Τελευταία Νέα

24/2/13

23η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - ΑΕΚ 2-1

Σε ένα ματς που το ζητούμενο ήταν η απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη, ο Πλατανιάς νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή. Μέτρια έως κακή η εμφάνιση του δικεφάλου.
Τρίτη συνεχόμενη σημαντική νίκη πήρε η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη που μετά τον Άρη και τον ΟΦΗ νίκησε και την ΑΕΚ και ξέφυγε αρκετά από την ζώνη του υποβιβασμού. Εξαιρετικό ο Ναζλίδης που ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα της ΑΕΚ που βρέθηκε σε κακή βραδιά.
Από την άλλη μεριά, ο Έβαλντ Λίνεν έστησε λανθασμένα την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο και ενώ είχε την ευκαιρία να τουμπάρει το ματς, η λάθος επιλογή στην θέση του δεξιού μπακ, ήταν η φάση που έκρινε το ματς. Πλησίασε ξανά στην ζώνη του υποβιβασμού ο δικέφαλος.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Περιβολιών Χανίων.
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας).
Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας).
4ος βοηθός: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας).
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονσάλες, Κάστελς (Μαραγκουδάκης 13'), Κουρτεσιώτης, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ (Γιακουμάκης 74'), Γιάννου (Δέντσας 67'), Ναζλίδης, Κάλαΐτζιτς, Αναστασάκος.
ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος (Καραλής 69'), Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Κορδέρο, Μητρόπουλος, Φέτσης (Φουρτάδο 80'), Γκερέιρο, Φούντας (Κατίδης 80'), Πετρόπουλο.
Γκολ: Ναζλίδης 3' (1-0), Φέτσης 17' (1-1), Αναστασάκος 75' (2-1).
Κίτρινες κάρτες: Μπουγαΐδης 2', Δημήτρης 16', Τσουμάγκας 58', Φέτσης 64', Αγκιλέρα 76', Φούντας 77', Αναστασάκος 90'.

Ανασκόπηση αγώνα:

Γκολ με το... καλησπέρα.
Τι και αν δούλεψε τα στημένα η ΑΕΚ όλη την βδομάδα, ο Πλατανιάς στην πρώτη στημένη φάση στο παιχνίδι πέτυχε γκολ. Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Ναζλίδης την κεφαλιά και στο 3΄έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλο ο οποίος έκατσε άγαλμα.
Με το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την ψυχολογία τους και στο 5' πλησίασαν στο δεύτερο τέρμα. Λάθη επί λαθών στην άμυνα του δικεφάλου και ο Ναζλίδης πίσω από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ, με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει στην κλειστή του γωνία με τις γροθιές.
Τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να μην μπορεί να βρει τα πατήματα της και με τον Πλατανιά να χάνει ακόμα μια ευκαιρία με ένα σουτ του Τετέ έξω από την περιοχή στο 14'.
Και ξαφνικά... Φέτσης το 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ δήλωσε για πρώτη φορά παρών στον αγώνα και μάλιστα έφερε το ματς στα ίσα. Φάουλ έξω από την περιοχή για την Ένωση, ο Γκερέιρο εκτέλεσε αριστουργηματικά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Κηπουρό να εξουδετερώνεται και με τον Φέτση να παίρνει το "ριμπαόυντ" και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην κενή εστία, 1-1.
Όπως ήταν φυσιολογικό η Ένωση με το γκολ ανέβασε την ψυχολογία στο κατακόρυφο και φάνηκε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Βγήκε μπροστά και πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα.
Η απώλεια του Πλατανιά με τον Κάστελς λόγω σοβαρού τραυματισμού, άλλαξε τα σχέδια του Αναστασιάδη και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο δικέφαλος. Παρόλα αυτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από το 25 και μετά με την μπάλα να παίζεται στον χώρο του κέντρου.
Μέχρι και την ολοκλήρωση του ημιχρόνου δεν υπήρξε καμία σημαντική φάση για κάποια από τις δύο ομάδες.
Στην επανάληψη. 
Kαι οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν πίσω, αντιθέτως προσπάθησαν να βγουν μπροστά για το δεύτερο γκολ των... τριών βαθμών. Μέχρι και τα 15' πρώτα λεπτά καμία φάση δεν υπήρξε για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 64', όταν ο Γκερέιρο από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστρωσε στον Φέτση, ο οποίος άργησε και έδωσε πίσω στον Μητρόπουλο ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Όσο ο χρόνος περνούσε τόσο οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για κάποιο γκολ. Η δεύτερη φάση που έγινε στο δεύτερο μέρος, ήταν και αυτό από την μεριά της ΑΕΚ. Πίεση Πετρόπουλου στην άμυνα του Πλατανιά, λάθος πάσα των αμυντικών και ο Κορδέρο μέσα από την περιοχή έστρωσε την μπάλα στον Φέτση που έκανε ένα άστοχο σουτ στο 71'
Πέναλτι κέρδισε ο Ναζλίδης, γκολ ο Αναστασάκος.
Και εκεί που η ΑΕΚ φαινόταν να ελέγχει τουλάχιστον την ροή του ματς, σε μια επίθεση του Πλατανιά ο Ναζλίδης ανατρέπεται από τον Καραλή και ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο Αναστασάκος εκτελεί και κάνει το 2-1.
Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν, αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που απειλούσε με τις κόντρα επιθέσεις.
Στο 85' οι παίκτες του Λίνεν βγήκαν στην επίθεση, με τον Γκερέιρο να βγάζει σέντρα στον Πετρόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον υψηλόσωμο άσο της ΆΕΚ να στοπάρει και να στρώνει στον Κατίδη το σουτ του οποίου μπλόκαρε με υπερένταση ο Κηπουρός.
Μέχρι την λήξη του αγώνα δεν έγινε κάποια σημαντική φάση, με το αποτέλεσμα να απομένει και οι Κρητικοί να παίρνουν σημαντικό αποτέλεσμα για την παραμονή.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Θωμάς Ναζλίδης ήταν με διαφορά ο MVP της αναμέτρησης καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ ενώ κέρδισε το πέναλτι για το 2-1. Από τη στιγμή που όλη την βδομάδα προετοιμάζεται η ΑΕΚ για να μπλοκάρει τον επιθετικό του Πλατανιά και είναι αυτός που κάνει την ζημιά....

Ο αδύναμος κρίκος:

Σίγουρα η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια, με τον Μπουγαΐδη να έχει ένα πολύ κακό ξεκίνημα, παρότι στην συνέχεια διορθώθηκε. Φυσικά και ο προπονητής της Ένωσης είχε ένα από τα χειρότερα του βράδια όσον αφορά τις επιλογές του κατά τη διάρκεια του ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου