Τελευταία Νέα

22/12/12

3η φάση (Φάση των 32) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΟΚ-Αιγινιακός 2-1 (3-1).

Ο νεανικός ΠΑΟΚ που παρέταξε ο Δώνης κέρδισε με 2-1 τον Αιγινιακό στη ρεβάνς για τη φάση των "32" του Κυπέλλου στην άδεια Τούμπα. Γιάννου, Σταφυλίδης σκόραραν για τους γηπεδούχους που είδαν τον τερματοφύλακά τους, Γιακουμή να κάνει... δώρο με γκάφα γκολ στην ομάδα της Πιερίας.
Καλές γιορτές κάνει από σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του μέσα στο 2012 με χαλαρή πρόκριση στο Κύπελλο επί του Αιγινιακού, επικρατώντας και στο δεύτερο ματς με 2-1.
Η νεανική ομάδα που παρέταξε ο Γιώργος Δώνης απέδωσε, κατά διαστήματα, καλό ποδόσφαιρο, στην άδεια και παγωμένη Τούμπα, είχε ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ και ο Έλληνας τεχνικός είχε την ευκαιρία να τεστάρει σε βάθος το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του και να δει τον Γιώργο Γεωργιάδη να αγωνίζεται μέτα από σχεδόν τρεις μήνες.
Μέσα σ' όλα, υπήρχε και μία πολύ άτυχη στιγμή για τον τερματοφύλακα του "Δικεφάλου", Αστέριο Γιακουμή στο ντεμπούτο του φέτος. Πέτυχε ένα... αυτογκόλ για χάι λάιτ.  Πλέον, οι "ασπρόμαυροι" περιμένουν αύριο να μάθουν αν θα αντιμετωπίσουν τον Άρη ή την Καλλιθέα στους "16"
Πανέμορφο γκολ από Γιάννου.
O ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάταξη 4-1-2-3. Μπροστά από το Γιακουμή, την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν οι Αποστολόπουλος (δεξιά), Ιντζίδης, Βιβιάν, Σταφυλίδης (αριστερά). Ο Παναγιωτούδης είχε ρόλο αμυντικού μέσου και μπροστά του τους Κϊτσιου (δεξιά) και Ρομπέρ (αριστερά).
Στην τριάδα της επίθεσης ο Πέλκας (δεξιά) και ο Λόρενς (αριστερά) είχαν ρόλο ακραίου, ενώ ο Γιάννου ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Ρομπέρ έγινε δεξί εξτρέμ, ο Πέλκας πήγε στον άξονα και ο Λόρενς δεξιά και νέα εναλλαγή σημειώθηκε στα μισά του πρώτου μέρους
Στο 6' μετά από συνδυασμό Πέλκα-Ρομπέρ, ο Γάλλος σέντραρε και ο Κίτσιου μέσα από τη μικρή περιοχή, με κεφαλιά... κατάφερε να στείλει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ράπτη. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέλκας σούταρε δυνατά στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 15' έξυπνη συρτή πάσα του Λόρενς στον Γιάννου που έκανε προβολή και η μπάλα αφού βρήκε στο στήθος του Ρπάτη βγήκε μαζί με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε αργό τέμπο στο παιχνίδι του.
Στο 25' ο Αιγινιακός απείλησε για πρώτη φορά, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λιόλιος που είχε προωθηθεί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα απ' το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιακουμή. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από όμορφη πάσα του Παναγιωτούδη, ο Πέλκας σέντραρε, ο Γιάννου πήρε κεφαλιά ψαράκι και ο Ράπτης απέκρουσε.
Μετά από ένα άνευρο δεκάλεπτο, ήρθε η φάση του 36' στην οποία ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Πέλκας έκανε ένα εντυπωσιακό σλάλομ, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο Λόρενς, που με σέντρα ακριβείας με το αριστερό, βρήκε τον Γιάννου. Ο φορ του ΠΑΟΚ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Ράπτη.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Ρομπέρ σέντραρε από αριστερά και ο Αποστολόπουλος με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Σωρεία ευκαιριών και γκάφα από Γιακουμή.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να φθάσει γρήγορα σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 51' ο Αποστολόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα και ο Γιάννου δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε, ενώ ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία με πανομοιότυπο τρόπο ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν και πάλι από σέντρα του δεξιού οπισθοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο Πέλκας σε κενή εστία..,. κατόρθωσε να πλασάρει άουτ. Στο 58' ο Κίτσιου σούταρε από καλή θέση και ο Ράπτης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Με την είσοδο του Πόποβιτς αντί του Κίτσιου στο 61' άλλαξαν και οι θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Ο Πέλκας έγινε δεξί εσωτερικό χαφ, ο Πόποβιτς αριστερό εξτρέμ και ο Λόρενς δεξί. Τρία λεπτά αργότερα ο Σταφυλίδης πέτυχε το 2-0.
Μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου με το στήθος έσπρωξε τη μπάλα στην εστία και οι αμυντικοί έδιωξαν αφού είχε περάσει τη γραμμή.  Στο 66' και 67' ο Γιάννου έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να σημειώσει δεύτερο τέρμα.
Στα αξιοσημείωτα η είσοδος του Γεωργιάδη στο 70', καθώς είχε να αγωνιστεί από τις 30 Σεπτέμβρη στο ντέρμπι με τον Άρη. Οι Σερραίος πήρε ρόλο δεξιού εξτρέμ, στέλνοντας προς τον άξονα το Λόρενς.
Ο Αιγινιακός άρχισε να βγαίνει στην επίθεση, και στο 74' είχε προειδοποιητική βολή με τον Εξαρχο που έστειλε με σουτ τη μπάλα ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η μείωση σε 2-1, όταν ο Καθάριος έκανε μία ακίνδυνη συρτή σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε από την αγκαλιά του Γιακουμή, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟκ τη βρήκε με το πόδι και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδσας του.
Στο 78' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ιντζίδης έπιασε δυνατή κεφαλιά και ο Ράπτης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 85' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 3-1 όταν ο Πόποβιτς, δύσκολα, από κοντά πλάσαρε και ο Ράπτης με υπερένταση πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στο 86' ο Γεωργιάδης σκόραρε, αλλά προηγουμένως βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Γκράνας (που λόγω της ομοιότητάς του με τον Κάκο, άκουσε συνθήματα που συνηθίζει η ασπρόμαυρη κερκίδα για τον Κερκυραίο ρέφερι) το ακύρωσε.
Σιγά-σιγά οι ρυθμοί έπεσαν και το ματς ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίρνουν το τελευταίο χειροκρότημα της χρονιάς.
Ο διαιτητής του αγώνα Γκρανάς έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Αχαλινόπουλος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Ιντζίδης, Σταφυλίδης, Κίτσιου (61' Πόποβιτς), Παναγιωτούδης, Πέλκας, Ρομπέρ (70' Γεωργιάδης), Λόρενς, Γιάννου.
Αιγινιακός: Ράπτης, Αχαλινόπουλος, Ζούρκος, Μπαμίχας (69' Γούτσιος), Καθάριος, Κυρτέγος (63' Μήτρακας), Τασίδης, Λιόλιος, Κοσμίδης, Πλατάκης (41' λ.τρ. Γιαουτζής), Έξαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου