Τελευταία Νέα

24/2/13

18η Aγωνιστική A1 : Ηλυσιακός - Παναθηναϊκός 62-87

Στο β' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι κι έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με σκορ 87-62 επί του Ηλυσιακού. Εξαιρετικός ο Τσαρτσαρής (20π.).
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη Basket League ΟΠΑΠ, επικρατώντας με σκορ 87-62 του Ηλυσιακού στο κλειστό των Ιλισίων, για την 18η αγωνιστική.
Έτσι, οι "πράσινοι" ξεπέρασαν την κούραση από το ταξίδι στο Κάουνας και επιβλήθηκαν δίκαια της ομάδας του Γιώργου Ζευγώλη που πάλεψε μέχρι το ημίχρονο, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό.
Σε εξαιρετική βραδιά ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, ενώ από 12 είχαν οι Λάσμε και Ματσιούλις. Ο Παναθηναϊκός είχε 14/33 σουτ τριών πόντων και ποσοστό ευστοχίας 42%, κάνοντας για μία ακόμα φορά περισσότερα τρίποντα απ' ότι δίποντα (18/31).
Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς προτιμήθηκε να ξεκουραστεί εν όψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί για τον Παναθηναϊκό, κυρίως στην Ευρωλίγκας. Το παιχνίδι στο κλειστό των Ιλισίων παρακολούθησε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.
Ο αγώνας:
O Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Ζευγώλης έριξε στο παρκέ τους Μόρισον, Κρέπι, Γκάρισον, Παραγυιός και Στόνγκλιν. Με τους Ξανθόπουλο και Λάσμε, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 0-5 στο ξεκίνημα του αγώνα, σε ένα ματς με πολλά άστοχα σουτ κι από τις δύο πλευρές.
Με τον Πεδουλάκη να κάνει από πολύ νωρίς πολλές αλλαγές και να προσπαθεί να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του μετά την υπερπροσπάθεια του Κάουνας, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 7-13. Ωστόσο, ο Ηλυσιακός απάντησε με επιμέρους 8-2 με το οποίο μείωσε σε 15-17 στο τέλος του α' δεκαλέπτου, μετά από τρίποντο του Στόνγκλιν. Οι "πράσινοι" είχαν κάνει ήδη 6 λάθη, απόρροια και των πολλών αλλαγών, ενώ είχαν 1/5 τρίποντα.
Με το ξεκίνημα της β' περιόδου, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο φορές (17-17, 19-19), στοχεύοντας να παραμείνουν κοντά στο σκορ. Μάλιστα, με το Σπανό πέρασαν και μπροστά στο σκορ (21-19), ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τον Τσαρτσαρή να συνεχίζει να είναι καθοριστικός και να κάνει πάρτι μέσα στις δύο ρακέτες, πήρε λύσεις στην επίθεση. Ο Μπανκς έγραψε το 26-32, πριν ο Ζευγώλης ζητήσει το τάιμ άουτ.
Με κάρφωμα του Λάσμε, γράφτηκε το 33-41 στο τέλος του ημιχρόνου, σε ένα β' δεκάλεπτο που ο Παναθηναϊκός έλεγξε τα ριμπάουντ (16-24), έπαιξε καλύτερα στην άμυνα του και περιορίζοντας τα λάθη του σε μόλις 2 (5-8) συνολικά στο τέλος του ημιχρόνου, κατάφερε να χτίσει μία διαφορά. Ο Κώστας Τσαρτσαρής ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής, έχοντας και τρία ριμπάουντ.
"Καθάρισε" με Τσαρτσαρή, Καπόνο.
Στη γ' περίοδο, ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα πιο ορεξάτος στο παρκέ και πατώντας γκάζι, "καθάρισε" το παιχνίδι με τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη να σκοράρουν. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Τζέισον Καπόνο να πάρει μπροστά και να βοηθήσει σημαντικά στην επίθεση. Με 8 διαδοχικούς πόντους έγραψε το 40-59, ενώ ο Μπανκς με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 22 πόντους (40-62).
Κάπου εκεί όλα τελείωσαν... Ο Ηλυσιακός δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό που σκόραρε ακατάπαυστα και ολοκλήρωσε το γ' δεκάλεπτο, προηγούμενος με 68-43 χάρη σε δύο καλάθια του Λάσμε.
Με το ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου, η διαφορά ανέβηκε και στους 28 πόντους (43-71), μετά από τρίποντο του Καπόνο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 10-0, μειώνοντας σε 53-71 στο 33'.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει κι άλλα σχήματα, βλέποντας την ομάδα του να έχει "καθαρίσει" το παιχνίδι, έχοντας στην ίδια πεντάδα βασικούς και αναπληρωματικούς παίκτες, όπως ήταν οι Γιαννόπουλος, Ξανθόπουλος και Ματσιούλις. Ο πρώτος έγραψε το τελικό 87-62, με το οποίο ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-41, 43-68, 62-87.
Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Παππάς, Αράπης, Αναγκόνιε 8, Αποστολίδης 2, Χατζής 9, Σπανός 7(1), Αντωνάκης, Μόρισον 3, Κρέπι, Γκάρισον 7(1), Παραγυιός 3(1), Στόνγκλιν 23(2).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 4, Μπράμος 1, Ματσιούλις 12(4), Καπόνο 11(3), Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 20, Διαμαντίδης 6(2), Γκιστ 2, Μπανκς 8(2), Ξανθόπουλος 3(1), Γιαννόπουλος 8(2), Σκορδίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου