Τελευταία Νέα

23/3/14

30η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής - ΟΦΗ 1-0

Καλλονή - ΟΦΗ 1-0
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η ΑΕΛ Καλλονής μετά την νίκη με σκορ 1-0 επί του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Σκόρερ ο Λεοζίνιο στο 69', ενώ προηγουμένως είχαν χαθεί απίστευτες ευκαιρίες από τους Περόνε και Μανούσο.
H oμάδα της Μυτιλήνης έφτασε πλέον τους 36 βαθμούς και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην παραμονή της στην Super League και για την επόμενη σεζόν. Αντίθετα ο ΟΦΗ έχασε έδαφος στην μάχη της 6ης θέσης, όπου βρίσκεται πλέον δύο πόντους πίσω από τον Πανθρακικό.
Με τους Περόνε (33') και Μανούσο (65') να έχουν χάσει δύο... άχαστες ευκαιρίες, ο Λεοζίνιο ήρθε να λυτρώσει την Καλλονή με ένα ξερό αριστερό σουτ στο 69' και να δώσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του στην μάχη της σωτηρίας.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών), Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής).
Τέταρτος: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά).
Συνθέσεις:
ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης (7' Βαλιός), Ζακουανί, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (90' Καζάκης), Γκαρσία (75' Καλτσάς).
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Ζορό, Μπαρέιρο, Μιλιάζες, Ντουντού (72' Ροβίθης), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπανούσης (46' Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης (66' Σίσιτς).
Γκολ: 69' Λεοζίνιο.
Κίτρινες κάρτες: 44' Φαρία, 79' Περόνε / 50' Ντουντού, 80' Μπαρέιρο.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ματς με καλό ρυθμό από το ξεκίνημα ήταν αυτό ανάμεσα σε ΑΕΛ Καλλονής και ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Να αποφύγουν τα μπλεξίματα στα χαμηλά της βαθμολογίας θέλανε οι γηπεδούχοι (που έχασαν από το 7' κιόλας τον Αναστασιάδη λόγω τραυματισμού), να κυνηγήσουν την 6η θέση οι φιλοξενούμενοι, οπότε ουδείς κατέβηκε στο γήπεδο για το "x".
Οι ευκαιρίες στο παιχνίδι ξεκίνησαν μετά το 15ο λεπτό, με τον ΟΦΗ πιο ζωηρό στο ξεκίνημα και την Καλλονή σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση της παίρνοντας τα ηνία του αγώνα.
Οι καλές στιγμές των Κουτσιανικούλη (10'), Ζε Εντουάρντο (16') για τους Κρητικούς και των Βαλιού (17'), Μαρσέλο (18') για την ομάδα της Μυτιλήνης δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ώσπου φτάσαμε στο 33' για την πραγματικά τεράστια χαμένη ευκαιρία της ΑΕΛ Καλλονής.
Σε βαθιά μπαλιά στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Μανούσος πήρε την κόντρα από τον Φερνάντες και ψύχραιμα γύρισε πρόσωπο στο τέρμα. Από δύσκολη γωνία είδε σωστά τον εντελώς ξεμαρκάριστο Περόνε, που κατόρθωσε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να στείλει την μπάλα άουτ από τα δύο μέτρα!
Στην επανάληψη δεν άλλαξε η εικόνα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για ένα γκολ έχοντας ωστόσο δυσκολία στην δημιουργία κλασικών ευκαιριών αλλά και αστοχία για... Όσκαρ! Στο 65' οι πρωταγωνιστές άλλαξαν ρόλους. Αυτή την φορά ήταν ο Περόνε που ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και στο γύρισμα του σε κενή -σχεδόν- εστία, ο Μανούσος έκανε "τσαφ" από το ένα μέτρο!
Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να απειλήσει την Καλλονή, που στο 69' βρήκε τον λυτρωτή της στο πρόσωπο του Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιτελικός έπιασε ένα ξερό βολέ έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φερνάντες για το 1-0. Τέρμα που δικαιούνταν βάσει της εικόνας του αγώνα οι γηπεδούχοι.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 83', με τον Χογκ να μπλοκάρει την αδύναμη κεφαλιά του Μπαρέιρο. Ένα λεπτό αργότερα οι Κρητικοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Ροβίθη να σουτάρει από καλή θέση άουτ μετά από πάσα του Παπάζογλου.
Ο Δημητρόπουλος σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς και η ΑΕΛ Καλλονής πανηγύρισε μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, που της επιτρέπει να αποβάλλει το άγχος και να κάνει δειλά δειλά τα σχέδια της για την επόμενη σεζόν στην Super League.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Λεοζίνιο έλυσε τον γρίφο του γκολ για την ομάδα του και έδωσε την νίκη - ανάσα στην Καλλονή. Θα πρέπει να τον ευγνωμονούν και οι Περόνε - Μανούσος, που προηγουμένως είχαν χάσει απίστευτες ευκαιρίες να σκοράρουν.

Η απογοήτευση:

Κακό ματς από τον Μπαρέιρο. Έχασε σε αρκετές φάσεις τους αντιπάλους του, επέτρεψε ευκαιρίες στον χώρο ευθύνης του και αν οι επιθετικοί της Καλλονής ήταν σε απλά μια νορμάλ μέρα, ενδεχομένως ο ΟΦΗ να είχε δεχτεί περισσότερα τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου