Τελευταία Νέα

19/10/13

8η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

                                 

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αλλά η είσοδος του Ντομίνγκες έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα του Μίτσελ η οποία κάνοντας την ανατροπή πέρασε εύκολα από τα Χανιά επικρατώντας με 4-1 του Πλατανιά. Καλά στημένη η ομάδα του Ουζουνίδη μέχρι το 66', κατέρρευσε στην συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε στα Χανιά για ένα ημίχρονο αλλά τελικά η είσοδος του Ντομίνγκες στο δεύτερο του έδωσε την ώθηση που του έλειπε και κατάφερε να κάνει περίπατο επικρατώντας με 4-1 του Πλατανιά.
Οι "ερυθρόλευκοι" που έφτασαν στους 22 βαθμούς, πήραν τη νίκη με τα γκολ του Φερνάντες (αυτογκόλ), Μήτρογλου, Σαβιόλα και Βάις. Από την άλλη ο Πλατανιάς που πέτυχε γκολ στο ξεκίνημα με τον Τόρες, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο και κατέρρευσε μετά την ισοφάριση.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ότι έχει πρόβλημα στις κλειστές άμυνες. Ναι μεν κυκλοφορούσε την μπάλα από το κέντρο και μπροστά και γύρω από την μεγάλη περιοχή του Πλατανιά, αλλά δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις μέσα με εξαίρεση δύο σουτ του Σαβιόλα.
Από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς, αγωνίστηκε με έντεκα παίκτες κάτω από την σέντρα, αφήνοντας χώρο στον Ολυμπιακό στην μεσαία γραμμή με την διαφορά ότι έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μια από αυτές σημείωσε το γκολ με τον Τόρες.
Στο δεύτεροι ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Η είσοδος του Ντομίνγκες έδωσε μια άλλη ώθηση στον Ολυμπιακό ο οποίος άρχισε να μπαίνει μέσα στην περιοχή του Πλατανιά κάτι που έφερε την ισοφάριση στο 66'. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έγιναν ποιο εύκολα και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν Πλατανιά που κατέρρευσε μετά την ισοφάριση.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων.
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας).
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Χασάν Κουλα (Ξάνθης).
Συνθέσεις:
Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γεωργαλλίδης, Ραφαέλ, Φαϊσκα, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Αγκιλέρα, Τετέ (77' Μπεριάν), Στόλερ, Μπέλιτς (88' Πόποβιτς), Μοράλ (64' Γουνδουλάκης), Τόρες.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβ. Παπαδόπουλος (64' Μανιάτης), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά (46' Κάμπελ), Σάμαρης, Βάις, Φουστέρ (46' Ντομίνγκες), Σαβιόλα, Μήτρογλου.
Γκολ: Τόρες (2', Πλατανιάς)-Φερνάντες (66' αυτογκόλ), Μήτρογλου (68', Ολυμπιακός), Σαβιόλα (73', Ολυμπιακός), Βάις (87', Ολυμπιακός).
Κίτρινες κάρτες: Τόρες (24', Πλατανιάς), Ζουμπουλάκης (38', Πλατανιάς), Τετέ (44', Πλατανιάς), Μοράλ (52', Πλατανιάς).

Ανασκόπηση αγώνα:

Το ξεκίνημα του αγώνα στα Περιβόλια ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, στην πρώτη αντεπίθεση για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Μπέλιτς έδωσε ωραία στον Τόρες και ο τελευταίος με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο για το 1-0.
Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων με την πρώτη του τελική να έρχεται στο 16ο λεπτό με το απευθείας φάουλ του Μήτρογλου τον Γεωργαλλίδη να διώχνει την μπάλα και ο Μανωλάς στην συνέχεια να την στέλνει με κεφαλιά άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (20'), ο Σαλίνο έκανε την σέντρα από δεξιά με τον Σαβιόλα να πιάνει το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο εικοσάλεπτο και μετά, ωστόσο δύσκολα απειλούσε την εστία των γηπεδούχων.
Στο 26' ήταν η σειρά του Σάμαρη να δοκιμάσει το σουτ με την μπάλα να φεύγει και πάλι άουτ, ενώ ο Πλατανιάς προσπάθησε και αυτός με την σειρά του να κάνει κάτι αξιόλογο μετά το γκολ που πέτυχε με το σουτ του Αγκιλέρα στο 30' και τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 32', με τον Σαβιόλα και πάλι να δοκιμάζει το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά να είναι άστοχο.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Πλατανιά να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 από το δεύτερο λεπτό.
Η πίεση έφερε την ανατροπή.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς Ντομίνγκες και Κάμπελ ούτως ώστε να πατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" περιοχή. Αυτό έφερε αποτέλεσμα καθώς σε διάστημα δύο λεπτών ο Ολυμπιακός γύρισε το σκορ.
Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ήταν στο 48΄με τον Ντομίνγκες να κάνει το σουτ με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Πλατανιάς απάντησε στις ευκαιρίες στο 57' με τον Μπέλιτς να περνάει τον Παπάζογλου να κάνει και το σουτ με τον Ρομπέρτο να πέφτει στην κλειστή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.
Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του και αυτή απέφερε καρπούς στο 66' έστω και με την βοήθεια του Φερνάντες. Ο Κάμπελ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Φερνάντες στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να κάνει το 1-1.
Δύο λεπτά αργότερα (68') ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Παπάζογλου έκανε την μπαλιά στον Ντομίνγκες αυτός την σέντρα από δεξιά και ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση στα καρέ του Γεωργαλλίδη και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 73'. Ο Μήτρογλου έγινε κάτοχος της μπάλας την γύρισε στο ύψος του πέναλτι και από εκεί ο Σαβιόλα δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα για το 1-3.
Ο Πλατανιάς από την πλευρά του προσπάθησε να αντιδράσει με τον Μπέλιτς να κάνει ένα σουτ στο 75' και τον Ρομπέρτο να αποκρούει την μπάλα και τον Μανιάτη να την γυρίζει στον τερματοφύλακά του με τους παίκτες του Πλατανιά να υποστηρίζουν πως την γύρισε με το χέρι, το οποίο ωστόσο ο Αμπάρκιολης (που έκανε πάρα πολλά λάθη) θεώρησε ακούσιο...
Δύο λεπτά αργότερα (77') ο Τετέ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 84' ο Κάμπελ δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με το Γεωργαλλίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Το τελικό 1-4 για τον Ολυμπιακό διαμόρφωσε ο Βάις στο 87' ο οποίος πήρε την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, διέσχισε όλο το γήπεδο και πλάσαρε σωστά τον γκολκίπερ του Πλατανιά.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Η είσοδος του Ντομίνγκες στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να πετύχουν τέσσερα γκολ και να πάρουν τη νίκη στα Χανιά επί του Πλατανιά.

Η απογοήτευση:

Ο Βάσκο Φερνάντες είναι ο άτυχος της αναμέτρησης. Ο παίκτης του Πλατανιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και άνοιξε τον δρόμο του Ολυμπιακού για να φτάσει στη νίκη, καθώς μέχρι το 66' δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου