Τελευταία Νέα

23/3/14

22η Αγωνιστική Α1 : Ολυμπιακός - Πανελευσινιακός 94-64

Ούτε για προπόνηση…
O Oλυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Πανελευσινιακό στο ΣΕΦ με 94-64, με τον Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον, δίνοντας χρόνο στους νεαρούς παίκτες.

Για την 22η αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Πανελευσινιακό στο ΣΕΦ με 94-64, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει ροτέισον στην ομάδα, ξεκουράζοντας τους βασικούς του παίκτες. Σε ένα ματς που έμειναν εκτός αποστολής οι Πρίντεζης, Περπέρογλου, Σπανούλης και Σερμαντίνι, ο προπονητής των Πειραιωτών μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς του παίκτες, χρησιμοποιώντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας σε επίσημο παιχνίδι πεντάδα που όλοι οι παίκτες ήταν γεννημένοι την δεκαετία του 1990 (Μάντζαρη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Καββαδά), βάζοντας στο παρκέ τη νέα γενιά.
Ο πρωταγωνιστής:
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε περισσότερο από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, μένοντας στο παρκέ για 31 (!) λεπτά και το... αστέρι του έλαμψε για ακόμη μία φορά, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ομάδας. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 17 πόντους, έχοντας συμμετοχή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού (5/6δ, 2/5τρ, 6ρ, 2ασ), παίζοντας μπάσκετ με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες του.
Που κρίθηκε το παιχνίδι:
Τελευταία φορά που ο Πανελευσινιακός ήταν κοντά στο σκορ με τον Ολυμπιακό ήταν στο 17', όταν και μείωσε σε 28-27. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες πάτησαν... γκάζι, έβγαλαν άμυνες, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και ουσιαστικά "καθάρισαν" το ματς στην τρίτη περίοδο.
Ο αριθμός του αγώνα:
Ο Ολυμπιακός έπαιξε ομαδικό μπάσκετ, κυκλοφόρησε γρήγορα και σωστά την μπάλα και έβγαλε μπόλικες συνεργασίες στο παρκέ. Πόσες τελικές πάσες μοίρασε; Οι Πειραιώτες μέτρησαν 29 (!) ασίστ, τις περισσότερες που έχουν δώσει φέτος σε παιχνίδι τους.
Το ματς:
Ο Πανελευσινιακός μπήκε δυναμικά στο ματς και προηγήθηκε με 3-8, αξιοποιώντας τα λάθη του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με τους Μάντζαρη, Λοτζέσκι (στο 2), Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Ντάνστον, με τον Αμερικανό πάουερ-φόργουορντ να δείχνει νευρικός στο παρκέ κάνοντας τρία γρήγορα λάθη. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια έβγαλαν άμυνες και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, με τον Παπαπέτρου στο 6' να δίνει το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους με τρίποντο (10-8). Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στην άμυνα, αναγκάζοντας τους μπλε να υποπίπτουν σε συνεχόμενα λάθη, με το σερί των Πρωταθλητών Ευρώπης να φτάνει στο 10-0 (13-8) με έμμεσο τρίποντο του Ντάνστον. Ο Καββαδάς έδινε λύσεις στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 18-17 με τρίποντο του Κάιλς, με τον Παπαπέτρου ακολούθως να σημειώνει BuzzerBeater σουτ, με το σκορ στο δεκάλεπτο να "γράφει" 20-17.
Ο Ολυμπιακός στην δεύτερη περίοδο προσέφερε θέαμα, με τον Σλούκα να δίνει υπέροχη alley-oop ασίστ στον Ντάνστον, ενώ ακολούθως στον αιφνιδιασμό πάσαρε στον Λοτζέσκι που τελείωσε την φάση με ανάποδο λέι-απ, με το ερυθρόλευκο σερί να φτάνει το 6-0 με νέο κάρφωμα του Ντάνστον (26-17). Ένα ατυχές σφύριγμα (αντιαθλητικό στον Ντάνστον που μπλέχτηκε στα πόδια του ο Μάντζαρης του Πανελευσινιακού) εξόργισε το κοινό, ο Φαγιέ ευστόχησε σε τρίποντο, ενώ στη συνέχεια δόθηκε σωστό αντιαθλητικό στον Σίμονς που έσπρωξε χωρίς λόγο, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 28-27 στο 17'. Ο Κόλινς είχε πρόβλημα στο να κατεβάσει την μπάλα αλλά έβγαζε άμυνες, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Σλούκας "πυροβόλησε" από την περιφέρεια, ο Καββαδάς σκόραρε ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ, με το ημίχρονο να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται με 44-32.
Ο Αγραβάνης με το που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποχώρησε καθώς τραυματίστηκε, ο Λοτζέσκι δεν έχανε σουτ, ο Ντάνστον έδειχνε ανίκητος στο "ζωγραφιστό", ο Μάντζαρης τα έβαζε και από μέση απόσταση, ενώ ακολούθως ο Ντάνστον με κάρφωμα εκτόξευσε την διαφορά στο +23 (57-34) στο 24', με το σερί του Ολυμπιακού να φτάνει το 9-0. Ο Παπαμακάριος απάντησε με τρίποντο, ο Αγραβάνης όντας υγιής επέστρεψε στο παρκέ, με τον Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά φέτος πεντάδα "90s" με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Καββαδά. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κάνουν σκληρά φάουλ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι από την γραμμή των βολών, με τον Σίμονς να φέρνει τους Πειραιώτες στο +25, με το 72-47 να είναι το σκορ στο 30'.
Οι Πειραιώτες είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, με τον κόσμο να χειροκροτεί την προσπάθεια των παικτών, και τον Παπαπέτρου να εκτελεί από την περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια έδωσε υπέροχη ασίστ στον Αγραβάνη (77-49). Στο 32' πέρασε για πρώτη φορά στο ματς ο Χριστοδούλου ευστοχώντας από τα 6.75 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια, ανεβάζοντας την διαφορά στο +29 (85-56) στο 35'. Ο Ολυμπιακός προσέφερε θέαμα στο κόσμο τελειώνοντας τις φάσεις με εντυπωσιακό τρόπο, ο Παπαπέτρου έγινε ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ ο Καββαδάς ανέβασε την διαφορά στο +32 (91-59). Η πεντάδα "90's" (όλοι οι παίκτες γεννημένοι την δεκαετία του 1990) επέστρεψε στο παρκέ (Κατσίβελης, Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Καββαδάς), με τους Καββαδά και Παπαπέτρου να είναι ασταμάτητοι στην επίθεση, με τον 20χρονο φόργουορντ, μάλιστα, να κάνει ατομικό ρεκόρ πόντων με 17. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν με σκορ 94-64 και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην Μάλαγα.
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 44-32, 72-47, 94-64.
Ανά δεκάλεπτο: 20-17, 24-15, 28-15, 22-17.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 4, Ντάνστον 13, Χριστοδούλου 3 (1), Παπαπέτρου 17 (2), Σλούκας 10 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 7, Λοτζέσκι 12, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 9, Καββαδάς 8, Κατσίβελης 3.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 2, Παπαμακάριος 7 (1), Κάιλς 14 (2), Τζόουνς 7, Μαγκουνής, Φαγιέ 14 (2), Φίσερ 5 (1), Μελισσαράτος 2, Τέρνερ 3, Ούζας 5 (1), Μάντζαρης 5, Αβραμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου