Τελευταία Νέα

29/1/14

4η φάση (Φάση των 8) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0 (1os Αγώνας).

                                       

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, με τους φιλοξενούμενους να αποσπούν το θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα στο Φάληρο οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες αλλά τελικά υποχρεώθηκαν στην λευκή ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο.
Ο Σηφάκης στις καθυστερήσεις του ματς έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Στσέποβιτς, σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Πλέον η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.
Σε διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, με τον Μέγκιερι να υπερασπίζεται την "ερυθρόλευκη" εστία. Σαλίνο, Μανωλάς, Αβραάμ και Μπονγκ συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, με τους Σάμαρη και Μανιάτη κεντρικά χαφ. Κάμπελ και Φουστέρ πήραν θέση στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά,ενώ ο Σαβιόλα αγωνίστηκε περιφερειακά στην πλάτη του Ολαϊτάν.
Ο Γιώργος Παράσχος από την πλευρά του προτίμησε ένα 4-2-3-1, με τον Σηφάκη στο τέρμα και τους Φυτανίδη, Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και Γιαννούλη στην αμυντική γραμμή. Ιγκλέσιας και Πίτου Γκαρσία ήταν οι δύο μέσοι του άξονα, με τους Ταβάρες και Μπρίτο στα "φτερά" της επίθεσης. Σε ρόλο επιτελικού αγωνίστηκε ο Ούμπιδες και καθαρός προωθημένος ο Παπαδόπουλος.

Ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών).
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), Χρήστος Μπάλτας (ΕΠΣ Αχαΐας).
Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιάτης (ΕΠΣ Άρτας)
Παρατηρητής: Δημήτριος Μπέγκος (ΕΠΣ Αργολίδας).
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Μανιάτης, Σαβιόλα (63' Ντομίνγκες), Σάμαρης, Φουστέρ (77' Στσέποβιτς), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Κάμπελ, Σαλίνο (81' Εντινγκά), Μπονγκ, Ολαϊτάν.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (76' Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος (67' Δημούτσος), Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Ταβάρες (46' Καραμάνος).
Κίτρινες κάρτες: -/ 51' Παπαδόπουλος, 85' Γιαννούλης.

Ανασκόπηση αγώνα:

Καλός ήταν ο ρυθμός στο Φάληρο από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα από τον Ατρόμητο στο παιχνίδι, που ναι μεν δεν είχε διάθεση να κλειστεί στα καρέ του αλλά οι γραμμές του δεν είχαν την απαιτούμενη συνοχή.
Στο 4' ο Φουστέρ δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Σηφάκη και ένα λεπτό αργότερα ο Μέγκιερι βγήκε σωτήρια στα πόδια του Ταβάρες. Μαγικός συνδυασμός Κάμπελ και Ολαϊτάν στο 9' με το σουτ του δεύτερου να φεύγει άουτ.
Γκολ του Σαβιόλα στο 11' ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, με τον Αργεντίνο φορ να απειλεί ξανά αλλά τον Σηφάκη να αντιδρά σωστά στο 16'. Με πολιορκητικό κριό τον Κάμπελ και τον "κούνελο" πολύ ορεξάτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει αλλά συνάμα δίχως να βρίσκει στόχο.
Αυτή την φορά ο Ολαϊτάν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τον Σαβιόλα που αστόχησε και πάλι από το ύψος του πέναλτι στο 28'. Στο ίδιο διάστημα, ο Ατρόμητος είχε σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, το λάθος γινόταν εύκολα και μοιραία η άμυνα του πιεζόταν αλλά κρατούσε το μηδέν με νύχια και με δόντια.
Ίδια με αυτή του πρώτου μέρους ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε θέση επίθεσης αλλά αδυνατούσε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, καθώς δεν έβρισκε λύσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή.
Οι φιλοξενούμενοι φυσιολογικά δεν έπαιρναν ρίσκα όσο κρατούσαν απαραβίαστη την εστία τους και είχαν συμβιβαστεί στο ενδεχόμενο να σκοράρουν σε κάποια περίπτωση αντεπίθεσης.
Στο 72' ο Ατρόμητος είχε την δική του ευκαιρία στο ματς, αλλά ο Μέγκιερι έσωσε την εστία του σε οβίδα του Ιγκλέσιας από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε γκρέμισμα του Ολαϊτάν στην περιοχή, με τον Παππά να δείχνει πως πρέπει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σηφάκης έκανε μεγάλη επέμβαση σε γυριστό σουτ του Στσέποβιτς και κράτησε το τελικό 0-0 που σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στα 90 λεπτά του πρώτου προημιτελικού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ολυμπιακός και Ατρόμητος θα λύσουν τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Περιστερίου.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Θα μπορούσε να είναι ο Κάμπελ από πλευράς Ολυμπιακού ή ο Ιγκλέσιας του Ατρόμητου. Όμως ο Σηφάκης με την εξαιρετική επέμβαση στις καθυστερήσεις του ματς απέναντι στον Στσέποβιτς τους έκλεψε την δόξα, δίνοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην ομάδα του.

Η απογοήτευση:

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν βοήθησε στο ελάχιστο τους συμπαίκτες του. Εκτός πνεύματος αγώνα, δεν κατάφερε πολλές φορές να κρατήσει στοιχειωδώς την μπάλα στα πόδια του και είχε μεγάλη νευρικότητα. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παράσχο.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου