Τελευταία Νέα

15/2/14

25η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - Πλατανιάς 4-2

Ωραίο θέαμα και πολλά γκολ πρόσφεραν Ολυμπιακός και Πλατανιάς στο "Γ. Καραϊσκάκης", με τους "ερυθρόλευκους" να επικρατούν με σκορ 4-2, φτάνοντας τις 13 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς.
Oι Πειραιώτες συνάντησαν δυσκολίες για μια ώρα παιχνιδιού στο Φάληρο, καθώς ο Πλατανιάς κρατούσε με νύχια και με δόντια το 1-1 που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.
Ωστόσο η είσοδος του Ιμπαγάσα στο 66' άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς ο Αργεντίνος πλέι μέικερ αποδιοργάνωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων με τις εμπνεύσεις του, δίνοντας ρυθμό μεσοεπιθετικά στον Ολυμπιακό και πάσες - κλειδιά που οδήγησαν σε γκολ.
Οι Βαλντές και Μαρκάνο (στην δεύτερη θητεία του στον Πειραιά) πέτυχαν τα πρώτα τους τέρματα με την φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ ο Πέρες σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος.
Ο Πλατανιάς πάλεψε το ματς, κατάφερε να σκοράρει ισάριθμες φορές στις δύο πρώτες τελικές που δημιούργησε στην αναμέτρηση και ερήμην του Ιμπαγάσα ίσως είχε καταφέρει να αρπάξει τον βαθμό.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής (ΕΠΣ Ευβοίας).
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής).
Τέταρτος: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου).
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου (66' Ιμπαγάσα), Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (73' Μασάντο), Πέρες, Ντομίνγκες (57' Βαλντές), Σαβιόλα.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79' Κατάι), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ίνκουμ (71' Ρούμπιο Θέρα), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Τόρες (84' Σούκιας).
Γκολ: 28' Ολαϊτάν, 68' Βαλντές, 70' Πέρες, 78' Μαρκάνο / 37' Τόρες, 72' Βλαχοδήμος.

Ανασκόπηση αγώνα:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έγινε σαφές πως ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει κτήμα του την μεσαία γραμμή ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, σε αντίθεση με τον Πλατανιά που φυσιολογικά ήθελε πρώτα να φυλάξει τα νώτα του και δευτερευόντως να χτυπήσει σε κάποια κόντρα, εφόσον του παρουσιαστεί η ευκαιρία.
Σε αυτό το μοτίβο κύλησε το πρώτο 25λεπτο του παιχνιδιού, όπου οι γηπεδούχοι είχαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως όμως να φτιάχνουν επικίνδυνες φάσεις στην ανάλογη συχνότητα.
Από κεφαλιά πάσα του Πέρες ο Ντομίνγκες αστόχησε από κοντά στο 14', ενώ τρία λεπτά αργότερα ο 24χρονος εξτρέμ ανατράπηκε από τον Γιωργαλλίδη, με τον Καμπαξή να δείχνει πως πρέπει να συνεχιστεί το ματς. Ομοίως και στο 26' όταν οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Δημήτρη. 
Ένα κλέψιμο του Μανιάτη και κάθετο πέρασμα στον Ολαϊτάν, έφεραν τον Νιγηριανό φάτσα με το γκολ στο 28'. Το πλασέ του νεαρού κυνηγού ήταν εύστοχο και το 1-0 γεγονός για τους Πειραιώτες.
Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 37' όταν από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Τετέ, ο Γουνδουλάκης έκανε το σκαστό σουτ με τον Τόρες να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να ισοφαρίζει από κοντά σε 1-1, στην πρώτη τελική του Πλατανιά στο ματς. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Ένα δεύτερο γκολ στο ματς έψαξε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως ο Πλατανιάς κατάφερνε εύκολα ή δύσκολα να απορροφά την πίεση των Πειραιωτών. Την λύση έδωσε στον Ολυμπιακό ο Βαλντές, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα "ερυθρόλευκα" στο 68' ύστερα από συνδυασμό των Ιμπαγάσα και Σαβιόλα.
Δύο λεπτά αργότερα οι δύο Αργεντίνοι συνεργάστηκαν ξανά, με τον Πέρες να σημειώνει με το κεφάλι το 3-1. Το ματς είχε ανοίξει για τα καλά και ο Βλαχοδήμος στο 72' με εκπληκτικό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μείωσε σε 3-2 για τον Πλατανιά, στην δεύτερη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο ματς.
Στο 77' ο Γιωργαλλίδης είπε "όχι" στην προσπάθεια του Πέρες και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαβιόλα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με αριστοτεχνικό πλασέ. Ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Πέρες ο Μαρκάνο με κεφαλιά-δυναμίτη σκόραρε για το 4-2.
Έως το τέλος της αναμέτρησης και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός, το σκορ δεν άλλαξε και οι Πειραιώτες έφτασαν τις 13 εντός έδρας επιτυχίες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος.

O MVP:


Θα μπορούσε να είναι ο Πέρες με το 1 γκολ και την 1 ασίστ, ωστόσο ο Ιμπαγάσα ήταν αυτός που άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην νίκη. Μπορεί να μην αποτυπώνεται στην στατιστική, αλλά ο ρυθμός που έδωσε στην ομάδα του ο Αργεντίνος ήταν φρενήρης και αρκετός για να σημειωθούν 3 τέρματα από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο.

Η απογοήτευση:

Κουρασμένος, δίχως ανάσες και ρυθμό, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες βρέθηκε σε κακή βραδιά απέναντι στον Πλατανιά. Δεν κατάφερε να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με πολλές από τις πάσες του να μην βρίσκουν στόχο. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Μίτσελ, με τον Βαλντές να παίρνει την θέση του στο 57'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου