Τελευταία Νέα

17/3/13

26η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-2


Πέρασε και από το Περιστέρι ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος με γκολ των Ουσέρο και Ράγιος επιβλήθηκε του Ατρόμητου με 2-0. Προβλημάτισαν ξανά οι Περιστεριώτες, μοιραίος ο Ράντμαν.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μπήκαν καλύτερα, όμως, για μία ακόμη φορά δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους. Δε βρήκαν δίχτυα για πέμπτο παιχνίδι στα τελευταία έξι κι έτσι ακόμα κι όταν είχαν τον έλεγχο του αγώνα δεν μπόρεσαν να το εξαργυρώσουν.
Επιπλέον, πλήρωσαν το τραγικό λάθος του Ράντμαν στο δεύτερο γκολ, αλλά και μία στιγμή αδράνειας της άμυνας στη φάση του πρώτου γκολ, όταν κανείς δεν ακολούθησε τόσο την κίνηση του Ράγιος όσο στη συνέχεια και την κίνηση του Ουσέρο.
Από την άλλη, πολύ σοβαρός και πάλι ο Αστέρας, ο οποίος επί της ουσίας απειλήθηκε μόνο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο, με την επίτευξη του δεύτερου γκολ "κλείδωσε" επί της ουσίας το παιχνίδι, αφού στη συνέχεια δεν πιέστηκε καθόλου.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Περιστερίου.
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας).
Συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Αναστόπουλος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Ινγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο, Ουντότζι (Επσάιν 69'), Ναπολεόνι (Καραγκούνης 69'), Μάντζιος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιωλης): Μπαντής, Πιπίνης (Φορμίκα 5'), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Άλβαρες, Ράγιος, Ναβάρο, Λένσε (Καλαντζής 76')
Γκολ: Ουσέρο (37', Αστέρας Τρίπολης ), Ράγιος (67' Αστέρας Τρίπολης)
Κίτρινες κάρτες: Ουσέρο (20, Αστέρας Τρίπολης), Σκόνδρας (58' Ατρόμητος), Άλβαρες (58' Αστέρας Τρίπολης), Ράντμαν (66', Ατρόμητος), Ινγκλέσιας (68', Ατρόμητος), Μπαρτολίνι (79', Αστέρας Τρίπολης), Καλαντζής (90', Αστέρας Τρίπολης)
Μπήκε δυνατά ο Ατρόμητος.
Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και ως το 15' έλεγχαν τον αγώνα, έχοντας κάνει και δύο τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, τόσο το σουτ του Μπρίτο, το οποίο πέρασε άουτ, όσο κι εκείνο του Μάντζιου, το οποίο μπλόκαρε ο Μπαντής, δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο.
Σε αυτό το διάστημα, μάλιστα, ο Αστέρας είχε δύο τελικές προσπάθειες. Η μία ήταν απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, και η δεύτερη άστοχο σουτ του Ναβάρο.
...αλλά πήρε τον έλεγχο ο Αστέρας.
Μετά το 20' ο Αστέρας ισορρόπησε απόλυτα το παιχνίδι, το οποίο είχε αργό ρυθμό. Σουτ του Ράγιος στο 21' δε δυσκόλεψε τον Ράντμαν, ενώ πέντε λεπτά μετά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου μπλόκαρε και σουτ του Λέντσε.
Η μονοτονία έσπασε επί της ουσίας στο 37' όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Ουσέρο τσίμπησε τελευταία στιγμή την μπάλα και άνοιξε στον κενό χώρο στον Ράγιος. Εκείνος μπήκε στην περιοχή και βρήκε ξανά τον Ουσέρο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους οι Αρκάδες έφτασαν τρία λεπτά μετά πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Τσαμπούρης γύρισε την μπάλα, αλλά ο Λίνσε δεν έκανε την προβολή όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να βρει η μπάλα στα σώματα και να προλάβουν οι αμυντικοί να απομακρύνουν.
Φουριόζος ο Ατρόμητος.
Πεισμωμένοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Περιστεριώτες, οι οποίοι από τα πρώτα κιόλας λεπτά έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Στο 47' ο Ουντότζι δοκίμασε το πόδι του και ο Μπαντής απέκρουσε. Η μπάλα πήγε στον Σουμπίνιο, το σουτ του οποίου σταμάτησε στα σώματα, όπως κι εκείνο του Ναπολεόνι.
Νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους πέντε λεπτά μετά. Ο Ναπολεόνι γύρισε στην περιοχή, ο Σανκαρέ δεν έδιωξε όπως θα έπρεπε, αλλά ο Σουμπίνιο από καλή θέση έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά. Ο ίδιος δοκίμασε και νέο σουτ στην επόμενη φάση και ο Μπαντής μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
...αλλά ο Αστέρας το γκολ.
Η πρώτη τελική προσπάθεια του Αστέρα ήταν ένα απευθείας φάουλ του Ναβάρο, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δε χρειάστηκαν να ανεβάσουν ταχύτητα για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αφού αυτό έγινε... δώρο από τον Ράντμαν.
Σε μία ανύποπτη φάση στο 67' ο Κροάτης τερματοφύλακας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στη συνέχεια έπεσε πάνω στον Λένσε, τον οποίο ανέτρεψε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ράγιος, ο οποίος έκανε το 2-0 στέλνοντας τον Ράντμαν στην άλλη γωνία.
Χωρίς ενδιαφέρον η συνέχεια.
Κάπου εκεί επί της ουσίας τελείωσε το παιχνίδι, αφού και η επόμενη πραγματικά καλή στιγμή ανήκε στον Αστέρα. Οι Αρκάδες στο 77 έχασαν μοναδική ευκαιρία όταν ο Ναβάρο βρήκε στην περιοχή τον Ντε Μλάσις, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Ράντμαν δεν μπόρεσε να σημαδέψει εστία.
Μία εκτέλεση φάουλ του Επσάιν ήταν επί της ουσίας ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στη συνέχεια ο Ατρόμητος. Ο Γερμανός επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία και ο Μπαντής μπλόκαρε την τελευταία στιγμή. Ο Έλληνας τερματοφύλακας στις καθυστερήσεις μπλόκαρε ένα ακόμη απευθείας φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Σουμπίνιο.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Η απόδοσή του ήταν για μία ακόμη φορά καταλυτική προκειμένου να πάρει ο Αστέρας τη νίκη. Ο λόγος για τον Ράγιος, ο οποίος έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 0-2. Επιπλέον, δημιούργησε προβλήματα από δεξιά, ενώ συμμετείχε και στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ντε Μπλάσις.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Βέλιμιρ Ράντμαν ήταν ο αδύναμος κρίκος της αναμέτρησης, αφού το δεύτερο γκολ είναι καθαρά δικής του ευθύνης. Όχι μόνο χάνει την μπάλα, αλλά στη συνέχεια υποπίπτει και σε πέναλτι σε ένα σημείο του αγώνα, στο οποίο ο Ατρόμητος ήταν ελαφρός καλύτερος και μπορούσε ακόμα να ελπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου