμπάουντ-ασίστ, αλλά αυτός με πόντους-ριμπάουντ-τάπες.
Ο Λάσμε επιλέχθηκε στο νούμερο 46 του ντραφτ το 2007, από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στο NBDL και τους Λος Άντζελες Ντιφέντερς. Στις 21/3/2008 υπέγραψε 10ημερο συμβόλαιο με το Μαϊάμι, όπου σε 15 αγώνες είχε 5.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 1,5 τάπα και 20’2 λεπτά χρόνο συμμετοχής μέσο όρο.
Η επόμενη αγωνιστική περίοδο τον βρήκε στην Παρτιζάν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σερβίας, αλλά και τον τίτλο στην Αδριατική Λίγκα. Η συνέχεια γράφτηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και αργότερα στις ΗΠΑ, όπου προκάλεσε το ενδιαφέρον των Μπόστον Σέλτικς. Ένας τραυματισμός κι ενώ είχε συμφωνήσει με την Μέιν Ρεντ Κλος (ομάδα του NBDL που συνδέεται με τους Σέλτικς) τον οδήγησε εκτός δράσης.
Πέρυσι, υπέγραψε συμφωνία με την Ομπραντόιρο στην ισπανική ACB, ενώ φέτος το καλοκαίρι πήρε μέρος στο summer league των Σέλτικς. Ο Λάσμε έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Ομάδα της Γκαμπόν στο Πρωτάθλημα Αφρικής το 2005, έχοντας μέσο όρο 11.7 πόντους, 10.1 ριμπάουντ και 3 τάπες.
Δείτε βίντεο με τον Στεφάν Λάσμε:
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου