Τελευταία Νέα

31/3/14

32η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3


Ο Πλατανιάς πήρε μια σπουδαία νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την παραμονή επικρατώντας με 3-2 της Ξάνθης στην Ακριτική πόλη και προσπέρασε και πάλι την Βέροια και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Mία πολύ σπουδαία νίκη που τον φέρνει και πάλι πάνω από την Βέροια και τον Απόλλωνα Σμύρνης πήρε ο Πλατανιάς στην Ξάνθη επικρατώντας με 3-2 της ομώνυμης ομάδας χάρη σε γκολ των Τόρες, Βλαχοδήμου και Κατάι.

Με αυτή την νίκη η ομάδα των Χανίων βρίσκεται στην 15η θέση με 34 βαθμούς ενώ η Ξάνθη με αυτή την ήττα μπήκε σε μπελάδες ενόψει της συνέχειας καθώς έχει μόλις 35 και δεν μπορεί να θεωρεί σίγουρη την παραμονή της.
Και οι δυο ομάδες ήθελαν την νίκη για αυτό και μπήκαν από τα πρώτα λεπτά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας ως σκοπό να πετύχουν ένα τέρμα που θα τις έφερνε σε θέση οδηγού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν και μαζί με το γκολ που πέτυχαν πήραν και την ψυχολογία που τους ώθησε σε ένα δεύτερο τέρμα.
Ο Κεχαγιάς με μια αλλαγή πριν το τέλος του πρώτου μέρους προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα και να δώσει επιπλέον ώθηση επιθετικά στην ομάδα του η οποία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να μειώσει. Πίεσε μάλιστα για ένα ακόμη γκολ αλλά δεν τα κατάφερε.
Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε και μετά από ένα λάθος της άμυνας της Ξάνθης ο Πλατανιάς πήρε και πάλι προβάδισμα δυο τερμάτων στο ματς καθώς στο 77' έκανε το 3-1 με τον Κατάι. Στο 79' όμως η Ξάνθη μείωσε με πέναλτι του Σολάρι και τα τελευταία δέκα λεπτά κύλησαν με λίγες φάσεις και πολλούς τραυματισμούς και κίτρινες κάρτες που ανάγκασαν τον Τριτσώνη να κρατήσει οχτώ λεπτά καθυστερήσεων.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης όμως έδωσε στον Πλατανιά τρεις πολύτιμους βαθμούς και έβαλε τους γηπεδούχους σε μπελάδες ενόψει της συνέχειας.

H ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη Arena".
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών).
Τέταρτος: Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας).
Συνθέσεις:
SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (38' Τριάδης), Χοσέμι, Γούτας, Παϊτο (66' Ράνος), Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι, Σολάρι.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλίδης, Ίνκουμ, Γιαχία, Δημήτρης, Ζαραδούκας (46' Θέρα), Αγκιλέρα (67' Γουνδουλάκης), Τετέ, Βλαχοδήμος, Κατάι, Μενδρινός, Τόρες.
Γκολ: 48' Σολτάνι, 79' Σολάρι/4' Τόρες, 35' Βλαχοδήμος, 77' Κατάι.
Κίτρινες κάρτες: 57' Χοσέμι, 72' Ντε Γκούζμαν/28' Δημήτρης, 43' Κατάι, 56' Μενδρινός, 66' Αγκιλέρα, 81' Τετέ, 87' Γουνδουλάκης, 90+ Γιαχία.
Κόκκινες κάρτες: 90+ Αγκιλέρα (δεύτερη κίτρινη).

Ανασκόπηση αγώνα:

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 3' όταν ο Μάνταλος μπήκε από τα δεξιά γύρισε επικίνδυνα αλλά ο Γιωργαλίδης έδιωξε. Η μπάλα έφτασε στον Μπαξεβανίδη ο οποίος όμως σούταρε ψηλά έξω.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν όταν στο 4' σε γύρισμα από τα αριστερά ο Χοσέμι δεν μπόρεσε να διώξει, ο Τόρες έγινε κάτοχος της μπάλας στην μικρή περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 7' όταν ο Παϊτό από τα αριστερά έκανε την σέντρα οι αμυντικοί του Πλατανιά δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Σολτάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανενόχλητος σούταρε έξω. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπαξεβανίδη στο 12'.
Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε μετά από είκοσι λεπτά στο ματς όταν στο 32' ο Κατάι από πολύ καλή θέση επιχείρησε το σουτ με την μπάλα όμως να φεύγει έξω. 
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δυο γκολ στο 35' όταν ο Βλαχοδήμος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Ινκούμ από τα δεξιά πλήγωσε την παλιά του ομάδα και δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.
Το γρήγορο 0-2 ανάγκασε τον Κεχαγιά να προβεί σε αλλαγή πριν φύγει το πρώτο μέρος με τον Τριάδη να παίρνει την θέση του Μπαξεβανίδη προκειμένου οι Ακρίτες να γίνουν πιο επιθετικοί.
Στο 42' ο Σολάρι από πλάγια αριστερά μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να νικήσει τον Γιωργαλίδη δίχως όμως να καταφέρει κάτι αξιόλογο. 
Μείωσε με το καλημέρα η Ξάνθη.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ξάνθη μπήκε με σκοπό να βάλει ένα γκολ που θα μείωνε το σκορ και θα έδινε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Αυτό ήρθε στο 48΄όταν ο Τριάδης έκανε την επέλαση από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα η άμυνα του Πλατανιά δεν έδιωξε και από κοντά ο Σολτάνι μείωσε σε 2-1.
Στο 50' ο Πλατανιάς απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με το σουτ του Τετέ αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε την μπάλα χωρίς πρόβλημα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 63' όταν ο Μάνταλος με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε δυο αντιπάλους έκανε και το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πλατανιά.

Ο MVP της αναμέτρησης:


Ο Κατάι σε ακόμη ένα παιχνίδι πήγε πάρα πολύ καλά. Πέτυχε ένα πανέμορφο και έξυπνο γκολ ενώ σε όλη την διάρκεια του αγώνα έδωσε μάχες τις οποίες τις κέρδισε και βοήθησε την ομάδα του στην επιθετική της ανάπτυξη.

Η απογοήτευση:

Ο Χοσέμι της Ξάνθης ήταν τραγικός. Ευθύνεται για τα δυο γκολ που δέχεται η ομάδα του καθώς μετέχει τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο γκολ που βάζει ο Πλατανιάς με τα λάθη του να είναι καθοριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου