Τελευταία Νέα

24/2/14

26η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής-Παναιτωλικός 3-1

Γλέντι… τρικούβερτο
Η Καλλονή επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα λάθη των φιλοξενούμενων και έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το ματς.

Σ ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν που διεξήχθη την Δευτέρα το βράδυ στο ΟΑΚΑ η Καλλονή επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού χάνοντας σωρεία ευκαιριών για πιο ευρύ σκορ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι απείλησαν μόνο στα τελευταία λεπτά του κάθε ημιχρόνου.
Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη από την έναρξη του αγώνα έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς από ότι ο Παναιτωλικός. Πίεζαν κάθε μπαλιά και ανάγκαζαν τους αντιπάλους τους συνεχή λάθη. Λάθη τα οποία όμως τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και από τα οποία προήλθαν τα γκολ τους στην διάρκεια της αναμέτρησης.
Σε αντίθεση οι παίκτες του Μάκη Χάβου μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί προς την εστία του Χογκ ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν παρών. Στο δεύτερο μέρος η είσοδος των Νταλμά και Μπόγιοβιτς βοήθησε τον Παναιτωλικό που ανέβηκε και μάλιστα προς το τέλος της αναμέτρησης πέτυχε ένα όμορφο γκολ για την μείωση του σκορ ενώ στις καθυστερήσεις έχασε τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ για να μειώσει περισσότερο.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Νικ. Κοτσαρίδης (Πιερίας),  Χρυ. Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής).
Συνθέσεις:
ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Χογκ, Γιορέντε, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Κεϊτά, Μαρσέλο, Μανούσος, Περόνε (84' Νιαμπούγιου), Λεοζίνιο (78' Καλτσάς), Γκαρσία (73' Ζος).
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Κάλι, Ανέν, Γοδόι, Ζούνιορ, Σφακιανάκης (46' Νταλμά), Θεοδωρίδης (67' Μαρτίνες), Παπουτσογιαννόπουλος (46' Μπόγιοβιτς), Καμαρά.
Γκολ: 11' Κεϊτά, 42' Μανούσος, 52' Μαρσέλο, 77' Νταλμά.
Κίτρινες κάρτες: 44' Ζακουανί, 62' Γκαρσία , 80' Γοδόι, 81' Μαρσέλο.

Ανασκόπηση αγώνα:

Η Καλλονή μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μάλιστα ευτύχησαν στο 11' να προηγηθούν εκμεταλλευόμενοι λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού.
Συγκεκριμένα στο 11' ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ, τα δυο στόπερ των φιλοξενούμενων μπερδεύτηκαν και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Κεϊτά ο οποίος σούταρε άμεσα και άνοιξε το σκορ.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε με σουτ από μακριά να απειλήσει αλλά στο 18' το σουτ του Ανέν έφυγε έξω από την εστία του Χογκ.
Στο 35' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 όταν σε γύρισμα από τα δεξιά του Μανούσου ο Ζούνιορ προσπαθεί λανθασμένα να γυρίσει στον Μπρακάλι, ο Λεοζίνιο μπαίνει στην φάση αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από τα δυο μέτρα με τον Γκάλο να διώχνει πάνω στην γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης σε σέντρα από τα αριστερά ο Περόνε έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από το δοκάρι.
Η Καλλονή έφτασε στο 2-0 στο 42' όταν ο Κεϊτά είδε τον Γκαρσία αριστερά, αυτός έβγαλε την σέντρα συστημένη προς το κεφάλι του Μανούσου ο οποίος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Λεοζίνιο απείλησε και πάλι με σουτ αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ. 
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Παναιτωλικός είχε δυο καλές στιγμές για να μειώσει στο σκορ. Η πρώτη στο 46' όταν ο Θεοδωρίδης έκανε τις τρίπλες μέσα στην περιοχή αλλά ο Χογκ μπλόκαρε το σουτ του και η επόμενη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτή τη φορά ο Θεοδωρίδης είδε τον Γοδόι του έκανε την πάσα με τον άσο της ομάδας του Αγρινίου να πιάνει ένα μονοκόμματο βολέ και τον Χογκ να διώχνει σε κόρνερ.
Βοήθησαν οι Νταλμά, Μπόγιοβιτς.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μάκης Χάβος πέρασε στο ματς τους Νταλμά και Μπόγιοβιτς αντί των Σφακιανάκη και Παπουτσογιαννόπουλου προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.
Στο 47' μάλιστα με σουτ του Νταλμά ο Παναιτωλικός απείλησε αλλά ο Χογκ έπιασε την μπάλα. Στο 49' ο Λεοζίνιο έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να φεύγει έξω. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γοδόι στο 52'.
Καθάρισε το ματς.
Στο 52' ο Μαρσέλο από μακριά αν και πέφτοντας επιχείρησε ένα σουτ με το οποίο νίκησε τον Μπρακάλι ο οποίος έκανε πολύ κακή εκτίμηση και φέρει σίγουρα ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε. Στο 57' μάλιστα ο Μανούσος έχασε και άλλη ευκαιρία για το 4-0 καθώς το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει με σουτ των Θεοδωρίδη και Καμαρά στο 66' και 69' αντίστοιχα με την μπάλα όμως να φεύγει έξω.
Νέα καλή στιγμή για την Καλλονή στο 75' με τον Περόνε να κάνει το τακουνάκι προς τον Λεοζίνιο και ο Βραζιλιάνος από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Μπρακάλι χωρίς όμως να τα καταφέρει με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει με το πόδι.
Μείωσε το σκορ ο Νταλμά.
Στο επόμενο λεπτό ο Νταλμά έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και με όμορφο σουτ νίκησε τον Χογκ βάζοντας την ομάδα του προς στιγμήν και πάλι μέσα στο ματς.
Οι φιλοξενούμενοι που ήταν κυρίαρχοι στο τελευταίο τέταρτο έχασαν μια ακόμα ευκαιρία με σουτ του Ανέν ενώ στις καθυστερήσεις ο Χογκ είπε όχι αρχικά σε σουτ του Νταλμά και εν συνεχεία σε σουτ του Κάλι με το σκορ να παραμένει στο 3-1.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Κεϊτά σκόραρε, μοίραζε, έκοβε και εν γένει τα έκανε όλα στην καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα της Καλλονής από την στιγμή που πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Μυτιλήνης.

Η απογοήτευση:

Η τετράδα στην άμυνα του Παναιτωλικού συν τον γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου ήταν σε πολύ κακή μέρα και στοίχησαν έτσι ώστε να έρθει η ήττα από την ομάδα της Καλονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου