Τελευταία Νέα

22/12/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 2-0 (0-1).

Με δυο γκολ του Μανιά στο ξεκίνημα του αγώνα και στην παράταση ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στην Ριζούπολη και πήρε το εισιτήριο για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Δύο γκολ του Μανιά και την παράταση χρειάστηκε ο Απόλλων Σμύρνης προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα και πήρε το "εισιτήριο" για τους "16" εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό.
Ο Απόλλων Σμύρνης με το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε τις προθέσεις του, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Μανιάς με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για το 1-0 ισοφαρίζοντας παράλληλα το σκορ του πρώτου αγώνα.
Το γκολ αυτό "πάγωσε" του φιλοξενούμενους οι οποίοι προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση για να πετύχουν έχουν τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση, ωστόσο οι παίκτες του Απόλλωνα με την ψυχολογία υπέρ τους είχαν την κατοχή της μπάλας και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.
Στο 12' και στο 17' ο Μανιάς βρέθηκε και πάλι σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 30' ο Παπάζογλου μαρκαρίστηκε από τον Δεληζήση μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, με τον διαιτητή Γιάχο να δείχνει αρχικά το σημείο του πέναλτι, αλλά στην συνέχεια να αναιρεί την απόφασή του και να δείχνει κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (34') ο Λαμπρόπουλος μέσα από την περιοχή του Απόλλωνα αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια.
Ανέβηκε ο ΟΦΗ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά, ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Παπάζογλου μάλιστα στο 47' με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΟΦΗ ωστόσο να έχει μια μικρή πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 71' ο Απόλλων ήταν αυτός που ζήτησε πέναλτι σε επαφή της μπάλας με το χέρι του Μονιάκη με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.
Ο ΟΦΗ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση και στο 78', όταν ο Κουτσιανικούλης βρήκε τον Περογαμβράκη μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 86' πάλι ο ΟΦΗ έχασε ευκαιρία για γκολ, όταν ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να περάσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα.
Στο 90' ο Παπάζογλου ήταν αυτός που δοκίμασε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Απόλλων να επικρατεί με 1-0 και το ματς να πηγαίνει στην παράταση.
Η παράταση:
Στο 7ο λεπτό της παράτασης ο ΟΦΗ έχασε μια ακόμη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ματς. Ο Παπάζογλου έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καπουράνη, ο τελευταίος πέρασε και τον Αθανασίου αλλά άργησε να κάνει το σουτ και όταν το έκανε οι αμυντικοί του Απόλλωνα έδιωξαν σε κόρνερ.
Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 98', όταν ο Μανιάς δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Γουναρίδη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 99' ο Γουναρίδης μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Καραμαλίκη.
Στο 103' ο Απόλλων έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν ο Μανιάς μέσααπό την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 108' ο Απόλλωνας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Διαμαντίδης βρήκε ωραία τον Μανιά και ο τελευταίος με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ο Απόλλων δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ του 2-0 και να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο διαιτητής του αγώνα Γιάχος (Χίου), απέβαλλε στις καθυστερήσεις της παράτασης τον Λαμπρόπουλο με δύο κίτρινες κάρτες, ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κατσίκη, Ιασωνίδη, Χατζηζήση και Ιωαννίδη,
Συνθέσεις:
Απόλλων Σμύρνης: Αθανασίου, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Κύργιας (63' λ.τρ. Ιασωνίδης), Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Λεοντίου (77' Κατσίκης), Μανιάς, Τσιλιγκίρης (73' Διαμάντης), Διαμαντίδης, Καραμαλίκης.
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Κουρδάκης, Σαρ, Σόουζα, Μονιάκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης (110' Νύκταρης), Ζορμπάς (61' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης, Βιτώρος (91' Καπουράνης), Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου