Τελευταία Νέα

23/2/13

23η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 3-1

                               
Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 την Κέρκυρα σημειώνοντας τα γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών. Σκόραρε δις ο Σαλπιγγίδης με ψαλίδι, θετικός στην επανεμφάνισή του ο Γκαρσία, αποθεώθηκε ο Λίνο.
Οκτώ λεπτά. Τόσο χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να... ψεκάσει και να καθαρίσει την Κέρκυρα και να έχει ένα ήσυχο Σαββατόβραδο.
Από το 25' μέχρι το 33', οι γηπεδούχοι σημείωσαν δύο γκολ με τον Σαλπιγγίδη και ενδιάμεσα ένα με τον Αθανασιάδη και σφράγισαν μία νίκη που ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος.
Γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο ο "Δικέφαλος" ήταν πολύ παραγωγικός μεσοεπιθετικά, αφού και ο Γκαρσία ήταν κεφάτος και ο Λίνο αλώνιζε στην αριστερή πλευρά με αποτέλεσμα να αποθεώνεται κάθε τρεις και λίγο από τον κόσμο, ενώ πολύ θετικοί ήταν ο Λάζαρ με τον Αποστολόπουλο. Από τις προσπάθειές τους, ο Σαλπιγγίδης ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων και αυτό φανερώνουν τα δύο γκολ που πέτυχε.
Καθίζηση στο δεύτερο μέρος.
Δεν είχε συνέχεια η καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου για τον ΠΑΟΚ. Ίσως γιατί και η Κέρκυρα αποφάσισε να βγει στην επίθεση-η άμυνα δεν της πήγαινε καθόλου καθώς ήταν τραγική ανασταλτικά-, ίσως γιατί αποχώρησε ο Γκαρσία και ο ΠΑΟΚ έχασε την πυξίδα του στη μεσαία γραμμή. Και γκολ δέχθηκε από το Γκέσιο και απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους που διαμαρτύρονται και για πέναλτι σε τράβηγμα του Αθανασιάδη στον Έντερ μέσα στην περιοχή. Προς το τέλος η ομάδα του Δώνη, ζωντάνεψε κάπως και δημιούργησε ευκαιρίες, σίγουρα όμως άφησε και μία γεύση προβληματισμού στους οπαδούς της που και πάλι δεν ήταν πολλοί.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Δώνης):  Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφέλντ, Κατσουράνης, Λίνο, Λάζαρ, Γκαρσία (65' Πέλκας), Καμαρά (72' Κουμάλο), Σαλπιγγίδης (88' Ρομπέρ), Λόρενς, Αθανασιάδης.
Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Σταμογιάννος (81' Τσοκάνης), Έντερ, Αρμένης, Βενέτης, Τσουμάνης, Γιάντσης, Γκέσιος, Ζουμπουλάκης (32' Ηλιάδης), Κυβελίδης (46' Αγρίτης).
Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης, Τσουμάνης, Γκέσιος.
Σκόρερ:  Σαλπιγγίδης 25', 34', Αθανασιάδης 30', Γκέσιος 68'.

Το ματς:

Με τον Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5' μετά από σέντρα του Λίνο ο Σίλντενφελντ παραλίγο να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του "Δικεφάλου". Η κεφαλιά του Κροάτη αμυντικού, ωστόσο, πέρασε μόλις άουτ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 14' σημείωσε γκολ που, όμως, δεν μέτρησε. Ο Γκαρσία βρήκε ωραία τον Λίνο, ο Βραζιλιάνος σέντραρε, αλλά ο Σαλπιγγίδης που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε ήταν εκτεθειμένος.
Καθάρισαν Σάλπι, Αθανασιάδης.
Ο Λόρενς ήταν αυτός που απείλησε στο 22' με "κεραυνό" από μακρινή απόσταση που απέκρουσε δύσκολα ο Αναστασόπουλος. Στην επαναφορά δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ στην φάση κι έτσι η μπάλα απομακρύνθηκε πριν συμβεί κάτι ουσιαστικό. Η δικαίωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 25', που ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ. Ο διεθνής επιθετικός του "Δικεφάλου" σημείωσε πανέμορφο γκολ με γυριστό σουτ και "ζέστανε" την κρύα Τούμπα. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το πρώτο τέρμα, ο Αθανασιάδης έβαλε γερές βάσεις νίκης. Ο στράικερ του ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 30ο λεπτό, έπειτα από ακόμη μία σέντρα-ξυράφι του Λίνο. Ο ζεστός Σαλπιγγίδης, μάλιστα, στο 34' άνοιξε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα του σκορ, γράφοντας το 3-0 και πάλι με γυριστό σουτ.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία αλλαγή για την Κέρκυρα, αφού ο Αγρίτης αντικατέστησε τον Κυβελίδη στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενουμένων. Οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν στο 47' με ένα άστοχο σουτ του Ηλιάδη και συνεχίστηκαν στο 48', όταν ο Καμαρά με προβολή παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 50'  έπειτα από σέντρα σουτ του Λίνο ο Αναστασόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ και στο 51' ο Σαλπιγγίδης αστόχησε με κεφαλιά. Η Κέρκυρα έγινε επικίνδυνη στο 54' με τον Γκέσιο, ο οποίος έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Πάντως, ο Γκέσιος κατάφερε να σκοράρει και να μειώσει σε 3-1 με σουτ στο 68'. Ο Λόρενς αστόχησε σε σουτ στο 79' και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς.

Το κλειδί:

Τα κέφια του Λίνο και του Σαλπιγγίδη καθόρισαν από νωρίς την τύχη του ματς. Ο Λίνο είχε το "πάρε" και ο διεθνής επιθετικός το "βάλε".

Η απογοήτευση:

Η ανασταλτική λειτουργία της Κέρκυρας. Μπορεί όλοι οι παίκτες της να βρισκόταν στοι μισό γήπεδο, οι γηπεδούχοι, όμως, έμπαιναν ό,τι ώρα ήθελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου