Τελευταία Νέα

20/12/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΑΕΚ-Καβάλα 0-1 (0-0).

Με γκολ του Ενσαλίβα η Καβάλα πέρασε από το ΟΑΚΑ αποκλείοντας την ΑΕΚ από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος. Αντίπαλος του Ολυμπιακού η Καβάλα στην 4η φάση.
Ήταν που ήταν "παγωμένο" το κλίμα στο ΟΑΚΑ, ένας πρώην παίκτης της ΑΕΚ το "πάγωσε" ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
Με γκολ του Ενσαλίβα λοιπόν, η Καβάλα νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ στον επαναληπτικό αγώνα του 0-0 του "Ανθή Καραγιάννη" και την άφησε εκτός της συνέχειας του θεσμού!
Το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο σε γενικές γραμμές, με την ΑΕΚ πάντως να διαμαρτύρεται δίκαια για χέρι του Καλαγκάνη μέσα στην περιοχή, όπου ο διαιτητής Βοσκάκης δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Να σημειωθεί πως ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά είκοσι λεπτά, καθώς ο διαιτητής Βοσκάκης αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα, ενώ στην επόμενη φάση η Καβάλα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο στο κρύο ΟΑΚΑ, με τις φάσεις να είναι λιγοστές και αυτές που ξεχώρισαν ήταν δύο, μια για κάθε ομάδα.
Στο 10' από την κεφαλιά του αμαρκάριστου Τσούπρου, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Καβάλας Αποστολίδη.
Τρία λεπτά αργότερα (13') ο Γκερέιρο έβγαλε τετ α τετ τον Λαγό, όμως ο Αποστολίδης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 25' ο Τσίτας δοκίμασε ένα σουτ, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν είχε πρόβλημα να μαζέψει την μπάλα.
Η απάντηση της Καβάλας στην φλύαρη υπεροχή της ΑΕΚ ήρθε στο 30'. Ο Μπρατσιάνι βγήκε τε α τετ με τον Αραμπατζή με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να σταματά την μπάλα με τα πόδια.  Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Ενσαλίβα και το 0-1.
Το δεύτερο ημίχρονο το οποίο και αυτό ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση "πάγωσε" ακόμη περισσότερο τους φίλους της Ένωσης που βρέθηκαν στις εξέδρες.
Στο 54' η Καβάλα κέρδισε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχή της ΑΕΚ και δεξιά. Ο Ντιέ το εκτέλεσε ο Αραμπατζής απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Ενσαλίβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.
Στο 56' η Καβάλα έγινε και πάλι απειλητική, όταν μετά από σέντρα από δεξιά ο Μπρατσιάνι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα (58') η ΑΕΚ ήταν αυτή που βγήκε στην αντεπίθεση προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σταματής έκανε μια προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή με τον Γελαδάρη να διώχνει την μπάλα και τους "κιτρινόμαυρους" να φωνάζουν για χέρι, ωστόσο η φάση ήταν καθαρή.
Στο 60' από το σουτ του Γκερέιρο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 62' από την κεφαλιά του Τσούπρου η μπάλα κατέληξε κόρνερ για την Ένωση.
Στο 71' μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή της Καβάλας η μπάλα πέρασε από όλους και χτύπησε στο χέρι του Καλαγκάνη με τον διαιτητή του αγώνα Βοσκάκη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους παίκτες της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με σκοπό να πιέσει τα καρέ της Καβάλας και να φτάσει στην ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Έτσι η Καβάλα πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ και παράλληλα την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.
Ο διαιτητής του αγώνα Βοσκάκης (Ρεθύμνου) απέβαλλε στο 89' τον Μπρατσιάνι με δύο κίτρινες κάρτες, ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπουγαϊδη, Αραμπατζή, Παυλή, Λαγό, Τσούπρο, Καλαγκάνη, Παγώνη, Τριποτσέρη και Αποστολίδη.
Συνθέσεις:
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αρκούδας, Μπουγαΐδης (66' Παυλής), Κουτρουμπής, Τσούπρος, Τσουκαλάς, Γροντής, Γκερέιρο, Σταματής (83' Κατσικοκέρης), Λαγός, Τσίτας (75' Παπαδημητρίου).
Καβάλα: Αποστολίδης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης (64' Πλιάγκας), Χλωρός (90' Παπαγερίδης), Ενσαλίβα, Αναστασόπουλος (74' Οξύζογλου), Μαραγκός, Καλαγκάνης, Ντιέ, Μπρατσιάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου