Τελευταία Νέα

23/2/13

23η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Βέροια 0-2

Με γκολ των Κόστλι και Ολαϊτάν η Βέροια νίκησε στα Πηγάδια την Skoda Ξάνθη με 2-0 και έκανε ένα βήμα για την παραμονή της στην κατηγιρία. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ η Skoda Ξάνθη έχασε πέναλτι.
Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η Βέροια η οποία στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής νίκησε με 2-0 την Skoda Ξάνθη στο γήπεδο των Πηγαδίων.
Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που έφτασε στους 23 βαθμούς, πήρε το "τρίποντο" με τα γκολ των Κόστλι και Ολαϊτάν, ενώ αγωνιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ορέστες. Από την άλλη η Skoda Ξάνθη έχασε πέναλτι με τον Μάνταλο  μένοντας στους 28 βαθμούς.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Οι δύο ομάδες μπορεί να ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο, ωστόσο οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες (μόλις τρεις) και θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με την Skoda Ξάνθη να πιέζει για το γκολ, να χάνει και πέναλτι με τον Μάνταλο και την Βέροια παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και με δέκα παίκτες να είναι αυτή που σκοράρει με τον Κόστλι και τον Ολαϊτάν και να φεύγει από τα Πηγάδια με το "τρίποντο".
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena".
Διαιτητής/Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/Χαρίσης (Γρεβενών), Ποντίκης (Πρέβεζας).
Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Γούτας (80' Βασιλακάκης), Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας (70' Ράνος), Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος, Σολτάνι (46' Μαρσελίνιο), Ονουάτσι.
Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπες, Μπερτέν, Ορέστες, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καλογέρης, Ολαϊτάν, Μπαργκάν (61' Τζημογιάννης), Μορένο, Κόστλι (91' Μοκάκε).
Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας (8', Skoda Ξάνθη), Μαρίν (35', Skoda Ξάνθη), Βάλλας (45', Skoda Ξάνθη)-Γεωργέας (60', Βέροια), Κόστλι (71', Βέροια).
Κόκκινη κάρτα: Ορέστες (58', Βέροια).
Σκόρερ: Κόστλι (71', Βέροια), Ολαϊτάν (90', Βέροια).
Λίγες οι φάσεις στο πρώτο.
Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να φάνηκε πως είχαν διάθεση για ποδόσφαιρο, ωστόσο οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες. Συνολικά τρεις.
Στο 11', ο Κόστλι για την Βέροια βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Ολαϊτάν στο 29' μέσα από την περιοχή του Λοντίγκιν. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια φάση για τους γηπεδούχους.
Στο 31' ο Φλίσκας δοκίμασε το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Λόπες.
"Χτύπησε" στις αντεπιθέσεις η Βέροια.
Η Βέροια μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' από το σουτ του Μπαργκάν η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Μορένο στο 53'.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Skoda Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της και στο 56' ο Μαρίν έκανε το σουτ με τον Λόπες να διώχνει την μπάλα.
Ένα λεπτό αργότερα (57') οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσελίνιο από τον Ορέστες ο οποίος είδε και την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Λόπες έδιωξε με τα πόδια κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στο 68' ο Ονουάτσι έκανε το σουτ με τον Λόπες να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα, ενώ στο 71' η ομάδα της Βέροιας "χτύπησε" στην αντεπίθεση.
Ο Κόστλι βγήκε μόνος του απέναντι από τον Λοντίγκιν πλάσαρε σωστά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για την "βασίλισσα του βορρά".
Στην συνέχεια η Skoda Ξάνθη πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Ράνου να φεύγει άουτ στο 85'. Και ενώ όλη η Ακριτική ομάδα ήταν στην επίθεση, η Βέροια βρήκε και πάλι τους χώρους και πέτυχε και δεύτερο γκολ.
Στο 90' από ενέργεια του Κόστλι η μπάλα έφτασε στον Ολαϊτάν και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το τελικό 0-2 για την ομάδα της Ημαθίας.

MVP της αναμέτρησης:

Μπορεί οι Κόστλι και Ολαϊτάν να πέτυχαν τα γκολ της Βέροια, ωστόσο τον τίτλο του MVP παίρνει ο Λόπες. Ο τερματοφύλακας της "βασίλισσας του βορρά" κράτησε το μηδέν πιάνοντας το πέναλτι του Μάνταλου και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να πετύχει γκολ και να πάρει τη νίκη.

Η απογοήτευση του αγώνα:

Για δεύτερο σερί ματς η Skoda Ξάνθη γνώρισε την ήττα, ενώ παρά τις ευκαιρίες που είχε κόντρα στην Βέροια, δεν κατάφερε να πετύχει γκολ ούτε από το σημείο του πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου