Τελευταία Νέα

24/10/12

3η Aγωνιστική ομίλων Champions League : Μονπελιέ - Ολυμπιακός 1-2


Με επική ανατροπή μέσα σε 18 λεπτά, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την έδρα της Μονπελιέ (2-1) και παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης!Τρομερή εμφάνιση από Μανωλά, το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου.


Η τέταρτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ίσως και η πιο γλυκιά, αφού ήρθε με ανατροπή και με γκολ στις καθυστερήσεις, όταν κανείς δεν το περίμενε. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που η ομάδα του Πειραιά έχει δεχθεί έντονη κριτική και αμφισβήτηση.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που έχει ακούσει όσα έχει ακούσει έστω κι αν ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, κατέβασε μια ενδεκάδα γεμάτη λογική, πάθος και εμπειρία. Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν άρχισαν καλά για τους "ερυθρολεύκους" και το ξεκίνημα της ομάδας του Πειραιά ήταν νωθρό.
Στο πρώτο μέρος οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πλήρωσαν την μέτρια εμφάνιση, όμως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε φυσιολογικά το γκολ των Γάλλων (έστω κι αν δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Ουτάκα έκανε κοντρόλ με το χέρι).
Και όπως συνηθίζεται στον Ολυμπιακό, μετά το γκολ ήρθε η.... αναγέννηση! Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, βγήκαν μπροστά, κατάλαβαν πως η Μονπελιέ δεν είναι δα και κάνα μεγαθήριο και έγιναν αρκετές φορές απειλητικοί. Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν (σ.σ τραυματισμός Τζιμπούρ), οι "ερυθρόλευκοι" βγήκαν ζωντανοί, έκαναν το παιχνίδι τους, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πέτυχαν επική ανατροπή μέσα σε 18 λεπτά.
Ταυτότητα αγώνα:
Γήπεδο: "Λα Μοσόν".
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).
Βοηθοί διαιτητές: Λούκα Ματζιάνι, Μασιμιλιάνο Γκρίλι (Ιταλία).
Βοηθοί περιοχής: Πάολο Σίλβιο, Πάολο Βαλέρι (Ιταλία).
Τέταρτος διαιτητής: Ρενάτο Φαβεράνι (Ιταλία).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Πιονιέ, Σταμπουλί, Γιανγκά-Μπιβά, Χίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί (85' Μαρβό), Καμπεγιά, Μουνιέ (62' Εστράδα), Μπελχαντά, Ουτάκα, Σαρμπονιέ (69' Καμαρά).
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο (60' Αμπντούν), Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Τζιμπούρ (70' Μήτρογλου).
Γκολ: 49' Σαρμπονιέ / 73' Τοροσίδης, 90+1' Μήτρογλου.
Κίτρινες κάρτες: 54' Ίλτον, 72' Καμαρά / 28' Φουστέρ, 53' Χολέμπας, 87' Κοντρέρας.

Ο αγώνας:

Τα πλάνα του Ζαρντίμ.
Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα επέλεξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με παίκτες που έχουν αποδείξει πως είναι σε φόρμα και έχουν σηκώσει το βάρος στα περισσότερα ματς τη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος επέλεξε στις πτέρυγες δύο ποδοσφαιριστές μαχητές (Γκρέκο, Φουστέρ), η τετράδα στην άμυνα ήταν η αναμενόμενη (Χολέμπας, Κοντρέρας, Μανωλάς, Τοροσίδης), στα χαφ ήταν οι Μοδέστο-Μανιάτης, ο Μασάντο πιο μπροστά και κορυφή ο Τζιμπούρ. Για πρώτη φορά σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ, επιλέχθηκε ο Ρόι Κάρολ αντί του Μπάλας Μέγιερι.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους Πειραιώτες, καθώς μπήκαν νωθρά, ήταν περισσότερο αμυντικοί απ' όσο πρέπει και για καλή τους τύχη δεν δέχτηκαν ένα γρήγορο γκολ. Οι Γάλλοι έκαναν δύο φορές αισθητή την παρουσία τους μέχρι το 15', όμως τόσο το σουτ του Μπελχαντά, όσο κι αυτό του Μουνιέ δεν βρήκαν στόχο και ο Κάρολ δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Η αφύπνιση του Ολυμπιακού!
Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ αφυπνίστηκαν, πίστεψαν περισσότερο στους εαυτούς τους, ήταν πιο ήρεμοι και ψύχραιμοι και κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Όχι πως έγιναν ιδιαίτερα επιθετικοί, όμως κατάφεραν ακόμη και έτσι να φτάσουν μια ανάσα από το γκολ. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Γκρέκο, που ήταν σε μεγάλη μέρα και αφού πέρασε τον Σταμπουλί από τα αριστερά, έκανε επικίνδυνη σέντρα, όμως ο Μασάντο ήταν άστοχος και πάλι. Μετά την Σάλκε και την Άρσεναλ, ο Πορτογάλος έχασε μεγάλη ευκαιρία και με την Μονπελιέ. Γκίνια ή ανικανότητα; Θα φανεί...
Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα αμυντικά του καθήκοντα και να παίζει κυρίως με αντεπιθέσεις, όμως στο πρώτο μέρος δεν εκμεταλλεύθηκε καμία από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 38', που ο Μασάντο προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει στους ελεύθερους Φουστέρ και Τζιμπούρ. Πριν από το τέλος του ημιχρόνου (42'), η Μονπελιέ παραλίγο να κάνει τη ζημιά, όμως το γυριστό του Σαρμπονιέ έδιωξε ο Κάρολ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 0-0.
Γκολ-δηλητήριο με το καλημέρα (1-0)!
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε μ' αυτό του πρώτου, μόνο που αυτή τη φορά οι Πειραιώτες δεν την γλίτωσαν και δέχθηκαν από νωρίς-νωρίς γκολ. Ο Ουτάκα κοντρόλαρε με το χέρι, ο διαιτητής δεν το είδε, η μπάλα κατέληξε στον Σαρμπονιέ και εκείνος με σουτ νίκησε τον Κάρολ και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Άδικο γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, όμως και οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν με τη φωτιά και ήταν αναμενόμενο να καούν...
Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας προσπάθησαν να αντιδράσουν και βγήκαν επιτέλους στην επίθεση, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την άπειρη και αδύναμη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 55' και στο 58' μάλιστα είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, που δυστυχώς σπατάλησαν. Στην πρώτη ο Φουστέρ αστόχησε με το κεφάλι από κοντινή θέση, ενώ στη δεύτερη ο Γκρέκο, δεν είδε πως ο Πιονιέ ήταν εκτός θέσης και δεν πρόλαβε να τον κρεμάσει.
Ο αρχηγός έδειξε το δρόμο και ο Μήτρογλου ακολούθησε (1-2)!
Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν και όλα έμοιαζαν δύσκολα για τους "ερυθρολεύκους" αφού τραυματίστηκε και ο Τζιμπούρ, τελικά ήρθε το γκολ από τι άλλο; Από στημένη φάση, που είναι η δύναμη του φετινού Ολυμπιακού. Ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τοροσίδης αφού κατέθεσε θεσπέσια την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 1-1 για τον Ολυμπιακό! Οι Πειραιώτες ξαναμπήκαν στο ματς...
Τα επόμενα λεπτά, η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη ήταν ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Η τύχη έκλεισε το μάτι στην ομάδα του Λιμανιού και στις καθυστερήσεις  ο Μήτρογλου έπειτα από ωραία σέντρα του Αμπντούν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν. Άλλο ένα διπλό κι αυτή τη φορά με ανατροπή, ήταν γεγονός για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό!

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου