Τελευταία Νέα

27/7/13

Βαλενσιέν- Παναθηναϊκός 4-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

 http://i1.prth.gr/images/AAE3F029EE5F8EEDD9BF8C00D0674B02.jpg

Δεν βλεπόταν ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Βαλενσιέν και γνώρισε την φιλική ήττα με 4-0 πληρώνοντας πολλές από τις αδυναμίες του. Κακός ο Μέντες, πολλά λάθη από τους πράσινους με τον Μουζακίτη να διασώζεται στο πρώτο μέρος και τους Ζέκα, Ντίνα να ανεβάζουν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο. Εξαφανισμένος ο Μπαϊράμι.

Ο Παναθηναϊκός έπεσε στα βαθιά κόντρα στην Βαλενσιέν και το πλήρωσε. Καλύτερα όμως να έρθει μια "σφαλιάρα" σε ένα φιλικό παιχνίδι και όχι στα επίσημα.

Οι πράσινοι κόντρα σε μια ομάδα που ήταν καλύτερη τους και πιο έτοιμη γνώρισαν την ήττα με 4-0 και το κακό είναι πως στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Ιδίως στο πρώτο μέρος αλλά και για ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο και μπόρεσαν να φανούν μόνο όταν έριξε τους ρυθμούς η Βαλενσιέν.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε πολύ κακή μέρα τον Μέντες αλλά και τον Μπαϊράμι που ήταν εξαφανισμένος καθώς και τον Καπίνο που φέρει ευθύνη σε δυο από τα τέσσερα γκολ του Τριφυλλιού δεν μπόρεσαν να αντισταθούν.

Ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Μουζακίτης στο πρώτο ημίχρονο και ο Ντίνας στο δεύτερο ενώ από κοντά ήταν και ο Ζέκα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση ί με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Μαρινάκης και αριστερά ο Νάνο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Τριανταφυλλόπουλος και Κουτρουμπής.

Στην μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ήταν ο Μέντες έχοντας μπροστά του τους Ζέκα και Δώνη ενώ η επιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Μουζακίτη δεξιά, Μπαϊράμι αριστερά και Ντίνα στην κορυφή της επίθεσης.

Τρία γκολ σε δεκαπέντε λεπτά.

Στο 12' ο Μέντες έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου. Ο Μάρκο Ντα Σίλβα έγινε  κάτοχος της μπάλας και από αρκετά μακριά χωρίς αντίπαλο μπροστά του έπιασε έναν κεραυνό, ο Καπίνο άργησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να βρει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα αλλά να μην μπορέσει να την διώξει.

Η πίεση των Γάλλων συνεχίστηκε και έξι λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0. Ο Παναθηναϊκός ήταν στην επίθεση και εκτέλεσε φάουλ με τον γκολκίπερ της Βαλενσιέν να αποκρούει και να βγάζει την ομάδα του στην αντεπίθεση από τα αριστερά πετώντας την μπάλα στον Ντοσεβί. Ο άσος της Βαλενσιέν μπήκε προς την περιοχή, έκανε το σουτ πριν προλάβει να τον κόψει ο Μέντεζ και νίκησε και τον Καπίνο κάνοντας εύκολα το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός με το 2-0 εις βάρος του απείλησε για πρώτη φορά στο φιλικό με την Βαλενσιέν στο 21' όταν Μουζακίτης στα δεξιά έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε κίνηση προς το κέντρο και επιχείρησε το σουτ με τον Πενετό να μπλοκάρει δύσκολα. 

Οι πράσινοι πλήρωσαν ένα ακόμη λάθος τους και δέχτηκαν ένα αστείο γκολ στο 26'. Ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Ντοσεβί έκλεψε την μπάλα στα δεξιά πέρασε τον αμυντικό των πράσινων και έβγαλε την σέντρα. Ο Καπίνο πήγε με το λάθος χέρι και δεν μπόρεσε να διώξει με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει και να βρει στην φτέρνα του Μέντεζ και να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα.

Μόνο ο Μουζακίτης.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο πρώτο ημίχρονο στο 36' με τον Μουζακίτη, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός διασωθείς στο πρώτο μέρος. Ο "Μούζα" βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βαλενσιέν από τα αριστερά, κατέβασε την μπάλα σούταρε αλλά το σουτ του έφυγε έξω από την εστία των Γάλλων.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στους Γάλλους καθώς στο 44' η Βαλενσιέν έφυγε στην  αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Ντοσεβί αλλά το σουτ του από πλάγια πέρασε λίγο έξω από την εστία του Καπίνο.

Δυο αλλαγές με το καλημέρα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου προχώρησε σε δυο αλλαγές καθώς πέρασε τον Ρισβάνη αντί του Τριανταφυλλόπουλου και τον Γιαννιτσάνη αντί του Μουζακίτη και πέρασε τον Ντίνα στα πλάγια.

Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος δείχνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και είχαν και καλύτερη επιθετική ανάπτυξη. Βέβαια το 3-0 του πρώτου μέρους έδωσε την ευκαιρία στην Βαλενσιέν να ρίξει τους ρυθμούς και να προβεί και σε αλλαγές.
Οι Γάλλου απείλησαν και πάλι πρώτη όταν στο 51' ο Πουζόλ βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο ο οποίος έκανε μια μεγάλη απόκρουση βγαίνοντας έγκαιρα.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός με τον Ζέκα να μπαίνει μέσα στην περιοχή από τα αριστερά να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Πενετό να πιάνει την μπάλα.

Η Βαλενσιέν και πάλι στο 54' βγήκε στην επίθεση με τον Νέρι μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά υπό την πίεση του Κουτρουμπή θα σουτάρει από πλάγια με τον Καπίνο να πέφτει να διώχνει και την πράσινη άμυνα να απομακρύνει.

Ευκαιρίες και ισορροπία.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 57'. Ο Ζέκα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και στα αριστερά, είδε τον επερχόμενο Μπαϊράμι του έκανε την σέντρα αλλά ο Σουηδός ανενόχλητος θα πιάσει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα έξω.

Στο 66' ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Ρισβάνης σε θέση φορ έξω από την περιοχή της Βαλενσιέν πέρασε ωραία τον αντίπαλο του, του έκανε τρίπλα κάτω από τα πόδια, μπήκε στην περιοχή θα προσπαθήσει να πλασάρει αλλά ο Πενετό θα απομακρύνει.

Το Τριφύλλι είχε ισορροπήσει την αναμέτρηση σε αυτό το διάστημα και μάλιστα είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία κινήσεων προσπαθώντας να μειώσει το σκορ την ώρα που η Βαλενσιέν είχε ρίξει αρκετά τους ρυθμούς της.

Κόντρα στην ροή του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα ακόμη γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα στο 76' όταν ο Σάεζ έξω από την περιοχή σούταρε η μπάλα κόντραρε άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Καπίνο και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0 υπέρ της Βαλενσιέν.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στις δυο ομάδες που φυσικά έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμα πολύ δουλειά. Τόσο στην άμυνα όσο και στο τρανζίσιον όλης της ομάδας και όχι μόνο της αμυντικής τετράδας.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρινάκης (61' Αναστασόπουλος), Νάνο (61' Χουχούμης), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (46' Ρισβάνης), Μέντες (73' Κουσίδης), Ζέκα, Δώνης (61' Λαγός), Μπαϊράμι, Μουζακίτης (46' Γιαννιτσάνης), Ντίνας.

Βαλενσιέν: Πενετό, Μάτερ, Ροζέ (64' Κεζάν), Μπόνγκ, Νερί, Ντα Σίλβα, Ντουκιουρτιού , Ντοσεβί, Σαέζ, Μέλικσον, Πουζόλ.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου