Τελευταία Νέα

25/11/13

12η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Πανιώνιος 2-0

Χτυπώντας στις αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα του Πανιωνίου ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-0 τους "κυανέρυθρους", που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτεροι, και επέστρεψε στις νίκες. Με παίκτη λιγότερο από το 73' έπαιζαν οι γηπεδούχοι.
Τη χαρά της νίκης για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι γεύτηκε ο Λεβαδειακός, ο οποίος μετά την Ξάνθη νίκησε με το ίδιο σκορ και τον Πανιώνιο.
Οι Βιωτοί μπορεί να μην ήταν ανώτεροι συνολικά στο παιχνίδι, όμως, βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν δύο φορές και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι τους βοηθούν να έχουν απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Από την άλλη πλευρά, οι "κυανέρυθροι" γνώρισαν την ήττα για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι τους παρουσιάζοντας και πάλι κενά στην άμυνά τους. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν πως ήταν ανώτεροι και πως με κινητήριο μοχλό και καλύτερο παίκτη τον Κολοβό θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες της αναμέτρησης.
Με την αποβολή του Γεωργίου δόθηκε μία ακόμη ευκαιρία στον Πανιώνιο να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε, αφού επί της ουσίας από εκείνη τη στιγμή και μετά είχε μόλις μία καλή φάση. Ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε πειθαρχημένος τακτικά, αντιστάθηκε στην πίεση που δέχτηκε και τελικά δικαιώθηκε.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Λιβαδειάς.
Διαιτητής: Καμπαξής (Βέροια).
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Καμπούρης (Εύβοιας).
Συνθέσεις:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Μάγκας, Γεωργίου, Λυκογιάννης, Πετράτσι, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα (85' Ορτέγκα), Μάρτινς, Κάντζι (83' Γιάντσης), Μάντζιος (90' Βασιλείου).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος (63' Ντούνης), Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Μητρόπουλος, Καλτσάς (82' Μαρουκάκης), Κούρντι, Μενδρινός (70' Καμπάνταης), Κολοβός, Γιάννου.
Γκολ: 14' Μάρτινς, 64 Μάντζιος.
Κίτρινες κάρτες:  44' Λαμπρόπουλος / 21' Κούρντι, 32' Κολοβός, 39' Μενδρινός, 59' Καλτσάς.
Κόκκινες κάρτες: 73' Γεωργίου.

Ανασκόπηση αγώνα:

Μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο, όμως, ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός. Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κλέβουν την μπάλα και να βγαίνουν στην αντεπίθεση, απλώς οι γηπεδούχοι το έκαναν καλύτερα, αφού οι "κυανέρυθροι" από την πλευρά τους δεν ανέβαζαν πολλούς παίκτες.
Έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ του παιχνιδιού. Οι Βιωτοί αναπτύχθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Μουλόπουλος πήρε την μπάλα από τα δεξιά, βρήκε τον Μάρτινς κι εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Πολύ κακή όλη η αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου με τους περισσότερους παίκτες να είναι εκτός θέσης.
Δύο λεπτά πριν, στο 12', οι παίκτες του Παντελή έκαναν αισθητή την παρουσία τους όταν από κόρνερ του Μενδρινού ο Κουλουχέρης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 22' ο Κολοβός έκανε ένα σουτ και ο Πρζιρόφσκι μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 27' ο Γιαννακόπουλος δεν ανησύχησε, αφού το σουτ του Ορτέγκα έφυγε πολύ άουτ.
Η επόμενη καλή στιγμή έγινε στο 33', όταν ο Πανιώνιος από το πουθενά πήγε να ισοφαρίσει. Ο Κούρος έκανε μία σέντρα, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μάγκα και πέρασε λίγο έξω από την εστία του Πρζιρόφσκι, ο οποίος δε θα μπορούσε να αντιδράσει σε διαφορετική περίπτωση. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με ένα σουτ του Κάντζι στο 35', το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννακόπουλος, ενώ η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα απευθείας φάουλ του Κούρου, που δε στάθηκε αρκετό για να ανησυχήσει Πρζιρόφσκι που μπλόκαρε εύκολα.
Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο οποίο ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του και κυριάρχησε. Οι φιλοξενούμενοι πήραν πρωτοβουλίες προκειμένου να ισοφαρίσουν και έφτασαν κοντά στο γκολ με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Ο Γιάννου έδωσε στο κενό χώρο στον Κολοβό κι εκείνος από πλάγια εντός της περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πρζιρόφσκι.
Στο 53' και πάλι ο Κολοβός έκανε ωραία προσπάθεια, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Πριζόφσκι, ενώ επτά λεπτά μετά ο Κούρος, ο οποίος είχε χώρο, δοκίμασε το πόδι του αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος.
Ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει, όμως, στο 63' ο Μάντζιος, ο οποίος είχε και ένα καλό σουτ στο 52', ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Ο Ορτέγκα έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Έλληνας επιθετικός πήδηξε μόνος του εκμεταλλευόμενος και πάλι το κενό στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου, και προσέθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.
Αμέσως μετά ο Μητρόπουλος με γυριστό ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού προσπάθησε να βάλει και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι, αλλά δε βρήκε στόχο. Οι ελπίδες των φιλοξενούμενων αναπτερώθηκαν οκτώ λεπτά μετά, όταν ο Κολοβός πήρε την μπάλα από τον Γεωργίου και στη συνέχεια ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αντικρίσει ο αμυντικός του Λεβαδειακού την κόκκινη κάρτα.
Ο Πανιώνιος αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεσή του και στο 78' κατέγραψε στο ενεργητικό του μία ακόμη τελική προσπάθεια με το σουτ του Ντούνη να είναι αδύναμο. Ο Πρζιρόφσκι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει στο 86' και το σουτ του Μητρόπουλου, ενώ στο 89' οι "κυανέρυθροι" έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαρκουκάκης σούταρε από πλάγια, ο Πρζιρόφσκι έδιωξε και ο Γιάννου από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ και σκόρπισε έτσι τις όποιες ελπίδες είχαν μείνει για την ομάδα του.


MVP της αναμέτρησης:

Το πλασέ του στη φάση του γκολ ήταν υποδειγματικό, ενώ συνολικά είχε πολύ καλή παρουσία και βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για τον Λεβαδειακό.

Η απογοήτευση:

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου. Για τη φάση του πρώτου γκολ μπορεί να υπάρχει άλλοθι, όταν ήταν εκτός θέσης, όμως, στο γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου όφειλαν να έχουν αντιδράσει καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου