Τελευταία Νέα

1/12/13

9η Aγωνιστική Football league 2 : ΑΕΚ - ΠΑΟ Κρουσσώνα 7-1

Σε ένα βροχερό ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 4000 φιλάθλους της, η ΑΕΚ παρουσίασε την καλύτερη της εμφάνιση νικώντας με 7-1 τον ΠΑΟ Κρουσσώνας. Έλαμψε ο Γροντής, χατ τρικ ο Μπρέσεβιτς. Η νίκη αφιερώθηκε στον Θέμη (οπαδός της ΑΕΚ) που "έφυγε" από την ζωή.
Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 7-1 δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να περιγράψουμε. Η ανωτερότητα της ΑΕΚ φάνηκε από το πρώτο λεπτό, παρότι άργησε να πετύχει το πρώτο γκολ.
Και αν οι παίκτες του Μύρων Σηφάκη είχαν καλή παρουσία στο πρώτο μέρος στην επανάληψη κατέρρευσαν με την Ένωση να πετυχαίνει 6 γκολ στην επανάληψη.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διατητής: Μανούχος.
Βοηθοί: Χαραλαμπόπουλος, Γκριτζέπης.
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης, Κορδέρο, Σταθάκης, Γεωργέας (Αργυρίου 68'), Ντακόλ (Τσεβάς 75'), Γροντής, Πλατέλλας, Ανάκογλου, Ρόβας, Μπρέσεβιτς (Παυλής 75').
ΠΑΟΚ (Σηφάκης): Καλομοίρης, Σκουτέλης, Μασέλης, Μακατουνάκης, Κορδονούρης, Ταβλαδωράκης, Καπετανάκης, Παπαρούνας, Κουράκης, Νύκταρης, Παππάς.
Γκολ: Γροντής 33', Μπρέσεβιτς (46'-55'-59'), Ντακόλ (53'-74'), Πλατέλλας 65', Παππάς 80' (7-1).
Κίτρινες: Καλομοίρης 72' (κοκ).
Το πρώτο ημίχρονο.
Από την έναρξη του αγώνα, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Ντακόλ, ανάγκασε τον Καλομοίρη σε εντυπωσιακή απόκρουση που κατέληξε σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό αλλά η συνεχόμενη βροχόπτωση βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και σε συνδυασμό με την συγκέντρωση του ΠΑΟΚ, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, τα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο.
Οι φιλοξενούμενοι παρά την πίεση που δεχόντουσαν κατάφεραν στο 22' να κάνουν την πρώτη τους φάση στην εστία του Βούρα, με τον Παππά να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά ο γκολκίπερ του δικεφάλου μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
Η φάση αυτή ξύπνησε τους παίκτες του Δέλλα που δημιούργησαν τρεις πάρα πολύ καλές στιγμές, με Πλατέλλα και Γροντή αλλά η προσπάθειες και των δύο σταμάτησαν στον εξαιρετικό Καλομοίρη.
Έστω και με κόντρα 1-0.
Στο 32' όμως ο Καλομοίρης παρότι ήταν και πάλι εξαιρετικός, η άμυνα του δεν ακολούθησε με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πετύχει το πρώτο της γκολ. Συγκεκριμένα οι κιτρινόμαυροι εκτέλεσαν γρήγορα φάουλ στα πλάγια με τον Γεωργέα να βγαίνει από τα δεξιά της αντίπαλης περιοχής και να σεντράρει στον αμαρκάριστο Μπρέσεβιτς ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, ο Καλομοίρης διώχνει πάνω στην γραμμή, αλλά ο επερχόμενος Μακατουνάκης του ΠΑΟΚ προσπαθώντας να διώξει έστειλε την μπάλα στον Γροντή που πίεζε και εν συνεχεία μέσα στα δίχτυα της ομάδας του.
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου, καθώς μέχρι την ολοκλήρωση του δεν σημειώθηκε καμία φάση.
Στο δεύτερο ημίχρονο. 
Με το... καλησπέρα η ΑΕΚ πέτυχε στα πρώτα δευτερόλεπτα το δεύτερο γκολ στον αγώνα μετά από μια εκπληκτική συνεργασία. Συγκεκριμένα ο Γροντής παρότι κλεισμένος από 4 αντιπάλους, έκανε το 1-2 με τον Ντακόλ και ξεμαρκαρίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, βγάζοντας την σέντρα με την μια και με τον Μπρέσεβιτς να κάνει την προβολή προ του Καλομοίρη και το 2-0 στο 46'.
Βροχή τα... γκολ και 4-0!
Το γρήγορο γκολ λειτούργησε ευεργετικά στην ΑΕΚ που πάτησε απότομα γκάζι και μέσα σε δύο λεπτά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Στο 53' βγαίνει γρήγορα στην κόντρα από τα αριστερά με τον Γροντή, ο νεαρός μεσοεπιθετικός από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ, ο Καλομοίρης έδιωξε με γροθιές αλλά στο ριμπάουντ από το πέναλτι, ο Ντακόλ με πλάγιο ψαλιδάκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, 3-0.
Οι παίκτες του Μύρων Σηφάκη δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τι έγινε και στο 55' ο Ντακόλ με... βραζιλιάνικη ενέργεια πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, τσίμπησε την μπάλα προ του Καλομοίρη, δίνοντας πάσα στον Μπρέσεβιτς που με προβολή έκανε το 4-0.
Για τον Θέμη 5 γκολ.
Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε, αλλά η διάθεση (δυστυχώς για τους παίκτες του ΠΑΟ Κρουσσώνας) δεν έπεσε με αποτέλεσμα η απαίτηση των οπαδών της ΑΕΚ για τον Θέμη να γίνεται πραγματικότητα. Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Μπρέσεβιτς γίνεται αποδέκτης, περνάει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και από πλάγια θέση έκανε το 5-0.
6ο by Platellas...
Η πίεση δεν σταμάτησε... δευτερόλεπτο και στο 65' ο Βαγγέλης Πλατέλλας μετά από πάσα που δέχτηκε στα δεξιά εντός περιοχής, σήκωσε την μπάλα πάνω από τον Καλομοίρη που έκανε έξοδο και αφού τον πέρασε με πλάγιο ψαλιδάκι την έστειλε στα δίχτυα για το 6-0.
7...
Ο βραχύσωμος επιθετικός  ήταν πρωταγωνιστής και στο 7ο γκολ, καθώς μετά από κάθετη πάσα του Κορδέρο, ο Πλατέλλας μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Καλομοίρη και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα. Από το ριπλέι δεν φαίνεται καθαρά η ανατροπή. Εκτελεστής του πέναλτι ήταν ο Ντακόλ ο οποίος ευστόχησε για το 7-0.
Μέχρι την λήξη του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε από πλευράς ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους παρότι με 10, να καταφέρνουν να βάζουν το γκολ της τιμής μετά από στημένη φάση. Σκόρερ του ΠΑΟ Κρουσσώνας ο Παππάς.

Ο MVP:

Όλη η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, με την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος να ξεχωρίζει την εφετινή σεζόν. Ειδική αναφορά στον Δημήτρη Γροντή που φαίνεται πως η ΑΕΚ βρήκε ένα νέο αστέρι του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
* Πριν από την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του οπαδού της ΑΕΚ, Θέμη Γύπαρη ο οποίος έφυγε από την ζωή την προηγούμενη Τρίτη.
* Οι δύο ομάδες παρέδωσαν ανθοδέσμη στο πέταλο των οργανωμένων, με την ΑΕΚ να πηγαίνει σύσσωμη όλη η ομάδα μαζί με τους αναπληρωματικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου