Τελευταία Νέα

23/11/13

12η Aγωνιστική Super League : Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 0-1


Ο ΟΦΗ επικράτησε δίκαια του Απόλλωνα στο "Γεώργιος Καμάρας" με 1-0 με γκολ του Μακρή. Πρώτη νίκη των Κρητικών εκτός του νησιού τους μετά από 22 μήνες!
Στις 22 Ιανουαρίου 2012 ο ΟΦΗ πέρασε νικηφόρα από την Λιβαδειά με 2-0. Χρειάστηκαν να περάσουν 22 μήνες για να επικρατήσει ξανά σε αγώνα εκτός Κρήτης. Και τα κατάφερε σε ένα κρίσιμο σημείο του φετινού πρωταθλήματος.
Ο Γιώργος Μακρής σκόραρε στο 28' και με αυτό το γκολ ο ΟΦΗ έφυγε με το "διπλό" (0-1) από τη Ριζούπολη. Μια σπουδαία νίκη (δεύτερη στο πρωτάθλημα) που ανέβασε τους Κρητικούς στους 12 βαθμούς, αφήνοντας τον Απόλλωνα προτελευταίο (8 β.) και χωρίς "τρίποντο" στους τελευταίους 6 αγώνες.
Η επικράτηση του ΟΦΗ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Η ομάδα του Σα Πίντο πέρα από το γκολ, είχε και κλασικές ευκαιρίες για να πάρει πιο εύκολα τους 3 βαθμούς. Πλέον υποδέχεται με άλλη ψυχολογία την Καλλονή την επόμενη αγωνιστική, με στόχο να ξεφύγει και άλλο από τις χαμηλές θέσεις.
Αντίθετα ο Απόλλωνας απογοήτευσε στο ντεμπούτο του Σάντσες στον πάγκο της ομάδας. Και τα δύσκολα έρχονται (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας.
Διαιτητές: Δημητρόπουλος, Αναστόπουλος, Πετρόπουλος.
Συνθέσεις:
Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Αλβάρεζ, Δεληζήσης (40' λ.τ. Παπαζαχαρίας), Κανακούδης, Καμαρά, Κόρμπος, Φαρινόλα, Διαμάντης (55' Μίνγκας), Γκουέλα (70' Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κουτσιανικούλης (90' Βερόν), Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (6' λ.τ. Μονιάκης, 68' Όγιος) , Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.
Γκολ: 28' Μακρής.
Κίτρινες κάρτες: 23' Καμαρά, 31' Πετρόπουλος, 45' Γκουέλα, 75' Κανακούδης - 20' Παπάζογλου, 51' Κουτσιανικούλης.

Ανασκόπηση αγώνα:

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση φανερά αγχωμένες από την πίεση του αποτελέσματος, κουβαλώντας παράλληλα όλες τις αδυναμίες που τις έχουν φέρει σε αυτή την βαθμολογική θέση. Πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού, πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, αργός ρυθμός στον αγώνα και κάπως έτσι τα λεπτά κυλούσαν χωρίς καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.
Ώσπου ήρθε ένα... διαβολικό δίλεπτο από το πουθενά για τον ΟΦΗ με το οποίο και άνοιξε το σκορ. Ο Κάλαϊτζιτς αρχικά προειδοποίησε στο 27' με τον Τζόρβα να αποκρούει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της επόμενης φάσης, ο Τριποτσέρης δεν πρόλαβε από κοντά να σκοράρει. Κάτι που το έκανε ο Μακρής στο 28' μετά την έξοχη ασίστ του Ζε Εντουάρδο.
Ο Βραζιλιάνος μάλιστα στο 33' έχασε τρομερή ευκαιρία για γράψει το 0-2, ωστόσο ο Τζόρβας έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση μέχρι το τέλους του ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα να μην αντιδρά στο τέρμα του Μακρή (συνολικά 2-7 οι τελικές στα πρώτα 45 λεπτά).
Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να ζητά πέναλτι του Τζόρβα πάνω στον Κουτσιανικούλη (51') και τον Απόλλωνα να χάνει μοναδική ευκαιρία  με τον Κόρμπος (56'). Η πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων στον αγώνα τους έδωσε ψυχολογία για να πιέσουν για την ισοφάριση, που θα μπορούσε να έρθει στο 66' με το σουτ του Μίνγκα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 70' με κομπίνα σε φάουλ που κατέληξε σε νέα χαμένη ευκαιρία του Ζε Εντουάρδο.
Ο Απόλλωνας συνέχιζε να πιέζει χωρίς όμως να μπορεί βρει τον τρόπο για να απειλήσει τον Φερνάντες. Στην απέναντι εστία ο Κουτσιανικούλης έχασε μοναδική ευκαιρία στο 79' να κλειδώσει τη νίκη στέλνοντας άουτ σε τετ-α-τετ με τον Τζόρβα ο οποίος είπε και "όχι" δέκα λεπτά αργότερα (89') σε κοντινή προβολή του Παπάζογλου.
Ο Τζόρβας όμως μπορεί να κράτησε την εστία του ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό μπροστά και μοιραία ο Απόλλωνας ηττήθηκε.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Ζε Εντουάρντο θύμισε γιατί θεωρείται ένα σπουδαίο ταλέντο. Εξαιρετική η ασίστ στο γκολ του Μακρή, την ώρα που άλλοι θα δοκίμαζαν να σκοράρουν από εκεί, ενώ είχε και καλές στιγμές στη συνέχεια για να βάλει και ο ίδιος ένα τέρμα.

Η απογοήτευση:

Πολύ περισσότερα περιμένουν στον Απόλλωνα από τον Γκουέλα. Πήρε πολλές προσπάθειες χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για να απειλήσει η ομάδα του τον Φερνάντες. Γενικά η μεσοεπιθετική λειτουργία των γηπεδούχων απογοήτευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου