Τελευταία Νέα

27/1/13

19η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη 0-1

                               
Παλικαρίσιο διπλό (0-1) της Ξάνθης μέσα στην Τούμπα απέναντι σε έναν κακό ΠΑΟΚ που μετά το "διάλειμμα" της Καλλιθέας επέστρεψε στις προβληματικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Σκόρερ ο Ονουάτσι στο τέλος του πρώτου μέρους.
Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έπεσε ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα (0-1) του από την Ξάνθη στην Τούμπα και τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πλατανιά.
Ο "Δικέφαλος" -υπό το βλέμμα του Ρομπέρτο Κάρλος- λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα, προβλημάτισε και πάλι, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στην δημιουργία φάσεων κι έτσι έχασε από τους μαχητικούς "Ακρίτες".
Το γκολ των φιλοξενουμένων σημείωσε ο Ονουάτσι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Σταφυλίδης (62' Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης,Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (80' Φωτάκης), Κάτσε (62' Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης.
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Παίτο, Μάνταλος (79' Πρίττας), Φλίσκας (60' Βασιλακάκης), Σμιθ (82' Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι.
Κίτρινες κάρτες: Κάτσε, Κατσουράνης, Ντιέ, Παίτο, Γούτας.
Σκόρερ: Ονουάτσι (45+).

Το ματς:

Η Ξάνθη μπήκε πιο επιθετικά στο ματς και κέρδισε χώρο στο γήπεδο. Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ ναι μεν ανέβαινε, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 12' ο Ονουάτσι δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ απέναντι από τον Γλύκο και πέταξε την ευκαιρία. Στο 23' ο Κατσουράνης έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, αναγκάστηκε να φύγει πλάγια, αλλά κατάφερε να βγάλει τον Σαλπιγγίδη σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι, το σουτ, όμως, του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ. Ο Σμιθ στο 29' απείλησε τον Γλύκο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 31' ο Ονουάτσι έκανε ωραία κίνηση μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, σούταρε και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Οι παίκτες του "Δικεφάλου" είχαν πιο πολύ ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά δεν δημιουργούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 39', μάλιστα, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αφού χτύπησε στο δοκάρι, ο Γλύκος παραχώρησε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ξάνθη πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ονουάτσι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπαιξε το ένα δύο με τον Μαρίν, ο Νιγηριανός έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα τον Γλύκο.
Ο Σαλπιγγίδης στο 53' λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης και να ισοφαρίσει, όμως, δεν τα κατάφερε. Ο Δώνης βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά πέρασε στο παιχνίδι τους Λίνο και Γκαρσία. Η είσοδος των δύο παικτών έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ και στο 69' μετά από σέντρα του Λίνο, ο Αθανασιάδης για λίγο δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 78', όταν ο Σαλπιγγίδης γύρισε την μπάλα προ κενής εστία, οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν προσωρινά, η μπάλα, τελικά, έφτασε στον Κλάους, ο οποίος γύρισε από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως, δεν βρήκε στόχο. Ο Λοντίγκιν στο 84' κράτησε την Ξάνθη όρθια, αφού σε κεφαλιά του Φωτάκη πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση. Ο Ονουάτσι στο 86' απείλησε με σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Το κλειδί:

Το γκολ του Ονουάτσι σε καθοριστικό σημείο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η απογοήτευση:

Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε με τίποτα να παράξει ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου