Τελευταία Νέα

30/3/14

32η Aγωνιστική Super League : Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Με πέναλτι του Χαντί ο Εργοτέλης πήρε τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10.
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Εργοτέλης, αφού αποδείχτηκε πως το πέναλτι του Χαντί ήταν αρκετό να επιβληθεί του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ένα παιχνίδι που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν τη συγκεκριμένη φάση του αγώνα και πλέον έχουν κάθε λόγο να κάνουν όνειρα ακόμα και για την έκτη θέση.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Παγκρήτιο.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων).
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Βέρρης (Λέσβου).
Συνθέσεις:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ): Αθανασίου, Τζανακάκης (56' Ρέντζας), Αζίζ, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόζο, Χαντί, Ιμπραΐμ, Μπουχαλάκης (67' Κούμπικ), Ρομάνο, Διαμαντάκος (82' Αναστασάκος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (60' Τσάβες), Στρούνα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Βίλα (82' Γιάκος), Ακόστα (78' Κρητικός), Ίλιτς.
Γκολ: 72' Χαντί (πεν).
Κίτρινες κάρτες: 57' Καρντόζο, 87' Κούμπικ / 54' Τζημόπουλος.
Κόκκινες κάρτες:  71' Τζημόπουλος.

Ανασκόπηση:

Κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν κυνηγούσαν κάτι κι επομένως δεν είχαν μπει αποφασισμένες. Έτσι δεν υπήρχε καλός ρυθμός, ενώ οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και κυρίως στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Αντιθέτως, τα λάθη ήταν πολλά με τις περισσότερες επιθέσεις να μένουν ημιτελείς.
Οι πρώτες τελικές προσπάθειες ήταν για τον Εργοτέλη. Το κοινό όλων ήταν πως καμία τους δε βρήκε στόχο και πως ήταν σουτ εκτός περιοχής. Τόσο το φάουλ του Μπουχαλάκη, όσο και τα σουτ των Αζίζ και Ιμπραΐμ. Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία, όμως, ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ίλιτς από πλάγια εντός περιοχής βγήκε μόνος του με τον Αθανασίου, αλλά ο τελευταίος κλείνοντας σωστά τη γωνιά του απέκρουσε το σουτ Σέρβου.
Η επόμενη καλή ευκαιρία ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους. Στο 37' ο Τσουκαλάς από καλή θέση πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση των Κρητικών με τον Τζανακάκη να κάνει την σέντρα, τον Ρομάνο να παίρνει την κεφαλιά και τον Βελλίδη να πραγματοποιεί πολύ καλή επέμβαση. Αμέσως μετά ο ΠΑΣ θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ντάσιος έκανε ωραίο γύρισμα προς το πέναλτι, αλλά ο Βίλα δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε.
Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο άρχισε και το δεύτερο. Φάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα με τους φιλοξενούμενους να κάνουν στο 60' αλλαγή και να γίνονται πιο επιθετικοί με την είσοδο του Τσάβες. Ωστόσο, αυτό δε βοήθησε στην παραγωγή φάσεων.
Στο 70' ο Κούμπικ πήρε μία κόντρα, μπήκε στην περιοχή κέρδισε το πέναλτι με την πτώση του από τον Τζημόπουλο. Ο τελευταίος, μάλιστα, αποβλήθηκε στη συγκεκριμένη φάση με δεύτερη κίτρινη. Ο Χαντί ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρος τους φιλοξενούμενους, που προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση έστω κι αν έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να κάνουν ευκαιρίες κι έτσι γνώρισαν την ήττα.


MVP της αναμέτρησης:

Παίκτης που να έκανε τη διαφορά δεν υπήρχε, επομένως, ο πολυτιμότερος είναι ο Χαντί δεδομένου ότι το δικό του γκολ έκρινε την αναμέτρηση.

Η απογοήτευση:

Ο εύκολος στόχος είναι ο Τζημόπουλος, αλλά το πέναλτι δίνεται πολύ εύκολα από τον Αρετόπουλο. Απογοήτευση, επομένως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αδυναμία του ΠΑΣ Γιάννινα να εκμεταλλεύεται τις φάσεις που δημιουργεί με πρώτο τον Ίλιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου