Τελευταία Νέα

27/2/13

5η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 1-2 (1os Αγώνας).

Ο Αστέρας Τρίπολης "χτύπησε" για τρίτο σερί αγώνα στο φινάλε, επικράτησε με 2-1 του Πλατανιά στα Περιβόλια και αγκάλιασε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου- για τρίτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια- βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης μετά τη νίκη του με 2-1 μέσα στην έδρα του Πλατανιά, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό.
Οι Αρκάδες παρόλο που βρέθηκαν να χάνουν στο 16' από την κεφαλιά του Μιρτσέτα, γύρισαν το παιχνίδι με τους Μπαρτολίνι (31') και Ναβάρο (89') και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στις 14/3 στην Τρίπολη.
Αυτό μάλιστα ήταν το πέμπτο σερί ματς του Αστέρα το οποίο κρίθηκε στο φινάλε. Η ομάδα του Τσιώλη ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό στο 94', έχασε από τον Ολυμπιακό στο 92' και πήρε τρεις σερί νίκες κόντρα σε Βέροια (92'), Λεβαδειακό (87') και Πλατανιά (89').
Ο Αστέρας απείλησε πρώτος στον αγώνα με τον Ράγιος (4'), για να απαντήσουν στις ευκαιρίες οι γηπεδούχοι με τον Τετέ (7') και να πάρουν το προβάδισμα στο 16' με την κεφαλιά του Μιρτσέτα. Ακολούθησε μια σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 στο 19' με την κεφαλιά του Γιακουμάκη που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η συνέχεια ανήκε στον Αστέρα που απείλησε αρχικά με τους Ντε Μπλάσις (20'), Λέντσε (22'), για να ισοφαρίσει στο 31' με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι έπειτα από τη σέντρα του Φορμίκα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους Ντε Μπλάσις (34') και Τσαμπούρη (43').
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τους δύο τερματοφύλακες να μην απειλούνται στο μεγαλύτερο μέρος της. Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους για ένα δεύτερο γκολ, με την δικαίωση να έρχεται στο φινάλε για τον Τσιώλη καθώς ο Ναβάρο που πέρασε αλλαγή, πήρε την μπάλα από την εξαιρετική πάσα του Ράγιος και δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ (89').
Συνθέσεις:
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Αγκιλέρα, Ποτουρίδης, Κουρτεσιώτης (Δημήτρης 46'), Δέντσας, Μιρτσέτα, Τετέ (Στόλερ 62'), Λαμπάρθε (Ναζλίδης 67'), Ονιέμα, Γιακουμάκης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Φορμίκα, Φραγκουλάκης (Ναβάρο 63'), Κοντοές (Κάφα 54'), Σέτι, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Λέντσε (Πιπίνης 74').
Σκόρερ: Μιρτσέτα 16' - Μπαρτολίνι 31', Ναβάρο 89'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου