Τελευταία Νέα

24/11/12

7η Aγωνιστική A1 : Άρης - ΠΑΟΚ 63-72

                               
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Άρη και επικράτησε στο Αλεξάνδρειο με 72-63, έπειτα από πέντε χρόνια.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του Άρη με 72-63 στο Αλεξάνδρειο μπροστά σε περισσότερους από 4.000 φιλάθλους του Άρη.
Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά «κλείδωσε» την νίκη στο τρίτο δεκάλεπτο έχοντας για κορυφαίους την τριπλέτα των ΜακΓκράθ, Παπαδόπουλου και Χαραλαμπίδη ενώ ο Άρης στηρίχθηκε στο δίδυμο των Πελεκάνου και Πασαλίτς με κορυφαίο τον κόσμο τους και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε στις κερκίδες ακόμη και στο -16.
Το ομιχλώδες τοπίο και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα τρία καπνογόνα που άναψαν οι φίλαθλοι του Άρη λίγο πριν το τζάμπολ έδωσε με το καλημέρα του παιχνιδιού την αίσθηση ότι έπεται ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μία εικόνα που πλανιόταν στο Αλεξάνδρειο σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο όπου η εικόνα στο παρκέ ήταν ενός ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Μάχες σώμα με σώμα και εναλλαγές στο σκορ. Ο Άρης με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πελεκάνου έτρεξε ένα σερί 6-0 και έκανε το 2-4 από το χουκ του Παπαδόπουλου (1΄:51΄΄) πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 8-4 (3΄:23΄΄). Δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο Αγγέλου αναγκάστηκε να τον τραβήξει στον πάγκο έχοντας φορτωθεί με δύο φάουλ και πέρασε στην θέση του τον Χαντ.
Ο ΠΑΟΚ επανήλθε και είχε τις απαντήσεις στα καλάθια του Άρη, είτε δίποντο είτε τρίποντο, μέχρι που προηγήθηκε με τον Χαριτόπουλο με 13-15 (8΄:21΄΄) παρά την απουσία του Χάτσερ που ήταν στον πάγκο με δύο φάουλ. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου όμως βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Καραποστόλου με 16-15.
Ο ΠΑΟΚ απάντησε και πάλι στο τρίποντο του Άρη με τρίποντο του Δέδα και κεφάλι στο σκορ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι το 23-22 (12΄:22΄΄) με το καλάθι του Πάσαλιτς. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ γυρνώντας την άμυνά του σε ζώνη έτρεξε ένα σερί 2-12 και έχοντας επιθετική πολυφωνία προηγήθηκε με 25-34 με τις 2/2 βολές του Χαραλαμπίδη.
Ο Άρης με την παρότρυνση των φιλάθλων του και με τον Πελεκάνο να επιστρέφει από τον πάγκο μείωσε σε 28-34 και θα μπορούσε να μειώσει ακόμη περισσότερο αν ο Ασημακόπουλος δεν είχε 0/2 βολές. Πριν τις εκτελέσει ωστόσο ο Μαρκόπουλος κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ την ίδια ώρα που ο Αγγέλου συνιστούσε ηρεμία προς τους παίκτες του.
Το φάουλ ωστόσο στον Ασημακόπουλο ήταν από τον Παπαδόπουλο και ήταν το δεύτερό του με αποτέλεσμα να πάει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα στον πάγκο. Παρόλα αυτά όμως ο Άρης δεν μπόρεσε μέχρι το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου να εκμεταλλευτεί την απουσία του και να μειώσει την διαφορά. Απλώς κατά έναν πόντο στο 30-35 αν και στα τελευταία 4΄:12΄΄ ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόλις μία βολή ενώ και ο Άρης στο ίδιο διάστημα πήρε 2/2 από τον Πελεκάνο 2:27΄΄ πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.
Σε ένα δεύτερο δεκάλεπτο όπου εκτός της απουσίας του Παπαδόπουλου στα τελευταία 4΄:12΄΄ δεν φάνηκε ούτε η απουσία του Χάτσερ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο. Κι αυτό γιατί ο Άρης για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε ότι έχει και με το παραπάνω την ανάγκη ενός κουμανταδόρου. Του παίκτη εκείνου που θα ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού της ομάδας του Αγγέλου την στιγμή που αυτή του Μαρκόπουλου είχε απόντος του Χάτσερ ως χειριστές της μπάλας τους ΜακΓκράθ και Χαραλαμπίδη που ήταν μάλιστα μαζί στην πεντάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιβάλει τον ρυθμό του, με τον Άρη να έχει βιαστικές και κατ΄ επέκταση λάθος επιλογές, ξέφυγε στο σκορ με μπροστάρη τον ΜακΓκράθ και προηγήθηκε με 32-43 6΄:13΄΄ με το χουκ του Παπαδόπουλου. Ένα καλάθι του οποίου ακολούθησαν και οι πρώτες φωνές προς τον Αγγέλου από την κερκίδα που δεν άργησε να πάρει τάιμ άουτ. Σε ένα διάστημα όπου ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, είχε φροντίσει να αφήσει την θέση του στην πρώτη σειρά των επισήμων και βρισκόταν όρθιος και έντονα προβληματισμένος δίπλα από τον πάγκο και πίσω από το καλάθι που έκανε επίθεση ο ΠΑΟΚ.
Η επιστροφή στο παρκέ από το τάιμ άουτ βρήκε τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να βρίσκει λύσεις στην επίθεση αρχικά από τον Παπαδόπουλο και ακολούθως από τον Χαραλαμπίδη πηγαίνοντας την διαφορά με τρίποντο και δίποντο του στην μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι της τάξης του +16 κάνοντας το 36-52 3΄:26΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Στο υπόλοιπό του ο Άρης με μόνο εύστοχό του τον Πάσαλιτς, τον Αγγέλου να τα ακούει από τους φιλάθλους γιατί τράβηξε στον πάγκο τον πρώτο του σκόρερ τον Πελεκάνο για να ρίξει στο παιχνίδι τον Χαντ, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 43-54 στο 29΄ πριν ο Παπαδόπουλος κάνει το 43-56. Σε ένα τρίτο δεκάλεπτο που για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν το καλύτερο για την ομάδα του Μαρκόπουλου.
Κι όσο για το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού; Οι φίλαθλοι του Άρη στις κερκίδες με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν από το ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου μετέδωσαν το πιστεύω τους στους παίκτες της ομάδας τους κάτι που δεν άργησε να φανεί μέσα στο παρκέ. Στο 34΄ με καλάθι του Βεργίνη ο Άρης μειώνει σε 52-56 έναν ΠΑΟΚ που δείχνει να έχει μείνει στο τρίτο του δεκάλεπτο.
Το τρίποντο όμως του Κασελάκη ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο για να κάνει το 52-59 και ο ΠΑΟΚ να ξεφύγει δις με εννιά πόντους με δύο καλάθια του Μποχωρίδη που βρίσκανε απαντήσεις από τον Μποχωρίδη. Η χαμένη ευκαιρία του Τσακαλέρη μπροστά στον Παπαδόπουλο να κάνει το 60-65 επέτρεψε στον Χαραλαμπίδη με 2/2 βολές να κάνει το 58-67 1΄:39΄΄ πριν το τέλος δυσκολεύοντας την ολοκλήρωση της ανατροπής.
Ο ΠΑΟΚ με κουμανταδόρο τον Χαραλαμπίδη και τον Άρη να μην μπορεί να μειώσει σε 62-67 στο 39΄ αφού ο Μποχωρίδης αστόχησε σε τρίποντο έφθασε στην νίκη με το τελικό 72-63 διευρύνοντας το νικηφόρο του σερί στις τέσσερις νίκες.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-35, 43-56, 63-72.
Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 16(2), Χαντ 3, Πελεκάνος 18(3), Τσιάρας, Ασημακόπουλος 2, Καραποστόλου 3(1), Χαρίσης, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος 8, Βεργίνης 6, Τσακαλέρης 3.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 3(1), Χαραλαμπίδης 13(2), ΜακΓκράθ 17(1), Τσαϊρέλης, Δέδας 6(2), Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 20, Χαριτόπουλος 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου