Τελευταία Νέα

22/12/12

Hμιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος : Παναθηναϊκός - ΚΑΟΔ 66-56

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, θα έχουμε "αιώνιο" τελικό στο Κύπελλο, καθώς ο Παναθηναϊκός επικράτησε έστω και δύσκολα του ΚΑΟΔ με 66-56. Ενοχλήσεις στο δικέφαλο ο Διαμαντίδης που δεν έπαιξε στο β' ημίχρονο.
Ο Παναθηναϊκός έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του ΚΑΟΔ με σκορ 66-56 στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στον τελικό της 10ης Φεβρουαρίου.
Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με πολλά άστοχα σουτ και πολλά λάθη, οι "πράσινοι" δυσκολεύτηκαν με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ, αλλά στο τέλος έφτασε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.
Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε ολόκληρο το β' ημίχρονο χωρίς τον Διαμαντίδη, ο οποίος αποχώρησε στο ημίχρονο από το γήπεδο για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στο πόδι, λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο.
Απόρροια αυτού, ήταν ο Παναθηναϊκός να χάσει τη συγκέντρωσή του και να πετάξει στα "σκουπίδια" το β' πολύ καλό του δεκάλεπτο. Ο ΚΑΟΔ έμεινε μέσα στο ματς, αλλά στο τέλος μίλησε ο Λάσμε που πέτυχε καθοριστικά καλάθια για τη νίκη του Παναθηναϊκού.
Ο αγώνας:
Με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Γιαννόπουλο, Τσαρτσαρή και Σκορδίλη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Με δεδομένη την αστοχία των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Πεδουλάκης πέρασε στο 3ο λεπτό τους Μπανκς και Μπράμος για να πάρει σκορ και το πήρε, καθώς ο πρώτος άνοιξε το σκορ. Ο Λάσμε ήταν ο επόμενος που πέρασε στο παρκέ, για να δώσει ενέργεια στον Παναθηναϊκό, όμως φάνηκε "κρύος" όπως και όλοι οι παίκτες στο ΟΑΚΑ, χάνοντας αρκετά ριμπάουντ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έχανε.
Στα 4.16'' πριν το τέλος του α' δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με 2-1, ποδοσφαιρικό αν μη τι άλλο σκορ. Ωστόσο, οι παίκτες και των δύο ομάδων άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό σταδιακά. Ο Μπράμος είχε μπει ιδιαίτερα ορεξάτος στο παρκέ και με γκολ φάουλ έγραψε το 17-10 στο 9ο λεπτό.
Από την πλευρά του, ο ΚΑΟΔ έπαιρνε λύσεις από τον Κακαρούδη στην επίθεση κι ήταν αυτός που έγραψε το 17-13 στο τέλος του α' δεκαλέπτου. Ένα δεκάλεπτο που βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν κάνει από πέντε λάθη και τον ΚΑΟΔ να έχει μόλις 1/8 δίποντα.
Ξέφυγε με τον Μπράμο ο Παναθηναϊκός.
Το νευρικό ξεκίνημα των δύο ομάδων επαναλήφθηκε και στη β' περίοδο, όταν και πάλι έχασαν αρκετά εκατέρωθεν σουτ. Ο Ματσιούλις με τρίποντο έγραψε το 20-13 το οποίο διατηρήθηκε για αρκετή ώρα, καθώς οι δύο ομάδες είχαν συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο (14') 5/14 δίποντα ο Παναθηναϊκός και 1/12 ο ΚΑΟΔ.
Ο Μπράμος με την ενέργεια που έβγαζε σε άμυνα κι επίθεση έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με 33-22, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους στο 18'. Οι "πράσινοι" είχαν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στην άμυνα τους και από την πλευρά τους οι Δραμινοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.
Στην τελευταία επίθεση ο Πεδουλάκης πήρε τάιμ άουτ, οργάνωσε την επίθεση της ομάδας του και ο Μπανκς σαν σε προπόνηση έγραψε το 37-23 της ανάπαυλας. Ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει μία διαφορά 14 πόντων, χάρη στην ευστοχία του σε δίποντα (10/22) και τρίποντα (3/7), ενώ την ίδια ώρα ο ΚΑΟΔ είχε ακόμα μόλις ένα εύστοχο σουτ δύο πόντων (1/17).
Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-23, 49-43, 66-56.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Μπράμος 14(2), Ματσιούλις 7(1), Καπόνο 10, Ούκιτς 5(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5(1), Σκορδίλης, Μπανκς 7.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Καλαϊτζίδης 8(2), Ακεψιμαϊδης, Μπορόβνιακ, Μισέλ 4, Μπάβτσιτς 10(1), Κακαρούδης 15(3), Ντέιλ 2, Ζάρας 11(1), Ιωάννου 6, Πάλμερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου