Τελευταία Νέα

29/11/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Παναθηναϊκός-Προοδευτική 4-0 (1os Αγώνας).

Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση επικρατώντας με 4-0 της Προοδευτικής σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από τα πρώτα γκολ του Φορναρόλι, το ντεμπούτο των Σο, Δώνη και Αποστολόπουλου και την εικοσάλεπτη διακοπή λόγω της βροχής.
Διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της 19ης Δεκεμβρίου κόντρα στην Προοδευτική έδωσε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε με 4-0 στο ματς του ΟΑΚΑ της ομάδας του Κορυδαλλού σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από πολλά αξιοσημείωτα γεγονότα.
Συγκεκριμένα ο Φορναρόλι πέτυχε τα πρώτα του, δυο μάλιστα, τέρματα με το Τριφύλλι. Ο Σο έκανε το ντεμπούτο του σκοράροντας κιόλας ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Δώνης, Αποστολόπουλος με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να τους ρίχνει στη μάχη.
Στα εξοαγωνιστικά είχαμε την διακοπή του αγώνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης για περίπου είκοσι λεπτά και με το σκορ να είναι στο 3-0 υπέρ των πράσινων.
Ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα τρίλεπτο στο τέλος του πρώτου μέρους βρέθηκε προηγούμενος με 2-0 με τον Μπρούνο Φορναρόλι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα με ένα ωραίο βολέ στο 44' και τον Χριστοδουλόπουλο με ατομική ενέργεια από τα αριστερά να κάνει δυο τα τέρματα των πράσινων.
Καθάρισε ουσιαστικά την αναμέτρηση και έδωσε χαρακτηριστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της 19ης Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Κορυδαλλού.
Οι πράσινοι με το υπέρ τους 2-0 βγήκαν στο δεύτερο μέρος απελευθερωμένοι ενώ η βροχή που δυνάμωνε στο ΟΑΚΑ στην διάρκεια του δεύτερο ημιχρόνου αποτελούσε το σημαντικότερο πρόβλημα και για τους 22 ποδοσφαιριστές.
Οι παίκτες των δυο ομάδων άφησαν το στρωτό ποδόσφαιρο, έπαιξαν με ψηλές μπαλιές και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε στο 3-0 με το δεύτερο γκολ του Φορναρόλι στο 63' και κάπου εκεί η αναμέτρηση έδειξε να τελειώνει.
Αυτό γιατί στη συνέχεια είχαμε την διακοπή του αγώνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης από τον διαιτητή Μήτσιο στο 73'. Μια διακοπή που κράτησε για περίπου είκοσι λεπτά με τις δυο ομάδες να επανέρχονται για να τελειώσουν την αναμέτρηση.
Στα 20 λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος είχαμε όμως τρία σημαντικά γεγονότα. Το πρώτο γκολ του Σο με την φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά και την χρησιμοποίηση των Δώνη και Αποστολόπουλου που έκαναν το ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Χ. Μήτσιος (Ηπείρου).
Βοηθοί διαιτητές: Ν. Γεωργαράκος (Αθηνών), Δημήτριος Βερρής (Λέσβου).
Τέταρτος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Καβάλας).
Γκολ: 44'-63' Φορναρόλι, 46' Χριστοδουλόπουλος, 84' Σο..
Κίτρινες: 11' Παναγιωτόπουλος, 41' Βασιλάκος.
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο (64' Σο), Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος (79' Δώνης), Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι (84' Αποστολόπουλος), Πετρόπουλος.
Προοδευτική: Μουκέας, Κολιός, Παπανικόλας, Κουσούρης, Κακαράς, Λάζουρας (66' Χόρτσας), Μακαρονάς, Λέκκας (30' λ.τ. Επιτροπάκης), Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος (69' Γρίβας).

Ο αγώνας:

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δυο ομάδες μπήκαν επηρεασμένες από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους.
Το Τριφύλλι είχε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την Προοδευτική που αμυνόταν με 11 παίκτες πίσω από την σέντρα.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 15' όταν ο Χουχουμης από τα δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε μόνος του την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει έξω.
Στο 18' ο Παναθηναϊκός είχε  μια καλή στιγμή όταν μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά σούταρε αλλά ο Μουκέας μπλόκαρε την μπάλα.
Δυο γκολ στις καθυστερήσεις.
Ο ρυθμός του αγώνα εν συνεχεία έπεσε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στην ανάπαυλα ήρθε ο Μπρούνο Φορναρόλι ο οποίος είχε αντίθετη άποψη.
Συγκεκριμένα στο 44' ο Ουρουγουανός έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και χωρίς να το σκεφτεί κοντρόλαρε και σούταρε ψηλοκρεμαστά νικώντας τον Μουκέα και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ.
Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και δυο λεπτά αργότερα έκαναν δυο τα τέρματα τους. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά έκανε μια τρίπλα άλλαξε κατεύθυνση σούταρε και έκανε δυο τα γκολ του Παναθηναϊκού.
Δεύτερο γκολ για Φορναρόλι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με την βροχή όμως να είναι αρκετά δυνατή και να επηρεάζει τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού και της Προοδευτικής.
Στο 56' οι πράσινοι είχαν μια καλή στιγμή όταν ο Μπαρμπαρούσης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, πλάσαρε από πλάγια αλλά ο Παπανικόλας απομάκρυνε στην γραμμή.
Στο 59' είχαμε την πρώτη και μοναδική διπλή ευκαιρία για την Προοδευτική με τον Κοτσόλη να λέει όχι και τις δυο φορές. Αρχικά ο Αργυρίου από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε με τον Κοτσόλη να πέφτει σωστά και να διώχνει ενώ στήν επαναφορά ο Αργυρίου και πάλι πλάσαρε η μπάλα κόλλησε όμως στην βροχή και ο Κοτσόλης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.
Στο 63' οι πράσινοι έκαναν τρία τα τέρματα τους και πάλι με τον Φορναρόλι. Συγκεκριμένα ο Τριανταφυλλόπουλος με μακρινή μπαλιά θα βρει μέσα στην περιοχή τον Ουρουγουανό ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αμυντικού της Προοδευτικής, θα τσιμπήσει την μπάλα και θα νικήσει τον Μουκέα κάνοντας το 3-0.
Διακοπή και ντεμπούτο Σο με γκολ.
Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Χουάν Ραμόν Ρότσα να ρίξει στην μάχη τον Χαμπίπ Πάπε Σο ο οποίος αντικατέστησε τον Βιτόλο στο 64'.
Εννιά λεπτά αργότερα όμως ο διαιτητής Μήτσιος διέκοψε την αναμέτρηση λόγο της βροχόπτωσης για σχεδόν είκοσι λεπτά.
Οι δυο ομάδες επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για το τελευταίο τέταρτο του ματς με τον Ρότσα στο 80' να ρίχνει στην μάχη και τον Χρήστο Δώνη αντί του Χριστοδουλόπουλου και τον Κώστα Αποστολόπουλο αντί του Μπρούνο Φορναρόλι.
Στο 85' ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Πάπε Σο στο ντεμπούτο του. Ο Μπαρμπαρούσης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής ο Σο βρήκε την μπάλα με την πλάτη και την έστειλε στα δίχτα κάνοντας το 4-0.
Δοκάρι ο Αποστολόπουλος.
Οι πράσινοι κυνήγησαν ένα ακόμη γκολ και στο 88' ο Αποστολόπουλος μετά από σέντρα του Μπαρμπαρούση σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μουκέα.
Το Τριφύλλι μάλιστα στις καθυστερήσεις είχε ακόμη μια καλή στιγμή όταν ο Μαρίνος γύρισε την μπάλα από την γραμμή του άουτ προς τον Πετρόπουλος, αυτός πλάσαρε με την μια η μπάλα κόλλησε και οι αμυντικοί της Προοδευτικής έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου