Τελευταία Νέα

30/4/14

1η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 1-1


Ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια ζωής μετά το χαστούκι στον τελικό Κυπέλλου, όμως ήρθε ισόπαλος με 1-1 με τον Αστέρα στην Τούμπα ελέω του τρομερού τερματοφύλακα της ομάδας της Αρκαδίας.

Στραβοπάτησε και στην πρεμιέρα των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά όχι γιατί είχε κακή απόδοση, αλλά γιατί έπεσε πάνω στον εκπληκτικό τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Χερνάντεζ που έδωσε μία πολύτιμη, πιθανόν, ισοπαλία στην ομάδα του  
Ο ΠΑΟΚ αρχικά φάνηκε επηρεασμένος (τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στην κερκίδα) από την βαριά ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το περασμένο Σάββατο. Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τη... βοήθεια και του Δασκαλόπουλου (δεν είδε το φάουλ πάνω στον Σκόνδρα) ο Μπαράλες που άνοιξε το σκορ (φέρει ευθύνη και ο Γλύκος).
Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι σταδιακά ανέβαζαν την απόδοσή τους και με κινητήριο μοχλό τον Νάτχο και πιο επικίνδυνο παίκτη τον Στοχ, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες.
Στο β΄μέρος, ειδικότερα, με την είσοδο των Βούκιτς και Κουλούρη αντί του μέτριου Μάρτενς και του κάκιστου Λούκας αντίστοιχα, έφεραν το παιχνίδι μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ (σε δημιουργία και εκτέλεση) με τον Στοχ, όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν για δεύτερη φορά τον εκπληκτικό χθες Χερνάντεζ που έδωσε ένα βαθμό που ίσως αποδειχθεί πολύτιμος για την ομάδα του.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλ/νίας), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Λίνο (79' Τζαβέλλας), Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Μάρτενς (46' Βούκιτς), Λούκας (56' Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Χερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Εντό (82' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Καράσκο (65' Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (73' Χουάνμα).
Γκολ: Στοχ 59'-Μπαράλες 12'.
Κίτρινες κάρτες: Αθανασιάδης 12', Τζαβέλλας 82', Σκόνδρας 90+, Βίτορ 90+-Μπαράλες 44', Σανκαρέ 77', Κουρμπέλης 80', Γκοιάν 84', Ντε Μπλάσις 90'

Ανασκόπηση:

Το παιχνίδι στην "μουδιασμένη" από την απώλεια του Κυπέλλου Τούμπα ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ πιο ορεξάτο από τον αντίπαλό του να προσπαθεί να διασπάσει είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα την άμυνα του Αστέρα. Στο 8' ο Στοχ σέντραρε και ο Γκόιαν προ του επερχόμενου Αθανασιάδη πρόλαβε τελευταία στιγμή και παραχώρησε κόρνερ.
Προηγήθηκε ο Αστέρας
Κόντρα στην ροη΄του αγώνα οι Αρκάδες, πάντως, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 12' ο Μπαράλες έκλεψε την μπάλα από τον Σκόνδρα, προχώρησε και πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Γλύκου γράφοντας το 0-1. Ο Νάτχο στο 16' έβγαλε τον Στοχ μόνο του απέναντι από τον Χερνάντεζ, αλλά ο Σλοβάκος άσος για ελάχιστα εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα.
Είχε τον έλεγχο ο ΠΑΟΚ, αλλά...
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 18' ο Μάρτενς βρήκε τον Στοχ, ο Σλοβάκος έφερε με το κεφάλι την μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Χερνάντεζ δεν έδιωξε όπως θα ήθελε, αλλά κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα μετά από ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αθανασιάδη που ακολούθησε. Ενα σουτ του Μάρτενς στο 22' έφυγε λίγο άουτ, σε ένα σημείο που ο "Δικέφαλος" ήλεγχε πλήρως τον αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, σε πολλές στιγμές στη συνέχεια ήταν "φλύαρος" με αποτέλεσμα ο χρόνος να περνάει και το 0-1 να είναι, τελικά, το το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γεωργιάδης έριξε στην "μάχη" τον Βούκιτς, αντικαθιστώντας τον Μάρτενς. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός, πολιορκούσε τα καρέ του Αστέρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ένα σουτ του Ουσέρο κάτω από καλές συνθήκες στο 57' που έφυγε άουτ.
Συνδυασμός για σεμινάριο και 1-1.
Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο 59' μετά από άψογο συνδυασμό Νάτχο-Στοχ. Ο Σλοβάκος βρήκε τον Ισραηλινό μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Στοχ, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Μπαντή στην κλειστή του γωνία.
Ακολούθησαν στο 63' δύο καλές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο Σκόνδρας σέντραρε, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά ο Γκοιάν την βρήκε πάνω στην γραμμή διώχνοντας σε κόρνερ. Ο Νάτχο εκτέλεσε, ο Βίτορ έπιασε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, όμως, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 67' και πάλι ο Νάτχο εκτέλέσε κόρνερ, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πέρασε μπροστά από τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως, κανείς δεν την βρήκε με αποτέλεσμα να λυθεί ο γόρδιος δεσμός στην άμυνα του Αστέρα. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 76'.
Πρώτος ο Αστέρας μετά από σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ και αφού δεν έδιωχνε κάποιος αμυντικός του ΠΑΟΚ, κανείς παίκτης του Αστέρα δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στην ακριβώς επόμενη φάση ο Κλάους έβγαλε τον Κουλούρη σε θέση βολής, αλλά το δυνατό σουτ του νεαρού στράικερ εξουδετέρωσε ο Χερνάντεζ.
Τριπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
Στο 82' ένα φάουλ του Τζαβέλλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Χερνάντεζ έσωσε τον Αστέρα σε τριπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ.
Ο Αθανασιάδης αρχικά δεν νίκησε σε τετ α τετ τον Χερνάντεζ, στην συνέχεια κεφαλιά του Κλάους αποκρούστηκε ξανά από τον πορτιέρο του Αστέρα, ενώ τα σουτ των Στοχ και Τζαβέλλα είχαν την ίδια κατάληξη.

Ο MVP:

Ο Χερνάντεζ έκανε μεγάλες επεμβάσεις, ειδικά στο φινάλε του ματς και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Η Απογοήτευση:

Ο Λούκας δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και δεν βοήθησε καθόλου τον ΠΑΟΚ όπως και στον τελικό Κυπέλλου. Δικαίως αντικαταστάθηκε και μάλιστα αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου