Τελευταία Νέα

31/3/13

27η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Κέρκυρα 2-0

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις η Βέροια νίκησε με 2-0 την Κέρκυρα και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις. Παράπονα για το πέναλτι στο 1-0 από τους φιλοξενούμενους που ουσιαστικά αποχαιρέτησαν την κατηγορία.
Η Βέροια ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς από τον Άρη και τη δεύτερη θέση από το τέλος που οδηγεί στον υποβιβασμό μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Κέρκυρας. Το ματς στιγματίστηκε βέβαια από την απόφαση του διαιτητή να δώσει πέναλτι στο 77' σε μία φάση που θα συζητηθεί.
Καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι να πούμε πως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να "καθαρίσουν" στο πρώτο μέρος αν ήταν πιο προσεκτικοί. Η Κέρκυρα το πάλεψε στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει γκολ σε δυο σημαντικές ευκαιρίες.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Γεωργαράκος, Τσολάκης (Αθηνών).
4ος: Λιαχούδης (Μακεδονίας).
Παρατηρητής: Τσορτανίδης (Αχαΐας).
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Καλογέρης (Καλτσάς 73'), Πέρεθ, Γεωργέας, Ολαϊτάν, Ιωάννου, Κόστλι (Μπερτέν 88').
Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Έντερ, Αγρίτης, Λεόν, Αθανασίου (Γιάντσης 81'), Στάμου, Τσοκάνης (Κυβελίδης 67'), Γκέσιος (Ηλιάδης 72'), Τσουμάνης.
Σκόρερ: Κόστλι (πέναλτι 77'), Ολαϊτάν (90' σουτ).
Κάρτες: Γεωργέας (κίτρινη 23'), Αγρίτης (κίτρινη 25'), Γεωργιάδης (κίτρινη 27'), Στάμου (κίτρινη 27'), Τζημογιάννης (κίτρινη 36'), Βενέτης (κίτρινη 43'), Μπουκουβάλας (κίτρινη 54'), Στάμου (κόκκινη 75'), Λόπεθ (κίτρινη 82'), Ηλιάδης (κίτρινη 93'), Γεωργέας (κόκκινη - 2η κίτρινη), Βενέτης (κόκκινη -2η κίτρινη), Γεωργιάδης (κόκκινη-2η κίτρινη).

Πίεση με το "καλημέρα"

Η Βέροια μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να βάλει γρήγορα γκολ και η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Καλαϊτζίδη έχασαν πολλά ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Βέβαια η πρώτη φάση ήταν για την Κέρκυρα και συγκεκριμένα από τον Ανέστη Αγρίτη.
Ο έμπειρος επιθετικός έπιασε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 9ο λεπτό, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Λόπεθ. Από εκεί και πέρα τα ηνία πήραν οι γηπεδούχοι και στο 16' έφτασαν μία ανάσα από το 1-0. Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, όμως ο Ορέστες τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Δεν χάνονται αυτά...
Δέκα λεπτά αργότερα ο Αναστασόπουλος βγήκε από την περιοχή του άστοχα, ο Κόστλι έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του ήταν βιαστικό. Στο 31ο λεπτό ο Ιωάννου πήρε μόνος μία κεφαλιά, όμως ο κίπερ της Κέρκυρας ήταν σε ετοιμότητα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα πάλι οι ίδιοι παίκτες πρωταγωνίστησαν σε παρόμοια φάση.
Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος έγινε στο 37ο λεπτό. Μετά από σύγχυση μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Κόστλι ολομόναχος έπιασε ένα σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Από τις φάσεις που συνήθως βλέπουμε στα "παράξενα".

Ξεκίνημα με φάση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κόστλι και πάλι να χάνει μία απίστευτη ευκαιρία. Ο Πέρεθ γύρισε από τα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο άσος από την Ονδούρα δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στο 56ο λεπτό η Βέροια έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Σέντρα του Αμαραντίδη από τα αριστερά, ο Ιωάννου έκανε εκπληκτικό κοντρόλ-πάσα και ο Ολαϊτάν με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Κέρκυρας να απειλήσει με μία τυχερή σέντρα-σουτ του Ανέστη Αγρίτη, με τη μπάλα να "γλύφει" το οριζόντιο δοκάρι του Λόπεθ.

Πέναλτι(;).

Στο 74ο λεπτό είχαμε μία φάση που θα συζητηθεί. Ο Ολαϊτάν έκανε μία σέντρα, ο Στάμου (που αποβλήθηκε) έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πλάτη τον Κόστλι, ο οποίος έπεσε κι αυτός. Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και κάπου εκεί το ματς έγινε ροντέο. Ο Στάμου αποχωρώντας έδειξε στην κάμερα το πρόσωπο του που είχε αίματα από την κόντρα με τον Κόστλι.
Το σκορ τελικά άνοιξε ο άσος από την Ονδούρα από τα έντεκα βήματα πανηγυρίζοντας έξαλλα. Στη συνέχεια ο Παπακώστας πήρε κάποια ρίσκα βάζοντας μέσα τον Γιάντση, με αποτέλεσμα η Βέροια να βγαίνει συνέχεια επικίνδυνα στην επίθεση. Έτσι στο 90ο λεπτό ήρθε το 2-0 με τον Ολαϊτάν που μόνος απέναντι στον Αναστασόπουλο ήταν νικητής.
Στο τέλος του αγώνα είχαμε μαζεμένες τρεις αποβολές! Δυο για την Βέροια και μία για την Κέρκυρα, έτσι ώστε οι παίκτες να εκτίσουν μία αγωνιστική και όχι δυο.

MVP του αγώνα:

Ο Γκιγιέρμο Πέρεθ ήταν όλα τα λεφτά για την Βέροια. Από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Αμαραντίδη. Γενικότερα τα άκρα της "βασίλισσας" δούλεψαν άψογα.

Αδύναμος κρίκος:

Η φάση που έκρινε τον αγώνα ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο Κόστλι από τον Στάμου. Ο διαιτητής Δημητρόπουλος ωστόσο έκανε λάθος (όπως φάνηκε και από το ριπλέι) και καταδίκασε τους Φαίακες σε υποβιβασμό (μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες, αλλά είναι δύσκολο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου