Τελευταία Νέα

19/12/12

9η Aγωνιστική A1 : Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 75-61 (Eξ αναβολής παιχνίδι).

Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, νικώντας τελικά με 75-61. Θετικό ντεμπούτο για Καπόνο.
Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, o Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ ... του Πανιωνίου και τον πέρασε στο βαθμολογικό πίνακα.
Οι "πράσινοι" με το 8ο ροζ φύλλο αγώνα πλέον έχουν μπροστά τους μόνο τον Ολυμπιακό ο οποίος όμως έχει δύο νίκες παραπάνω.
Ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Τζέισον Καπόνο ο οποίος σε 12.35'' λεπτά συμμετοχής είχε 5 πόντους με 1/3 δίποντα και 1/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.
Πολύ καλός επιθετικά ο Λάσμε, καθώς έχει βρει χημεία με το Διαμαντίδη και βρίσκονται με κλειστά μάτια (πέτυχε 20 πόντους), όμως τα οκτώ του λάθη σίγουρα προβληματίζουν.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Λάσμε και Πάνκο. Μέσα στο πρώτο δίλεπτο οι "πράσινοι" έδειξαν ορεξάτοι και προηγήθηκαν με 8-0 χάρη κυρίως στα λάθη του Πανιωνίου. Το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου αφύπνισε τους παίκτες του που έτρεξαν ένα σερί 11-0 και όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά αλλά πήραν και το προβάδισμα χάρη στους πόντους των Γιάνκοβιτς, Παππά και Μίλμπουρν (8-11).
Ήταν η σειρά του Πεδουλάκη να πάρει τάιμ άουτ και να κάνει μερικές αλλαγές στην πεντάδα του. Πέρασε "3" τον Μπράμο, "1" τον Μπανκς, στο "4" το Λάσμε και στο "5" τον Τσαρτσαρή. Αυτό το σχήμα απέδωσε αμέσως καρπούς και οι "πράσινοι" επέστρεψαν για τα καλά στο παιχνίδι. Έτρεξαν ένα σερί 11-0, με το Διαμαντίδη να πετυχαίνει σερί 7 συνεχόμενους πόντους και το Λάσμε να προσθέτει ένα λέι απ και δύο βολές, κάνοντας το σκορ 21-11.
Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε πια να ακολουθήσει ρυθμό και έτσι ο Τσαρτσαρής με δικό του σουτ έγραψε το 24-13 της 1ης περιόδου, στην οποία ήταν καλύτερος με 62% στα δίποντα έναντι 10% στα τρίποντα του Πανιωνίου (1/10 σουτ).

Ριμπάουντ, υπεροχή και Καπόνο.

Το ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου βρήκε τον Πανιώνιο να μειώνει παροδικά με τρίποντο του Μπίλι Κις σε 24-16. Οι "πράσινοι" απάντησαν με σερί 6-0 που τους έδωσε αέρα 14 πόντων και υποχρέωσαν τον Σφαιρόπουλο να πάρει εσπευσμένα τάμ άουτ για να ανακόψει το ρυθμό των αντιπάλων. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά άστοχοι και οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, έλεγχαν απόλυτα τα ριμπάουντ.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φεύγουν στον αιφνιδιασμό και να πετυχαίνουν το εύκολο καλάθι, ή να ανανεώνουν δύο και τρεις φορές τις επιθέσεις τους, μέχρι να ευστοχήσουν. Τελικά, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε και πολύ για να ξεφύγει. Ο Λάσμε μοίραζε τάπες κι έπαιρνε ριμπάουντ, ενώ στα 2.35'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο παρκέ πέρασε καταχειροκροτούμενος ο Καπόνο.
Το πρώτο τρίποντο που επιχείρησε ήταν άστοχο και στη συνέχεια φάνηκε λίγο διστακτικός, ωστόσο οι συμπαίκτες του τον έψαχναν και τελικά με δικό του εύστοχο σουτ έγραψε το 42-25. Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με επιμέρους 10-2, έχοντας την απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (27-7) και τριπλάσιες ασίστ (12-4).

Πρόσφερε και θέαμα, αλλά έκανε πολλά λάθη.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έθεσε τις βάσεις για τη νίκη, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ, καθώς και το ρυθμό του αγώνα. Με τον Καπόνο να ευστοχεί σε λέι απ και τον Μπράμο σε τρίποντο, η διαφορά άγγιξε τους 19 πόντους (53-34), με τους γηπεδούχους να προσφέρουν και θέαμα στον κόσμο.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απάντησαν με σερί 5-0 (53-39) και στο 27' ο Πεδουλάκης πέρασε τον Διαμαντίδη στον πάγκο για να πάρει μερικές ανάσεις. Η είσοδος του Μπανκς στο παρκέ σε συνδυασμό με την παρουσία του Λάσμε, διατήρησε σε υψηλό βαθμό την ενέργεια των "πράσινων" που παρέμειναν σε ρόλο οδηγού.
Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος ήταν αρκετά άστοχος σε δίποντα και τρίποντα και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη στα οποία είχαν υποπέσει οι "πράσινοι" (16 τον αριθμό στο 30ό λεπτό).

Κατέβασε ταχύτητα, απείλησε ο Πανιώνιος.

Ένα σερί 8-0 στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, από πλευράς Πανιωνίου, έκανε το σκορ 58-52 και ο κόσμος στην εξέδρα αφυπνίστηκε. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν παρέδιδαν τα όπλα, αλλά ήταν έτοιμοι να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Μπανκς με 2/2 βολές κι ένα τρίποντο στην επόμενη φάση έγραψε το 63-52 στο 23.30'' και έδωσε βαθιά ανάσα στον Παναθηναϊκό.
Στο 35' η διαφορά επανήλθε στους 10 πόντους (65-55, 67-55), όμως όσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν με ευκολία τα λάθη, ο Πανιώνιος έμενε στο παιχνίδι. Ο Μίλμπουρν με βολές μείωσε σε 68-61, στο 1.35'' πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για δύο ανάποδα σφυρίγματα σε εκείνο το διάστημα και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε.
Ένα κάρφωμα του Μπράμου στα 37'' πριν το τέλος του αγώνα ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Πανιωνίου, γράφοντας το 74-61.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 42-25, 58-44, 75-61.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8(2), Πάνκο 2, Ματσιούλις 7, Καπόνο 5(1), Λάσμε 20, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 13(1), Μπανκς 10(1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Μοτσενίγος, Αθηναίου 8(2), Κις 3(1), Μίλμπουρν 7(1), Αθανασούλας 2, Γιάνκοβιτς 14(2), Καββαδάς, Παππάς 18(2), Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου