Τελευταία Νέα

26/5/13

4η Aγωνιστική των Play off της Super League : ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Από το πόδι του Ολίσε (58') ο ΠΑΟΚ πηγαίνει ολοταχώς για Τσάμπιονς Λιγκ αφού κέρδισε τον Αστέρα και στην Τούμπα με 1-0.
Νίκη (1-0) "χρυσάφι" κατέκτησε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή (26/5) στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Η θετική εμφάνιση της Τρίπολης είχε και συνέχεια σήμερα για τον ΠΑΟΚ, που έχοντας ξανά σε καλή μέρα τους Βούκιτς και Ολίσε πάει ολοταχώς για Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αστέρας από την πλευρά του πάλεψε αλλά του έλειψε η καλή τελική προσπάθεια.
Ο "Δικέφαλος" έφτασε τους 10 βαθμούς και άφησε τον αντίπαλό του στους πέντε. Χρυσός σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Ολίσε στο 57', που με το πρώτο του γκολ με την φανέλα του "Δικεφάλου" χάρισε στους "ασπρόμαυρους" την επιτυχία. Ο Κάτσε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και θα χάσει το επόμενο παιχνίδι, ενώ ο Λάζαρ συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα λείψει από τα δύο εναπομείναντα ματς των πλέι οφ.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Λίνο (80' Σταφυλίδης), Κατσουράνης, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ (87' Λόρενς), Ολίσε, Ρομπέρ, Βούκιτς (56' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Κοντοές (32' Γιαλούσης), Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ (70' Αλβάρεζ), Ουσέρο, Κάφα (55' Ράγιος), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Περόνε.
Κίτρινες κάρτες: Κάτσε, Ολίσε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κοντοές.
Κόκκινες κάρτες: Κάτσε.
Σκόρερ: Ολίσε 57'.

Το ματς:

Στο 4' ο Αθανασιάδης δημιούργησε την πρώτη φάση, όταν ο Λάζαρ σέντραρε και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά. Ο Αστέρας "απάντησε" αμέσως. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά ο Περόνε έβγαλε τετ α τετ αλλά πλάγια τον Κάφα, ο οποίος δεν κατάφερε, ωστόσο, να νικήσει τον Γλύκο.
Ωραίος συνδυασμός από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο 8', ο Κλάους ξεχύθηκε στην περιοχή του Αστέρα, προσπάθησε από αριστερά να βρει τον Βούκιτς που είχε πάρει θέση αμαρκάριστος μπροστά από τον Φούλοπ, όμως, οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έκοψαν την μπάλα πριν φτάσει στον Σέρβο επιθετικό.
Ο Βούκιτς μπήκε κεφάτος στο γήπεδο και στο 19' έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη, αλλά ο Φούλοπ πρόλαβε τον στράικερ του ΠΑΟΚ, ενώ στο 22' ο Ντε Μπλάσις εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ο Αστέρας στη συνέχεια βγήκε περισσότερο από το... καβούκι του και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος χωρίς, πάντως, επιτυχία.
Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 49' "νίκησε" το πείσμα του Κάτσε, ο οποίος πίεσε, τελικά, έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή του Αστέρα, αλλά η προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα σταμάτησε στον Φούλοπ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 54'. Βούκιτς και Ρομπέρ συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Σέρβο στο σημείο του πέναλτι, όμως, αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Ο Ολίσε είχε το κλειδί.
Το γκολ, πάντως, δεν άργησε να έρθει για τον ΠΑΟΚ. Στο 57' ο Ρομπέρ σέντραρε, οι αμυντικοί του Αστέρα έδιωξαν, όμως, ο Ολίσε είχε πάρει σωστή θέση στην καρδιά της περιοχής των φιλοξενουμένων και με δυνατό σουτ άφησε άγαλμα τον Φούλοπ ανοίγοντας το σκορ. Ο Περόνε έφυγε τετ α τετ με τον Γλύκο στο 73', αλλά ο Κουμάλο τον πρόλαβε, έβαλε την προβολή απομακρύνοντας τον κίνδυνο.
Ο Ολίσε στο 83' ελίχθηκε έξω από την περιοχή, πέρασε τους αντιπάλους, βρέθηκε απέναντι από τον Φούλοπ, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα του είπε όχι. Ο Λάζαρ στο 87' επιχειρησε καλό μακρινό σουτ που, όμως, πέρασε άουτ.
MVP:
Ο Ολίσε που έβαλε την σφραγίδα του στο ματς και έκανε μερικές ενέργειες ενδεικτικές της αξίας του.
Η απογοήτευση:
Σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο ο Κάκος με τα συχνά σφυρίγματά του προκαλούσε εκνευρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου