Τελευταία Νέα

29/11/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-0 (1os Αγώνας).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με το γκολ του Γιάκου νίκησε με 1-0 τον Πανσερραϊκό και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου η ρεβάνς.
Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε το βράδυ της Πέμπτης (29/11) ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ομάδα της Ηπείρου με γκολ του Γιάκου νίκησε με 1-0 τον Πανσερραϊκό στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την 3η φάση.
Οι αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο με τον Πανσερραϊκό να είναι καλύτερος στο δεύτερο που αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κιάσσου. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά ούτως ώστε να "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση στην έδρα του. Μόλις στο 2ο λεπτό το σουτ του Αυγενικού έφυγε άουτ, ενώ ο Πανσερραϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 12' όταν η κεφαλιά του Τσούτση έφυγε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα (14') ο Νικλητσιώτης έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά δοκίμασε και την συρτή σέντρα με τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση και στο 22' κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Νικλητσιώτης και πάλι έκανε μια ωραία ενέργεια από αριστερά αυτή τη φορά έκανε και την σέντρα οι αμυντικοί της ομάδας των Σερρών δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Γιάκος με προβολή έκανε το 1-0.
Στο 24' μετά από κόρνερ του Νικλητσιώτη ο Γιάκος έπιασε την κεφαλιά αλλά απομάκρυνε ο Κουτζαβασίλης.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη καλές στιγμές για τους γηπεδούχους. Στο 42' μετά την εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη δεν μπόρεσε από κοντά να βρει τη μπάλα ο Γιάκος, ενώ στο 43' από το σουτ του Λίλα η μπάλα έφυγε άουτ.
Ανέβηκε ο Πανσερραϊκός.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που μπήκε και κυνήγησε την ισοφάριση, με τον ΠΑΣ να θέλει να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μάλιστα έφτασε σε τρεις περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Στο 51', ο Ανάκογλου έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Γιάκο και να φεύγει κόρνερ.
Δέκα λεπτά αργότερα (61'), ο Τσούτσης βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε και το σουτ αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Ταμπάσης.
Στο 66' ήταν η σειρά του Ανάκογλου να κάνει του σουτ και να μπλοκάρει ο Ταμπάσης, ενώ στο 68' η ομάδα των Σερρών έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κιάσσου με δύο κίτρινες κάρτες.
Η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 77' όταν ο Λίλα έκανε το σουτ με τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 85' ο Ίλιτς έκανε το ωραίο πλασαριστό σουτ μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει την νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς με τον Πανσερραϊκό για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο διαιτητής του αγώνα Λαμπρόπουλος (Ηλείας) απέβαλλε με δύο κίτρινες κάρτες τον Κιάσσο στο 68', ενώ "κιτρίνισε" τους Κειτά, Τσούτση, Παρασκευαϊδη και Σιάκκα.
Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα: Ταμπάσης, Λίλα (74' Τσουκαλάς), Αυγενικού, Τοπούζης (61' Ντε Βινσέντι), Κεϊτά, Οικονόμου, Γιάκος, Βίλα, Ρουμπουλάκος (82' Ίλιτς), Τζημόπουλος, Νικλητσιώτης.
Πανσερραϊκός: Κουτζαβασίλης, Τριανταφύλλου, Κιάσσος, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Παρασκευαΐδης, Σιάκκας, Ανάκογλου, Τσούτσης (76' Τσιμίκας), Κόντος (82' Γιαννόπουλος), Σερέκας (89' Ράνιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου