Τελευταία Νέα

27/4/13

6η φάση (Φάση των 4) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-0 (1-2).


Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την μεγάλη ανατροπή νικώντας με 2-0 τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Ουσέρο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου.

Γεμάτη πάθος, ένταση και αγωνία μέχρι το τέλος της ήταν η ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ.
Μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη ποιότητα, αλλά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των οπαδών και των δύο ομάδων που το παρακολούθησαν στο σχεδόν κατάμεστο "Θόδωρος Κολοκοτρώνης".
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που από την αρχή πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να πιέσουν την εστία του Ιτάνζ, απέναντι σε έναν παθητικό ΠΑΟΚ που από την αρχή έδειχνε διάθεση να παίξει για το 0-0 και δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη απείλησε κυρίως από τα πλάγια και με στημένα και αφού έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ντε Μπλάσις στο τέλος του πρώτου μέρους και με τον Καλαντζή στις αρχές του β΄ μέρους έφθασε στο πολυπόθητο γκολ με τον Ουσέρο στο 61΄.
Από 'κει και πέρα ο Αστέρας έδωσε λίγο χώρο στον ΠΑΟΚ και κυνήγησε τις αντεπιθέσεις. Ο "Δικέφαλος" ήταν τραγικός μεσοεπιθετικά, δεν δημιούργησε ούτε μία μεγάλη φάση και απογοήτευσε τους περίπου 1200 οπαδούς του ποου δεν σταμάτησαν να τραγουδούν.
Το δεύτερο γκολ του Ουσέρο λίγο πριν το φινάλε ήταν η οριστική καταδίκη για τον ΠΑΟΚ, που με γιόμες και χωρίς πλάνο γεμίσματα, έδειξε εντελώς ανέτοιμος για ένα τόσο κρίσιμο ματς.
Φυσικά, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το κοουτσάρισμα του Δώνη που ανεξήγητα κράτησε τον Κατσουράνη στην άμυνα μέχρι το τέλος του αγώνα.
Στο φινάλε η Τρίπολη πανηγύρισε μία δίκαιη πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία της, που δημιούργησε ένα γιορτινό κλίμα στην πόλη.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας.
Συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Κοντοές, Ουσέρο (90' Ουρτάδο), Ναβάρο (40'Καλαντζής), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Περόνε (81' Αλβάρεζ).
ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Λίνο, Αποστολόπουλος (46' Ετο), Κατσουράνης, Σίντελφέλντ, Κάτσε (69' Ολίσε), Λάζαρ (78' Φωτάκης), Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Αθανασιάδης.
Κίτρινες κάρτες: Κουρμπέλης, Κοντοές, Αλβάρεζ, Ιτάνζ, Κάτσε, Ολίσε.
Σκόρερ: Ουσέρο (61', 85').
Το ματς:
Στο 4ο λεπτό ο Περόνε σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κατσουράνη χτύπησε στην μύτη με το χέρι τον έμπειρο μέσο του ΠΑΟΚ, σε μία φάση που ο Σπάθας θα μπορούσε να του δείξει την κίτρινη κάρτα. Πάντως, ο Κατσουράνης μετά από λίγη ώρα σηκώθηκε και συνέχισε στον αγώνα.
Ο Αστέρας στο ξεκίνημα είχε την κατοχή και προσπαθούσε να επιτεθεί, κυρίως, από τα άκρα, ενώ ο ΠΑΟΚ περίμενε τους γηπεδούχους και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.
Στο 13' ο Σαλπιγγίδης βγήκε τετ α τετ με τον Γεωργακόπουλο, όμως, ο βοηθός σταμάτησε την φάση αφού υπέδειξε οφσάιντ.
Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και έβγαινε με καλύτερες αξιώσεις στην επίθεση, χωρίς, πάντως, να καταφέρνει να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Φτάσαμε στο 19΄για να στρωθεί η μπάλα στον Καμαρά έξω από την περιοχή, αλλά το μονοκόματο σουτ του άσου από την Γουινέα πέρασε ψηλά άουτ.
Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, ανέβηκε ο ρυθμός.
Κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ στο 22', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, όμως, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε.
Οι παίκτες του Αστέρα σε πολλές φάσεις έψαχναν στον κενό χώρο τον Περόνε, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ στις περισσότερες των περιπτώσεων παρουσιάστηκαν διαβασμένοι.
Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ στο 31'. Η μπάλα έφτασε στον Λόρενς λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ιρλανδός έπιασε γεμάτο σουτ έχοντας αρκετό χρόνο στην διάθεσή του και αφού ο Γεωργακόπουλος βρήκε ελάχιστα την μπάλα, χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.
Στο 40' ήρθε αναγκαστική αλλαγή για τον Τσιώλη, αφού ο Ναβάρο ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Καλαντζή.
Εξαιρετική μπαλιά από τον Λόρενς με αποδέκτη τον Καμαρά στο 42', ο τελευταίος σέντραρε, αλλά την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Αστέρα πρόλαβαν τον Κλάους πριν προλάβει να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ντε Μπλάσις έγινε επικίνδυνος, όταν βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, ο Αποστολόπουλος έδιωξε με τάκλιν την απειλή.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε με αλλαγή το δεύτερο μέρος. Ο Δώνης πέρασε στην θέση του Αποστολόπουλου τον Ετο, αφού ο νεαρός μπακ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο μέρος.
Στο 51' ο Λόρενς εκτέλεσε έξυπνα φάουλ, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων, αλλά πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί του Αστέρα.
Ο Περόνε στο 57' ξέφυγε από τον Σίλντενφελντ, έβγαλε σέντρα ξυράφι, ο Κατσουράνης έσωσε τον ΠΑΟΚ από τον κίνδυνο, η μπάλα, όμως, έφτασε στον Καλαντζή, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ετο έδιωξε οριστικά.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ουσέρο.
Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 61' δικαιώθηκε. Ο Περόνε έδωσε κεφαλιά πάσα στον Ουσέρο, ο οποίος με κεραυνό έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ιτάνζ ανοίγοντας το σκορ.
Ο Αστέρας έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του δημιούργησε και νέα φάση στο 67'. Ο Ράγιος πέρασε τον Κάτσε, μπήκε στα καρέ του ΠΑΟΚ, όμως, κόπηκε, λίγο πριν "οπλίσει".
Ο "Δικέφαλος" προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές, αλλά ο Αστέρας ήταν η ομάδα που συνέχισε να είναι απειλητική. Στο 78' ο Περόνε πήρε από πλεονεκτική θέση την κεφαλιά, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε άουτ.
Οι γηπεδούχοι έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης στο 85', όταν μετά από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Ουσέρο ο οποίος απέναντι από τον Ιτάνζ δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Λόρενς προσπάθησε στο 90' με δυνατό σουτ να σκοράρει, όμως, η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

MVP:

Ο Ουσέρο δικαιωματικά αφού σημείωσε τα δύο γκολ του Αστέρα που σφράγισαν την συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό Κυπέλλου.

Απογοήτευση:

Το κοουτσάρισμα του Δώνη, η εντελώς παθητική στάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και το ανύπαρκτο επιθετικά πλάνο όταν ο "Δικέφαλος" χρειάστηκε να βγει μπροστά.

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου