Τελευταία Νέα

25/8/13

2η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 2-0


Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε άνετα 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στους "Ζωσιμάδες" και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Μετά την σπουδαία εκτός έδρας ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε στον ίδιο επιτυχημένο μονοπάτι καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων".
Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και "καθάρισαν" από το πρώτο 45λεπτο με σκόρερ τους Τσάβες και Ίλιτς, με την "ελαφρά ταξιαρχία" από την πλευρά της να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.
Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη του ΠΑΣ στα ισάριθμα τελευταία ματς των δύο ομάδων αλλά η πρώτη σε επίπεδο Α' Εθνικής από τις 20 Δεκεμβρίου 1981, καθώς ο Απόλλωνας ήταν αήττητος στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις του.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες".
Διαιτητής / Βοηθοί: Αρετόπουλος (Τρικάλων) / Γκάγκας (Λάρισας),  Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής).
4ος διαιτητής / Παρατηρητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) / Σταθόπουλος (Αχαΐας).
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (82' Κεϊτά), Κοροβέσης (76' Στρούνα), Λίλα, Ίλιτς (89' Γιάκος), Βίλα, Τσάβες.
Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (64' Μπλάζεκ), Άλβαρες (53' Τσιλιγκίρης), Μίνγκας (46' Φαρινόλα), Γκουέλα, Καμαρά, Βέρτζος.
Κίτρινες κάρτες: Λίλα (8').
Σκόρερ: Τσάβες (23'), Ίλιτς (43').
Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες" βρήκε τους γηπεδούχους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι, με τον ΠΑΣ να μετράει σε αυτό το διάστημα δύο γκολ και αρκετές ακόμα ευκαιρίες αλλά και να επιβάλλει σχεδόν πλήρως το ρυθμό του.
Η  ομάδα του Σάββα Παντελίδη μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 4' με τον Τσουκαλά, αναγκάζοντας τον Τζόρβα σε εντυπωσιακή απόκρουση, με τον Απόλλωνα να "ισοφαρίζει" τις ευκαιρίες με τη συμπλήρωση του 10λεπτου, με την κεφαλιά του Πετρόπουλου μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ.
Η συνέχεια βρήκε τους Ηπειρώτες να ανεβάζουν ρυθμούς και να περιορίζουν την "ελαφρά ταξιαρχία" σε άκρως παθητικό ρόλο.
Στο 12' ο Τζόρβας χρειάστηκε να επέμβει και πάλι, λέγοντας "όχι" σε σουτ του Κοροβέση μέσα από την περιοχή, στο 20' το σουτ του Τσάβες κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να έρθει τελικά το 1-0 τρία λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη.
Ο νικητής του βραβείου για το καλύτερο γκολ στην πρεμιέρα (κόντρα στον Αστέρα), Κριστιάν Τσάβες, πιστοποίησε σε ένα ακόμα ματς την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, καθώς "εκτέλεσε" τον Τζόρβα με ασύλληπτο δεξί σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή (1-0).
Ο "εξαφανισμένος" στο πρώτο μισάωρο Απόλλων δήλωσε "παρών" στο 34', με τον Μίνγκα να υποχρεώνει τον Βελλίδη στην πρώτη του σημαντική επέμβαση (έβγαλε σε κόρνερ μακρινό ευθύβολο σουτ), ενώ στην εξέλιξη της φάσης το μονοκόμματο σουτ του Μίνγκα μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.
Από εκεί και πέρα όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο 45λεπτο εδραίωσαν ακόμα περισσότερο την κυριαρχία τους, με ένα δεύτερο γκολ.
Ο Μπράνα Ίλιτς δεν κατάφερε στο 36' να σκοράρει με σουτ από δεξιά (μπλόκαρε ο Τζόρβας), αλλά επτά λεπτά αργότερα ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα.
Μετά από εξαιρετική ασίστ του Τσάβες, ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν πιο γρήγορος από Δεληζήση και Τζόρβα και με πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 2-0.
Λίγο έλειψε μάλιστα να κάνει και το 3-0 στο 44', αλλά η σωτήρια προβολή του Δεληζήση γλίτωσε την ομάδα του Απόλλωνα από τα χειρότερα...
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον ΠΑΣ να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο όσον αφορά στη δημιουργία φάσεων στα αντίπαλα καρέ.
Ο Ίλιτς απείλησε στο 46' τον Τζόρβα με το σουτ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 54' ο Τσάβες αναστάτωσε την άμυνα του Απόλλωνα για να διώξει τελικά σε κόρνερ (προ του Κοροβέση) ο Βέρτζος.
Ο Τσάβες είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 58' (σουτ άουτ), με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να έχουν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 64', όταν η κεφαλιά του Φαρινόλα πέρασε παράλληλα προς την εστία του Βελλίδη.
Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα ήταν πως ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του μέχρι το 65' στην προσπάθειά του να φρεσκάρει τον Απόλλωνα (κυρίως στο χώρο του κέντρου), με τον χρόνο όμως να μην είναι υπέρ του...
Όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε ο ρυθμός έπεφτε και η επόμενη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 83', όταν ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Βίλα έξω από την περιοχή.
Ίδιοι οι πρωταγωνιστές και στο 89', με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει και πάλι προσπάθεια του Βίλα έξω από την περιοχή, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου να βρίσκει τον ΠΑΣ να παίρνει μία "καθαρή" και συνάμα εύκολη νίκη.

MVP της αναμέτρησης:

Με διαφορα ο Κριστιάν Τσάβες. Ο 26χρονος Αργεντίνος επιθετικός μέσος ήταν "όλα τα λεφτά" για την ομάδα του ΠΑΣ καθώς πέρα από το εκπληκτικό γκολ με το οποίο της άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, πρωταγωνίστησε στις περισσότερε φάσεις που έβγαλε η ομάδα της Ηπείρου στα αντίπαλα καρέ. Έτρεξε πολύ, έκανε σουτ, πλαγιοκόπησε και γενικά αποτέλεσε έναν σταθερό "πονοκέφαλο" σε όλο το ματς για την ομάδα του Απόλλωνα.

Η απογοήτευση:

Μετά την εντυπωσιακή του πρεμιέρα (ύστερα από 13 χρόνια απουσίας από την Premier League) και το 2-1 επί του Άρη, ο Απόλλων εμφανίστηκε αγνώριστος στους "Ζωσιμάδες" και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να πείσει πως δικαιούταν κάτι παραπάνω από το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε. Τα περισσότερα προβλήματα για την "ελαφρά ταξιαρχία" ήταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους παίκτες εκεί να αδυνατούν να βοηθήσουν στην ανασταλτική λειτουργία και έτσι το ματς να κρίνεται ουσιαστικά από το πρώτο 45λεπτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου