Τελευταία Νέα

27/2/13

5η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Βέροια-Πανθρακικός 0-1 (1os Αγώνας).

                               
Με γκολ του Μίνγκα ο Πανθρακικός νίκησε με 1-0 την Βέροια στην Ημαθία και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου στο Δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής.
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στης ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο Πανθρακικός, ο οποίος στον πρώτο αγώνα για τους "8" νίκησε με 1-0 την Βέροια εκτός έδρας.
Το γκολ που έκρινε την συνάντηση σημείωσε ο Μίνγκας στο 24ο λεπτό. Η Βέροια πάντως είχε περισσότερες ευκαιρίες στην αναμέτρηση. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου (15.00) στο Δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής και η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει με τον νικητή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός.
Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση για ποδόσφαιρο, ωστόσο τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου δεν επέτρεψαν να γίνουν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες το πρώτο εικοσάλεπτο.
Ο Πανθρακικός ανέβηκε πιο ψηλά στην συνέχεια και στην πρώτη του καλή φάση πέτυχε γκολ. Στο 24' μετά από μπαλιά στο κέντρο της άμυνας, ο Μίνγκας έγινε κάτοχος της μπάλας πέρασε και τον Καντιμοίρη γύρισε την μπάλα και με την βοήθεια του αμυντικού αυτή κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 0-1 για την ομάδα της Κομοτηνής.
Στην συνέχεια η Βέροια αύξησε την πίεσή της, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία του Πανθρακικού δεν άφησε ανοιχτούς διαδρόμους στην εστία του Βρονταρά με το 0-1 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Ανέβασε ρυθμό η Βέροια.
Η Βέροια μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο ο Πανθρακικός είχε μια καλή φάση στο 51' από το κόρνερ του Μίνγκα ο Κοντογουλίδης έπιασε την κεφαλιά με τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στην γραμμή.
Η απάντηση της Βέροιας ήρθε στο επόμενο λεπτό (52'), όταν από λάθος της άμυνας τόσο ο Ιωάννου, όσο και ο Μπαργκάν δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, ενώ στο 58' από την κεφαλιά του Ιωάννου η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 63' ο Καστελάν έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής προχώρησε δοκίμασε και το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (67') ήταν η σειρά της Βέροιας να απειλήσει, όταν ο Αμαραντίδης έκανε την σέντρα από αριστερά ο Κόστλι έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με τις αλλαγές που έκανε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης η Βέροια προσπάθησε για το γκολ χωρίς αποτέλεσμα.
Έτσι ο Πανθρακικός πήρε την μεγάλη νίκη με 1-0 στην Βέροια και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.
Ο διαιτητής του αγώνα Παπαπέτρου (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Καλτσά.
Συνθέσεις:
Βέροια: Καντιμοίρης, Μπερτέν, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Ρεάνο, Καλτσάς, Παυλίδης (62' Μορένο), Μοκάκε (61' Κόστλι), Ιωάννου (68' Ολαϊτάν).
Πανθρακικός: Βρονταράς, Μελίσσης, Καστελάν, Κοντογουλίδης (68' Τζάνης), Μίνγκα, Ντιόγκο, Μουνάφο, Μακρυδημήτρης, Μπαϊκαρά, Γωνιάδης (59' Λουσέρο), Σερφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου