Τελευταία Νέα

22/2/14

26η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1

 http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/14/02/22/173222.jpg

Τεράστιο βήμα για την παραμονή του έκανε ο Λεβαδειακός, που νίκησε με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης. Κονέ, Μάντζιος και Μιλοσάβλιεβ τα γκολ των γηπεδούχων, με 10 από το 37' οι Αρκάδες.

Σπουδαία νίκη, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή, πέτυχε ο Λεβαδειακός, καθώς επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ορτέγα. Μπορεί ο Ισπανός να μην πέτυχε γκολ, αλλά ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο, κέρδισε το πέναλτι που απέφερε το δεύτερο, ενώ ήταν μέσα στη φάση και στο τρίτο.

Από την άλλη, ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες μόλις στο 37ο λεπτό, όταν ο Κυριακόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι, ωστόσο μείωσε προσωρινά στο φινάλε του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Έτσι, ο Λεβαδειακός απέχει πλέον 8 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι Αρκάδες έχασαν έδαφος στη μάχη των πλέι οφ.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Διαιτητής: Κύζας.

Βοηθοί: Ταρανάς, Τσολάκης.

Συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Πετράτσι, Βαρέλα (60' Μάρτινς), Ορτέγα, Κονέ, Μιλοσάβλιεβ (90' Μάγκας), Μάντζιος (46' Καπό).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σέτι (74' Βάλντο)Κυριακόπουλος, Ουσέρο (25' Κουρμπέλης), Εντό, Μουνάφο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (40' Κοντοές), Μπαράλες.

Γκολ: 7' Κονέ, 38' πέν. Μάντζιος, 82' Μιλοσάβλιεβ / 45'+1 Ντε Μπλάσις.

Κίτρινες κάρτες: Κώτσιος / Εντό, Τσαμπούρης, Σέτι, Κοντοές.

Κόκκινη κάρτα: 37' Κυριακόπουλος.

Ανασκόπηση αγώνα:

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας για το Λεβαδειακό, αφού μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ορτέγα έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και με κοντινή κεφαλιά ο Κονέ νίκησε τον Μπαντή για το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με κάποιες προσπάθειες του Μάντζιου, σε αντίθεση με τους Αρκάδες, που δυσκολεύονταν να φτάσουν μπροστά από την εστία του Στρατηλάτη.

Στο 37ο λεπτό, ο Ορτέγα μπήκε από αριστερά στη περιοχή του Αστέρα και λίγο πριν βρεθεί απέναντι από τον Μπαντή, ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο. Δικαιολογημένα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο αμυντικός των φιλοξενούμενων και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Τα πράγματα έμοιαζαν πλέον υπερβολικά δύσκολα για τον Αστέρα, που όμως βρήκε τη δύναμη να μειώσει πριν κλείσει το ημίχρονο. Συγκεκριμένα,  στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσαμπούρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ένας εκ των πιο κοντών παικτών του γηπέδου, ο Ντε Μπλάσις, σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Στρατηλάτη για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας έκανε δυναμικό ξεκίνημα και θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τις προσπάθειες των Εντό και Μπαράλες, αλλά ο πρώτος νικήθηκε από τον Στρατηλάτη, ενώ ο δεύτερος σημάδεψε άουτ με το κεφάλι στο 59'.

Πάντως, ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς στα λεπτά που ακολούθησαν, και μάλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν από κάθετη του Καπό στο 82', ο Μιλοσάβλιεβ έκανε ωραία κίνηση και βγήκε κατά μέτωπο με τον Μπαντή, τον οποίο και πλάσαρε για το τελικό 3-1.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Ορτέγα, με μία ασίστ, ένα κερδισμένο και μικρή συμμετοχή στο τρίτο γκολ, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο κορυφαίος του αγώνα.

Η απογοήτευση:

Ο Κυριακόπουλος πιθανότατα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανατρέψει τον Ορτέγα στη φάση του πέναλτι. Ωστόσο, άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Όπως φάνηκε, σε 11 εναντίον 11, ίσως να είχε καλύτερη τύχη στο 2ο ημίχρονο ο Αστέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου