Τελευταία Νέα

27/10/12

8η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - Πανιώνιος 1-2

Σε ένα ματς με πολλές φάσεις, πάθος και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη απέναντι στον Πανθρακικό, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 7', με 2-1.

Το παιχνίδι ήταν σημαντικό και για τις δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους. Ο Πανιώνιος μετά την ήττα σοκ εντός από την Κέρκυρα, ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα για να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση παραμονή. Τελικά το πέτυχε, αν και χρειάστηκε τη βοήθεια του νεαρού Αθανασιάδη που αποβλήθηκε στο 7ο λεπτό.
Οι "κροκόδειλοι" από την πλευρά τους πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος, όμως η τύχη τους εγκατέλειψε (φέτος δεν τους πάει με τίποτα) στο τέλος, με τον Αραβίδη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ που ήταν και το νικητήριο. Ωραίο παιχνίδι με ρυθμό και πάθος.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής.
Διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζας).
Βοηθοί: Κάλφογλου (Θεσπρωτίας), Βερρής (Λέσβου).
4ος: Μήτσιος (Ηπείρου).
Συνθέσεις:
Πανθρακικός (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης (Μακρυδημήτρης 76'), Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Λουσέρο (Αντίλοβιτς 7'), Βαϊρουά (Κυβελίδης 46'), Παπαδόπουλος.
Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόβας (Ρόβας 76'), Σάμαρης (Διαμαντάκος 66'), Γουνδουλάκης, Κολοβός (Ανδράλας 88'), Αραβίδης, Οκουέ.
Σκόρερ: Μουνάφο (σουτ 59') - Αραβίδης (18' σουτ, 87' σουτ).
Κάρτες: Αθανασιάδης (κόκκινη 6'), Σκλιοπίδης (κίτρινη 42'), Αυλωνίτης (κίτρινη 49'), Σαρακατσάνος (κίτρινη 63'), Κούρος (κίτρινη 77').

Ξεκίνημα με γκάφα...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετό ρυθμό και όρεξη και από τις δυο ομάδες, όμως κρίθηκε από νωρίς εξαιτίας της γκάφας του νεαρού τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Ο Γιώργος Αθανασιάδης στην πρώτη του συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα βγήκε έξω από τη μεγάλη του περιοχή, έριξε κάτω τον Κολοβό και σωστά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στην εκτέλεση ο Γουνδουλάκης έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αντίλοβιτς που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Λουσέρο.
... και γκολ.
Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν αμέσως και ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που βρισκόταν συνέχεια στην επίθεση. Σε μία από αυτές ο Σπυρόπουλος ανέβηκε από τα δεξιά στο 18', έκανε τη σέντρα και ο Αραβίδης με κοντινό πλασέ νίκησε τον Αντίλοβιτς. Η μπαλιά βέβαια δεν ήταν δυνατή και σίγουρα ευθύνη έχουν οι αμυντικοί της ομάδας.
Συνέχισε να πιέζει!
Στο 30ο λεπτό ο Πανιώνιος έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Κολοβός με ατομική ενέργεια "χόρεψε" τρεις παίκτες, γύρισε στον Αραβίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο 25χρονος φορ, χωρίς τερματοφύλακα, δεν μπόρεσε να κάνει πλασέ! Ο φορ του Πανιώνιου τρία λεπτά αργότερα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού πάλι μόνος μέσα στην περιοχή άργησε να πλασάρει.
Πάντως στο 40' ο 25χρονος άσος έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από τα αριστερά με το δεξί πόδι, με τον Αντίλοβιτς να πέφτει εντυπωσιακά στη γωνία και του να διώχνει σε κόρνερ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Σάμαρη να εκτελεί φάουλ, η μπάλα πήγε στη γωνία της εστίας του Πανθρακικού, όμως ο Αντίλοβιτς ήταν και πάλι εκεί για να διώξει με δυσκολία.

Ξεκίνημα με φάση

Ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στο 1-1 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σαρακατσάνος έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε από τον Περιστερίδη και ο Κούρος πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ.
Η απάντηση του Πανιώνιου ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Κολοβός έκανε ένα σουτ από μεγάλη απόσταση, ο Αντίλοβιτς τη βρήκε τα δάχτυλα κι αυτή χτύπησε στο δοκάρι.
Ξανά στο παιχνίδι!
Οι γηπεδούχοι, που ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισαν τον Πανιώνιο στο 59ο λεπτό. Ο Κυβελίδης βρήκε έξυπνα τον Μουνάφο που ερχόταν στην περιοχή, κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Περιστερίδη.
Στη συνέχεια είχαμε ένα διάστημα με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα, μέχρι να έρθει μία καλή εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου για να μπει φωτιά ξανά στο ματς. Ο Περιστερίδης ήταν σε καλή θέση και εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. 

Χρυσός Αραβίδης!

Ο Πανθρακικός αν και πατούσε καλά, παρά το γεγονός πως ήταν με δέκα παίκτες, δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 87ο λεπτό. Μετά από πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αραβίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, μπήκε λίγο μέσα, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα και μπήκε γκολ.
Πάντως ευθύνη έχει και ο Αντίλοβιτς, που γενικότερα δεν αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια των "κροκοδείλων".

MVP του αγώνα:

Ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε δυο γκολ, έχασε άλλες δυο τεράστιες ευκαιρίες και γενικότερα ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Εξαιρετικός και ο Κολοβός που δημιούργησε πολλά ρήγματα από τα αριστερά. Πάντως πρέπει να τονίσουμε πως ο Πανθρακικός το πάλεψε παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 7ο λεπτό. 

Αδύναμος κρίκος:

Ο Αντίλοβιτς θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα ειδικά στο δεύτερο γκολ του Πανιώνιου. Από εκεί και πέρα Ο Σάββας Παντελίδης περίμενε περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας (Βαϊρουά, Παπαδόπουλος). Την αναμέτρηση πάντως έκρινε ο νεαρός Αθανασιάδης που αποβλήθηκε στο 7ο λεπτό, στην πρώτη του εμφάνιση με τον Πανθρακικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου