Τελευταία Νέα

28/2/13

5η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 2-0 (1os Αγώνας).

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε τρία λεπτά πήρε "καθαρό" σκορ (2-0) απέναντι στον Λεβαδειακό και έδιωξε το άγχος εν όψει της ρεβάνς. Οφσάιντ το πρώτο γκολ του Αθανασιάδη, για χάιλάιτ το τέρμα του "Σάλπι".
Νίκη (2-0) για τον ΠΑΟΚ στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Ο "Δικέφαλος", έτσι, πήρε σαφές προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στις 6 Μαρτίου στην Λιβαδειά. Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, αφού δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Λεβαδειακού.
Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε αισθητά και προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ του Αθανασιάδη στο 57'. Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Σαλπιγγίδης μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, με προβολή, σημείωσε το 2-0 και έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης. 
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίλντενλφέλντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (67' Κάτσε), Λάζαρ, Καμαρά, Λόρενς (90+ Κωνσταντινίδης), Σαλπιγγίδης (90' Κουμάλο), Αθανασιάδης.
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Χοσέμι, Μαχαίρας, Κόρμπος (65' Ζησόπουλος), Μάρτινς (73' Καγιεχόν), Βασιλείου, Μπουμάλ (65' Πόι), Νικολακάκης, Λισγάρας, Μεντί, Ρομέου.
Κίτρινες κάρτες: Γκαρσία, Λάζαρ, Μάρτινς, Ρομέου.
Σκόρερ:  Αθανασιάδης 57', Σαλπιγγίδης 60'.
Το ματς:
Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες αναλώθηκαν, κυρίως, σε παιχνίδι κέντρου και στα πρώτα επτά λεπτά δεν σημειώθηκε καμία αξιοσημείωτη φάση. Στο 8' ο Μάρτινς μπήκε απειλητικά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά κόπηκε έγκαιρα και στην συνέχεια υπέπεσε σε φάουλ.
Μετά από ένα διάστημα ανομβρίας ο Κλάους στο 18' βρέθηκε μόνος σε πλάγια θέση μέσα στα καρέ του Λεβαδειακού, επιχείρησε το γύρισμα για τον επερχόμενο Καμαρά, όμως, οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων παραχώρησαν κόρνερ.

Ο Καμαρά πρωταγωνίστησε σε φάση στο 23', όταν πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ έξω από την περιοχή έγινε επικίνδυνος για την εστία του Κυριακίδη, ενώ στο 26' ο Αποστολόπουλος κέρδισε κόντρα και εξαπέλυσε κεραυνό, αναγκάζοντας τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού σε δύσκολη απόκρουση.
Στο 37' ήταν σειρά του Αθανασιάδη να απειλήσει, όταν έπιασε δυνατό σουτ και ο Κυριακίδης απέκρουσε δύσκολα στην γωνία του. Ο Μάρτινς στο 44' ευνοήθηκε από την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ, κατέβασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως, το σουτ που επιχείρησε ήταν άψυχο. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν μία εκτέλεση φάουλ του Λίνο που μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
Εκρηκτικό τρίλεπτο.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και τον ΠΑΟΚ να είναι πιο ορεξάτος από τον Λεβαδειακό. Ο "Δικέφαλος", μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 52'. Ο Καμαρά χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο, σέντραρε και ο Χοσέμι στην προσπάθεια του να απομακρύνει λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ. Στο 57' ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ. Μετά από κόντρα ο Αθανασιάδης βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και από εμφανή θέση οφσάιντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Άμεσα και συγκεκριμένα στο 60' ο "Δικέφαλος" σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Έπειτα από εξαιρετική σκαφτή πάσα του Λόρενς, ο Καμαρά έστρωσε με το στήθος στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με προβολή έγραψε το 2-0. Παραλίγο, μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα να γίνει και το 3-0, όταν ο Λόρενς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Λισγάρα, άλλαξε πορεία και παραλίγο να μπερδέψει τον Κυριακίδη, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.
Στο 70' σουτ του Λόρενς έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κυριακίδη. Ο Λεβαδειακός στην συνέχεια πίεσε και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους, χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τελευταία φάση του ματς μία απομάκρυνση του Λισγάρα που παραλίγο να καταλήξει σε αυτογκόλ.
Το κλειδί:
Η αφύπνιση του Λόρενς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιρλανδός ήταν αυτός που έσπασε την άμυνα του Λεβαδειακού και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τα γκολ.
Η απογοήτευση:
Ο βοηθός Ακρίβος που δεν είδε το γκολ-οφσάιντ του Αθανασιάδη, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου