Τελευταία Νέα

30/3/14

32η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ-ΑΕΛ Καλλονής 2-1

Τα «ασπρόμαυρα» κέρδη ενόψει του Φαλήρου
Ο Ευθύμης Κουλούρης, μετά το Κύπελλο, έκανε ντεμπούτο με γκολ και στο πρωτάθλημα και χάρισε την όγδοη νίκη-ανατροπή φέτος στον ΠΑΟΚ. Η Καλλονή προηγήθηκε με τον Περόνε και ο "Δικέφαλος" ισοφάρισε με τον Βούκιτς.
Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν έκανε θυσία στο βωμό του Κυπέλλου αν και φλέρταρε με τη γκέλα κόντρα στην Καλλονή. Ένας παλιός (Βούκιτς) και ένας νέος (Κουλούρης) κατάφεραν να τον οδηγήσουν στην ανατροπή κόντρα στην Καλλονή που πίστεψε ότι θα έπαιρνε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα όταν προηγήθηκε με τον Περόνε στο 36, μετά από εκπληκτική προσποίηση και πάσα του Λεοζίνιο.
Ο "Δικέφαλος", έπαιξε με δέκα ρεζέρβες και τον Βίτορ στο αρχικό σχήμα, ελέω Κυπέλλου και παραλίγο να το πληρώσει. Αν και είχε καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπόρεσε-με εξαίρεση το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο πρώτο μέρος-να κάνει μεγάλες φάσεις.
Όλα άλλαξαν όταν ο Γεωργιάδης αποφάσισε να ρίξει στο ματς διαδοχικά Στοχ, Βούκιτς και Κουλούρη και (με τα δύο γκολ στο Κύπελλο κόντρα στον Απόλλωνα, μετρά τρία σε δύο ματς με τον ΠΑΟΚ) και έτσι οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί και έφθασαν στην όγδοη φετινή ανατροπή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαλπιγγίδης έχασε την ευκαιρία (που θα έχει σε άλλο ματς) να μείνει μόνος στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Σαράφης έχει 136, ο  Κούδας 134, ενώ Σάλπι και Σκαρτάδος έχουν από 84.
Ταυτότητα αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.

Καιρός: Νεφελώδης.

Διαιτητής:
 Γιάννης Τοπούζης (Θράκης).

Βοηθοί: Γιάννης Σίπκας (Πέλλας), Γιάννης Καραγκιοζόπουλος (Πιερίας).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Μαντούρο, Νίνης, Μάρτενς (Στοχ 57'), Σαλπιγγίδης, Ολίσε (Βούκιτς 46'), Χούσεν (Κουλούρης 69').
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Ποντανί, Βάλιος, Ζακουανί, Κειτά (Σιλιγαρδάκης 67'), Φουρλάνος (Νιαμπούγιου 59'), Μανούσος, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Περόνε (Γκαρσία 79').
Γκολ: Βούκιτς 74', Κουλούρης 84'-Περόνε 36'.
Κίτρινες κάρτες: Κουλούρης 85', Γιακουμής 89'-Χωριανόπουλος 44', Φουρλάνος 54', Κειτά 66'.
Ανασκόπηση:
Ο Λεοζίνιο ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον χορό των φάσεων με ένα μακρινό σουτ που πέρασε άουτ στο 4ο λεπτό. Ακολούθησε στο 8ο λεπτό ένα χλιαρό σουτ του Νίνη που δεν ανησύχησε τον Μάππα, σε ένα παιχνίδι που στο ξεκίνημά του επικράτησε ο αργός ρυθμός. Στο 16' ήταν η σειρά του Βίτορ να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά χωρίς τύχη, ενώ στο 20' ζεστάθηκε για πρώτη φορά η Τούμπα.
Ατυχος ο Σαλπιγγίδης.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έφυγε σε κατά μέτωπο επίθεση, μπήκε στην περιοχή της Καλλονής, άδειασε δύο αντιπάλους του, όμως, στάθηκε άτυχος, αφού το πλασέ του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 32' ο Σπυρόπουλος ελίχθηκε έξυπνα έξω από τα καρέ των φιλοξενουμένων, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος, όμως, απέναντι από τον Μάππα δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε. Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πιεσή του και στο 35' η συνεργασία Μάρτενς-Κίτσιου έβγαλε τον Σαλπιγγίδη σε θέση βολής, αλλά ο διεθνής επιθετικός δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να μην σουτάρει κάτω από ιδανικές συνθήκες.
Αντεπίθεση και 0-1.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχανε τις ευκαιρίες, αλλά η Καλλονή ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε αντεπίθεση των φιλοξενουμένων στο 36' ο Λεοζίνιο έβγαλε με κάθετη πάσα τον Περόνε τετ α τετ, ο Αργεντινός επιθετικός πέρασε τον Γιακουμή και σε κενή εστία σημείωσε το 0-1.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γεωργιάδης αντικατέστησε τον Ολίσε με τον Βούκιτς. Ο Νίνης στο 49' γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, αλλά οι αμυντικοί της Καλλονής πρόλαβαν τον επερχόμενο Χούσεν. Στο 55' ο Μάρτενς εκτέλεσε κόρνερ, όμως, η προβολή του Σαλπιγγίδη στο δεύτερο δοκάρι δεν βρήκε στόχο.
Στο 58' ο Φουρλάνος έκανε τάκλιν στον Γιακουμή, ενώ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε μπλοκάρει την μπάλα, αλλά ο Τοπούζης προτίμησε να μην δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον μέσο της Καλλονής. Ο "Δικέφαλος" στο 61' έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά ο Χούσεν πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά νικήθηκε από τον Μάππα και στη συνέχεια της φάσης ο Βίτορ εξ' επαφής δεν μπόρεσε να γράψει το 1-1.

Λύτρωση από Βούκιτς, Κουλούρη.
Στο 69' ένα σουτ του Στοχ από πλάγια θέση εντός περιοχής πέρασε άουτ, ενώ στο 74' ο Βούκιτς λύτρωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Βάλιος με λάθος διώξιμο έστειλε την μπάλα πάνω στον Βούκιτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα στην γωνία του Μάππα. Ο Σέρβος στο 82' έστρωσε στον Κατσικά, αλλά το σουτ του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ έφυγε άουτ.
Η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 84' μετά από μπάσιμο του Σαλπιγγίδη στην περιοχή της Καλλονής και εξαιρετική ενέργεια και πλασέ του Κουλούρη, ο οποίος στην δεύτερη συμμετοχή του με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ σημείωσε το τρίτο του γκολ.
Ο MVP:
Ο Κουλούρης που στην δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του με την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, μετά το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, σκόραρε ξανά και έβαλε τα γυαλιά σε αρκετούς παίκτες του "Δικεφάλου".
Η Απογοήτευση:
Ο Ολίσε που σε ένα ακόμη παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν σε... άλλο γήπεδο. Ο Λιβεριανός είχε πολλές ημιτελείς προσπάθειες και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ματς να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή του "Δικεφάλου" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου