Τελευταία Νέα

26/3/14

31η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος - Παναιτωλικός 1-1

Η… μπίλια στο 1-1
Σε ένα ματς που άργησε να... ξυπνήσει, Πανιώνιος και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην Νέα Σμύρνη.
Ματς με μάλλον μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν αυτό της Νέας Σμύρνης ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναιτωλικό, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της Super League.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν το τρίποντο για να ξεμπερδεύουν οριστικά με την... αγωνία της παραμονής στην πρώτη κατηγορία, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άγχος έχοντας ξεμείνει ουσιαστικά από στόχους, καθώς το μόνο παραπάνω που ίσως θα ήθελαν είναι η 6η θέση στο πρωτάθλημα.
Το τελικό 1-1 μάλλον δεν ικανοποίησε κανέναν και πολύ περισσότερο τον Πανιώνιο που θα πρέπει να προσέξει επιπλέον για να μην μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού τις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, έμεινε πλέον πίσω στην μάχη της 6ης θέσης στην βαθμολογία.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.
Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Τέταρτος: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου).
Συνθέσεις:
Πανιώνιος (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι (89' Παναγιωτούδης), Κολοβός, Ντούνης (76' Καμπάνταης), Γιάννου (79' Λάσνικ), Αραβίδης.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Μπικέ, Κούσας, Ανέν, Γοδόι, Μαρτίνες (87' Πόι), Σφακιανάκης (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης, Μύγας (35' Μπούντιμιρ), Καμαρά.
Γκολ: 29' Αραβίδης / 69' Μαρτίνες.
Κίτρινες κάρτες: 41' Μητρόπουλος, 67' Κούρντι 45+1' Γοδόι.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ανοιχτό παιχνίδι, δίχως πολλές πολλές σκοπιμότητες στο πρώτο 45λεπτο, με τον Παναιτωλικό να κινείται πιο άνετα (45%-55% η κατοχή μπάλας στον αγωνιστικό χώρο) καθώς επί της ουσίας δεν είχε πίεση για το αποτέλεσμα. Αντίθετα οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν περισσότερο άγχος στις κινήσεις τους αφού ήθελαν το τρίποντο για να μην μπλέξουν σε σενάρια τις τελευταίες αγωνιστικές.
Σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν έγιναν και στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε γκολ. Στο 29' ο Αραβίδης εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και με μονοκόμματο σουτ πέτυχε το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο πρώτο μέρος.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, αλλά η σωτήρια προβολή του Κούσα στο σουτ του Κολοβού απέτρεψε το 2-0 στο 50'. Ο χρόνος κυλούσε και τίποτε αξιοσημείωτο δεν υπήρχε στην Νέα Σμύρνη, μέχρι το 68' όταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο έφυγε λίγο άουτ.
Αμέσως μετά όμως ο Μαρτίνες δεν λάθεψε και αφού κοντρόλαρε ωραία στο ύψος της περιοχής, απέφυγε τον Κουλουχέρη και με σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Από εκεί και πέρα ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα, οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ και μάλιστα ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά σε νέο γκολ στο 86', αλλά ο Ανέστης εξ επαφής σταμάτησε τον Μπούντιμιρ!
Ο Πανιώνιος "απάντησε" στις καθυστερήσεις με την μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 90+1', όταν έπειτα από χτύπημα κόρνερ ο Αραβίδης έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπρακάλι! Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κολοβός κόπηκε την ύστατη στιγμή από τον Γκάλο, ενώ ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Καμπάνταη ως οφσάιντ στο 90+4'.
Το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, γεγονός που κρατά ακόμη σε αγωνία τον Πανιώνιο (όσον αφορά την παραμονή) και μακριά από την 6η θέση τον Παναιτωλικό.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Κούσας με σωτήριο τάκλιν στο 50' δεν επέτρεψε στον Κολοβό να γράψει το 2-0 και κράτησε την ομάδα του στο ματς. Λίγο αργότερα ο Μαρτίνες "εξαργύρωσε" την προσπάθεια του συμπαίκτη του σημειώνοντας το 1-1, που σφράγισε το 90λεπτο της Νέας Σμύρνης.

Η απογοήτευση:

Η αντίδραση του Πανιωνίου στην επανάληψη. Οι "κυανέρυθροι" ουσιαστικά... κάθισαν πάνω στο γκολ του Αραβίδη από το πρώτο μέρος, δεν προσπάθησαν να "κλειδώσουν" το ματς και όταν ισοφαρίστηκαν άρχισαν να τρέχουν αλλά ήταν αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου