Τελευταία Νέα

23/3/14

30η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος-Πλατανιάς 3-0

Ο Ατρόμητος κέρδισε άνετα τον Πλατανιά με 3-0 και επέστρεψε στις νίκες ενώ η ομάδα των Χανίων δεν μπόρεσε να δώσει σερί στις νίκες της και παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μια πολύ άνετη νίκη πήρε την Κυριακή το απόγευμα ο Ατρόμητος επικρατώντας του Πλατανιά με 3-0 χάρη σε γκολ των Ναπολεόνι, Ταυλαρίδη και Δημούτσου και επέστρεψε στις νίκες ενώ παρέμεινε στους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ και τρεις μπροστά από τον Παναθηναϊκό.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο εύστοχοι στις φάσεις που δημιούργησαν σε αντίθεση με τον Πλατανιά που αν και είχε ευκαιρίες δεν τις αξιοποίησε και σίγουρα αν είχε πετύχει κάποιο γκολ τα πράγματα ίσως να είχαν πάρει διαφορετική τροπή.
Με τη νίκη αυτή ο Ατρόμητος παρέμεινε δεύτερος στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ και ο Πλατανιάς στην προτελευταία θέση με 28 βαθμούς και το μόνο θετικό είναι πως και η Βέροια με τον Απόλλων Σμύρνης έχασαν και δεν ξέφυγαν.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Δημοτικό Περιστερίου".
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου).
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάκας (Λάρισας), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών).
Τέταρτος: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).
Συνθέσεις:
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Γκαρσία (69' Καραμάνος), Ουμπίδες, Ναπολεόνι (63' Μπάλλας), Μπρίτο (85' Γεωργίου), Παπαδόπουλος.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ίνκουμ, Αγκιλέρα, Φαϊσκα, Ζαραδούκας (71' Θέρα), Τετέ, Καζναφέρης, Κάταϊ (80' Σιαλμάς), Βλαχοδήμος (80' Μπέλιτς), Γιαχία, Τόρες.
Γκολ: 13' Ναπολεόνι, 72' Ταυλαρίδης, 77' Δημούτσος.
Κίτρινες κάρτες: 45+' Ταυλαρίδης, 58' Λαζαρίδης, 68' Γκαρσία, 84' Νάστος/22' Φαϊσκα, 41' Ζαραδούκας.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος και στην πρώτη του καλή στιγμή στο 13' άνοιξε το σκορ. Ο Ουμπίδες από τα δεξιά έκανε την σέντρα η μπάλα πέρασες και έφτασε στον Μπρίτο ο οποίος την γύρισε στον Ναπολεόνι και αυτός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.
Δέκα λεπτά αργότερα 23' οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Ναπολεόνι έβγαλε όμορφα την σέντρα από τα αριστερά και από κοντά ο Παπαδόπουλος πήρε κεφαλιά αλλά την έστειλε έξω. 
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Τσενάμο στο 27' αλλά η κεφαλιά του Φαϊσκα πέρασε έξω. Με κεφαλιά απείλησε και ο Ατρόμητος στο 32' αλλά ο Γεωργαλίδης είπε όχι στον Μπρίτο.
Δυο καλές στιγμές για Πλατανιά.
Η πιο καλή στιγμή του Πλατανιά για την ισοφάριση ήρθε στο 33' όταν ο Αγκιλέρα μόνος του από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άστοχα. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 40' όταν ο Κάταϊ πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε έξω.
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς κάποια αλλαγή και με τους Κρητικούς να μπαίνουν πιο επιθετικά. Το πρώτο σουτ του Κάταϊ στο 54' έφυγε άστοχο. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Βλαχοδήμου στο 58'.
Μάλιστα στο 61' παραλίγο έλειψε μετά από σέντρα του Κάταϊ να μπει ένα αυτογκόλ από τον Νάστο αλλά ο Ατρόμητος την γλίτωσε.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 62' με σουτ του Γκαρσία το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία του Γεωργαλίδη.
Δυο νέα σουτ από πλευράς Πλατανιά στο 66' και στο 67' με τους Καζναφέρη και Βλαχοδήμο επίσης δεν απείλησαν τον Τσενάμο.
Κλείδωσε τη νίκη ο Ατρόμητος.
Στο 72' ο Ατρόμητος κλείδωσε την νίκη καθώς μετά από κόρνερ του Ουμπίδες από τα δεξιά ο Ταυλαρίδης πήδηξε ψηλότερα πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0. 
Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα και συγκεκριμένα στο 77' ο Δημούτσος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή ζύγισε το πόδι του και πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα για το 3-0 του Ατρόμητου.
Όπως ήταν λογικό αυτό το 3-0 δεν έδινε δικαίωμα στον Πλατανιά να κυνηγήσει κάτι καλύτερο και προσπάθησε απλά να μειώσει το σκορ. Απείλησε αρχικά με τον Μπέλιτς στο 83' και τον Τόρες στο 91' χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στο γκολ.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Σε ένα ακόμη ματς ο Ούμπιδες ήταν πολύ δραστήριος και μοίραζε γκολ στους συμπαίκτες του. Με ωραίες ενέργειες και πάσες έφερνε σε θέση βολής τους παίκτες του Ατρόμητου.

Η απογοήτευση:

Σε κακή μέρα η αμυντική γραμμή του Πλατανιά με τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη να μην τρώνε σίδερα όπως και θα έπρεπε σε μια αναμέτρηση με αυτή την σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου