Τελευταία Νέα

30/3/14

32η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - Άρης 1-0

                                                     
Σε κακή μέρα ο Ολυμπιακός, συνάντησε πολλά προβλήματα από τον πολύ καλό Άρη και χρειάστηκε ένα γκολ του Βαλντές στο 84' για να επικρατήσει με σκορ 1-0. 
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Σταύρου Νταϊφά, ενώ στα μάτριξ του γηπέδου έπαιξε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον θρυλικό πρόεδρο του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" φυσικά αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.
Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ίσως το χειρότερο φετινό τους πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Άρης θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Ρομπέρτο που σε δύο περιπτώσεις του στέρησε το γκολ.
Στην επανάληψη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τους γηπεδούχους, ο Άρης συνέχιζε να στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο, όμως ο Βαλντές στο 84' εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Χολέμπας και σκόραρε για το τελικό 1-0.
Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την απόδοση του σε όλο το 90λεπτο, εκνεύρισε σε πολλές περιπτώσεις τους οπαδούς του, όπως και οι παίκτες τον Μίτσελ, που βλέπει την ομάδα του να παρουσιάζει κακό πρόσωπο ενώ ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (2/4) για το Κύπελλο Ελλάδας στο Φάληρο.
Αντίθετα ο Άρης, παρά το γεγονός πως έχει ήδη υποβιβαστεί, ήταν εξαιρετικός σε πολλά σημεία του αγώνα και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας).
Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας).
Τέταρτος: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας).
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης (46' Μανιάτης), Εντινγκά, Πέρες, Ντομίνγκες (61' Στσέποβιτς), Βέργος (46' Κάμπελ), Βαλντές.
Άρης (Κάκογλου): Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης (87' Νταμαρλής), Σουνάς (74' Καμινιώτης), Τριανταφυλλάκος, Μπακασέτας (79' Ψυχογιός), Βαγκέλι, Μανιάς, Βλάχος, Ηρακλής, Μπουγαΐδης.
Γκολ: 84' Βαλντές.
Κίτρινες κάρτες: 81' Παπαδόπουλος / 30' Σουνάς, 62' Διούδης.
Κόκκινες κάρτες: 85' Ηρακλής.

Ανασκόπηση αγώνα:

Παρά το 75% (!) σε κατοχή μπάλας που παρουσίασε κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έμοιαζε ασύνδετος και δίχως ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα ελέω Ρομπέρτο και... οριζόντιου δοκαριού, ο Άρης θα μπορούσε να έχει φτάσει στην επίτευξη παραπάνω του ενός τερμάτων, με τον Παπαδόπουλο να έχει προβλήματα απέναντι στον Μανιά.
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους, με τους Πέρες, Βαλντές και Ντομίνγκες να αλλάζουν υπέροχα την μπάλα στο 18', αλλά τον Γιαννίτση να βάζει σωτήρια κόντρα στον Αργεντίνο. Ο Μπακασέτας τρία λεπτά αργότερα βρήκε κάθετα τον Μανιά, αυτός πέρασε τον Παπαδόπουλο αλλά ο Ρομπέρτο επενέβη εντυπωσιακά στην βολίδα του φορ των "κιτρίνων".
Ο Διούδης στο 27' δεν αιφνιδιάστηκε στο μακρινό σουτ του Χολέμπας και στο 30' ο Μανιάς βγήκε στην πλάτη του Παπαδόπουλου αλλά η προβολή του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.
Ένα λεπτό μετά, ο Ρομπέρτο... απογειώθηκε και είπε "όχι" στο σουτ του Βαγκέλι από πλάγια θέση. Στο 40' ο Μανιάς κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, την στιγμή που θα έβγαινε απέναντι στον Ισπανό γκολκίπερ, με την άμυνα των Πειραιωτών να έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Σκορ ημιχρόνου 0-0, με τους φιλοξενούμενους να κλέβουν τις εντυπώσεις.
Ο Μίτσελ άλλαξε στην ανάπαυλα δύο παίκτες (Μανιάτης και Κάμπελ πήραν τις θέσεις των Σάμαρη και Βέργου αντίστοιχα), ωστόσο η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα για τους Πειραιώτες, που συνέχιζαν να παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στην δημιουργία φάσεων.
Αντίθετα ο Άρης στεκόταν πολύ καλά στο γήπεδο και εξακολουθούσε να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, εκθέτοντας την αντίπαλη άμυνα, δίχως όμως να φτάνει στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Στο 77' ο Εντινγκά με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό παραθυράκι του Διούδη, με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει τρόπο να απειλήσει εντός περιοχής.
Την μοναδική φορά που το πέτυχε, βρήκε το γκολ με τον Βαλντές σκόρερ στο 84'. Ο Χολέμπας από αριστερά, στην μοναδική ίσως καλή του ενέργεια σε όλο το 90λεπτο, σέντραρε δυνατά στην περιοχή και ο Παραγουανός υπό πίεση και με προβολή νίκησε τον Διούδη για το 1-0. Στο επόμενο λεπτό ο Ηρακλής αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μανιάτη και κάπου εκεί ουσιαστικά τέλειωσε το ματς.


Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Ρομπέρτο. Αν δεν ήταν ο Ισπανός τερματοφύλακας με τις δύο καταπληκτικές επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο, ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να είχε συναντήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τον Άρη.

Η απογοήτευση:

Ο Ολυμπιακός. Με εξαίρεση τους Ρομπέρτο, Σαλίνο και τον φιλότιμο (πλην αναποτελεσματικό) Πέρες, κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν έφτασε σε αποδεκτά επίπεδα αγωνιστικής συμπεριφοράς. Ούτε καν ο σκόρερ Βαλντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου