Τελευταία Νέα

29/9/13

6η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-1

                             Καλά το… ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο πήρε αγχωτική νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης.

Ενδιαφέρον παιχνίδι στους "Ζωσιμάδες" ανάμεσα σε δυο ομάδες με κοινό στόχο. Ο ΠΑΣ και στα δυο ημίχρονα μπήκε πιο δυνατά όμως όσο περνούσε ο χρόνος έπεφτε η απόδοση του και γυρνούσε πίσω.
Η Ξάνθη, που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο, πήγε να κάνει τη ζημιά όμως η κούραση και η αστοχία έφερε το σκορ στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων.
Διαιτητής: Τριτσώνης.
Βοηθοί: Γρεβένης, Γουργιώτης.
Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελής): Βελλίδης, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Τσάβες (Στρούνα 91'), Ντε Βινσέντι (Βίλα 60'), Ίλιτς (Κεϊτά 82').
Ξάνθη (Μάουρερ): Κυριακίδης, Γούτας, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μάνταλος, Μαρέν (Ράνος 56'), Σολτάνι (Κάλβο 75'), Σολάρι (Χοσέμι 46').
Γκολ: Κοροβέσης (σουτ 6'), Κολοβέτσιος (κεφαλιά 77') - Ράνος (73' σουτ).
Κάρτες: Ντε Γκούζμαν (κίτρινη 10'), Λίλα (κίτρινη 36'), Βάλλας (κόκκινη κάρτα 46'), Ντε Βινσέντ (κίτρινη 53'), Κοροβέσης (κίτρινη 56'), Τσάβες (κίτρινη 86'), Μάνταλος (κίτρινη 88') .

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό και πολλές φάσεις και για τις δυο ομάδες. Ο ι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτεροι και εξαργύρωσαν τη διάθεση τους με γκολ μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Ίλιτς με προσωπική ενέργεια μπήκε από τα δεξιά και γύρισε στην περιοχή της Ξάνθης. Οι αμυντικοί "κοιμήθηκαν" και ο Κοροβέσης από κοντά έκανε το 1-0.
Στη συνέχεια του αγώνα η Ξάνθη πήρε τα ηνία και απείλησε δυο φορές με τους Σολάρι και Μάνταλο  με δυο εξαιρετικές κεφαλιές. Οι Ακρίτες πήγαν να ισοφαρίσουν στο 43ο λεπτό όταν μετά από ένα σουτ η μπάλα κόντραρε στον Κολοβέτσιο, όμως ο Βελλίδης έπεσε τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.
Άλλαξαν τα δεδομένα.
Πάνω που η Ξάνθη άρχισε να πιέζει ήρθε η αποβολή του Σπύρου Βάλλα. Ο έμπειρος άσος πήρε... καροτσάκι από τη φανέλα τον Ίλιτς που έβγαινε φάτσα με το τέρμα και σωστά είδε την κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Έψαξε το 2-0 και έγινε το... 2-1.
Ο ΠΑΣ όπως ήταν λογικό και έχοντας το αριθμητικό προβάδισμα έψαξε γρήγορα το 2-0 και παραλίγο να το πετύχει στο 50ο λεπτό. Ο Ντε Βινσέντι βρήκε τον Τσάβες στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός με μαγική ενέργεια ξεπέρασε τρεις αντιπάλους, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.
Η Ξάνθη μετά το 65ο λεπτό άρχισε να πιέζει την ομάδα των Ιωαννίνων όμως τα λάθη στην τελική προσπάθεια ήταν αρκετά. Στο 73' ωστόσο μετά από κάθετη του Ντιέ (η αμυντικοί του ΠΑΣ απλά κοιτούσαν)  Σολάρι έστρωσε στον Ράνο και αυτός με όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
Η χαρά των παικτών της Ξάνθης κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού στο 77ο λεπτό ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Σολτάνι και Τσάβες μοιράζονται το βραβείο, παρότι δεν σκόραραν έκαναν πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησαν αρκετά έτσι ώστε να μπουν τα γκολ. Εξαιρετικός και ο Ίλιτς στο πρώτο ημίχρονο.

Η απογοήτευση:

Ο Σπύρος Βάλλας πήρε μία κόκκινη κάρτα που δεν δικαιολογείται για την εμπειρία του. Η Ξάνθη πίεσε όμως η κούραση φάνηκε στα τελευταία λεπτά λόγω του παίκτη λιγότερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου