Τελευταία Νέα

13/4/14

34η Aγωνιστική Super League : SKODA Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1

Η SKODA Ξάνθη επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι που είδε ο Σπάθας και προκάλεσε την οργή του Αναστασίου και θα διεκδικήσει την παραμονή της στην Super League στο μπαράζ της παραμονής.

Μια ακόμα ευκαιρία για να παραμείνει στην Super League για 26η συνεχόμενη χρονιά θα έχει η SKODA Ξάνθη μετά την νίκη της επί του Παναθηναϊκού με 3-1 καθώς ναι μεν οι Ακρίτες πήραν μια σημαντική για αυτούς νίκη αλλά ο συνδυασμός των υπόλοιπων αποτελεσμάτων δεν τους βοήθησε ώστε να παραμείνουν απευθείας.
Χαρακτηριστικά η Ξάνθη ισοβάθμησε με την Βέροια και τον Πλατανιά στους 38 βαθμούς και έμεινε στην 16η θέση ενώ οι ομάδες που αποχαιρετούν την κατηγορία είναι ο Άρης και ο Απόλλων Σμύρνης.
Οι πράσινοι που βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 16' λόγω αποβολής του Κουτρουμπή τουλάχιστον δεν έχασαν κάποιο βαθμό ενόψει πλέι οφ αλλά θα ξεκινήσουν με την ίδια αφετηρία με τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.
Η Ξάνθη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με ότι καλύτερο μπορούσε καθώς είχε να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα αλλά ο Νίκος Κεχαγιάς χρησιμοποίησε όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός που ταξίδεψε με απουσίες στην Ξάνθη είχε και κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα του. Χαρακτηριστικά ο Αναστασίου επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Αμπέντ, Νάνο και Τριανταφυλλόπουλο δίνοντας και στους τρεις ανάσες ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη με τον ΟΦΗ.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έδειξε ότι το θέλει περισσότερο ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε πολύ νωρίς, στο 16' λεπτό, με παίκτη λιγότερο και αυτό σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

H ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη-ARENA".
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών).
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας).
Συνθέσεις:
SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μάρτινς (76' Κομεσίδης), Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι, Βασιλακάκης (82' Σουάρες), Μπέρτος, Κάλβο (90+ Τριάδης), Μάνταλος, Σολτάνι, Φλίσκας.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Μέντες, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Ατζαγκούν (77' Αγγελόπουλος), Καρέλης, Κλωναρίδης (62' Γιαννιτσάνης), Πέτριτς (23' Ρισβάνης).
Γκολ: 18'-22' Σολάρι, 51' Μάνταλος/31' Κλωναρίδης.
Κίτρινες κάρτες: 28' Κλωναρίδης, 43' Δώνης, 43' Καπίνο.
Κόκκινες κάρτες: 17' Κουτρουμπής.
Ανασκόπηση αγώνα:
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 5' ύστερα από σέντρα από τα δεξιά ο Σολτάνι πήρε την κεφαλιά προ του Σπυρόπουλου αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Καπίνο.
Στο 16' ο Μάνταλος έκανε μια παράλληλη μπαλιά η μπάλα βρήκε στον ώμο του Κουτρουμπή καθώς έπεφτε και ο Σπάθας ήταν ο μόνος που είδε πέναλτι και έδειξε κόκκινη στον άσο του Παναθηναϊκού αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες του ματς.
Μια απόφαση που έκανε έξαλλο τον Γιάννη Αναστασίου αλλά και τον άσο του τριφυλλιού που δεν ήθελε να βγει από το γήπεδο. Ο Σολάρι ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Καπίνο στο 17' ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Ξάνθης.
Οι γηπεδούχοι με το υπέρ τους 1-0 και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσαν για ένα ακόμη γκολ και αυτό ήρθε στο 22'. Σέντρα του Μπέρτου από τα δεξιά και κεφαλιά του Σολάρι που νίκησε στον αέρα τον Λαγό για το 2-0. Μάλιστα ο φορ της Ξάνθης με αυτό το γκολ πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα του σκόρερ.
Ο Αναστασίου μετά το 2-0 την αλλαγή που ετοίμαζε μετά την αποβολή καθώς έβγαλε τον Πέτριτς και πέρασε στην θέση του τον Ρισβάνη. Άφησε έτσι στην 11άδα τους Καρέλη, Κλωναρίδη θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα τους αφού πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να χτυπήσει στην κόντρα.
Μάλιστα έτσι ήρθε η μείωση του σκορ για τον Παναθηναϊκό όταν στο 31' ο Δώνης είδε την κίνηση του Κλωναρίδη στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης του έκανε την μπαλιά και ο άσος των πράσινων με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1 για το τριφύλλι.
Οι γηπεδούχοι στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους απείλησαν με τον Σολάρι στο 37' αλλά η κεφαλιά του Ισπανού πέρασε έξω.
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος με τους πράσινους να δείχνουν από τα πρώτα λεπτά ότι θέλουν να φέρουν το ματς στα ίσια.
Η Ξάνθη όμως ήταν αυτή που σε μια ολιγωρία της άμυνας του τριφυλλιού έφτασαν και σε τρίτο γκολ και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με δέκα παίκτες.
Συγκεκριμένα στο 51' ο Μπέρτος και πάλι έκανε την σέντρα, ο Λαγός κοντραρίστηκε με τον Σολάρι και η μπάλα πέρασε για να φτάσει στον Μάνταλο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ έκανε το 3-1.
Με την σέντρα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του Σπυρόπουλου στο 53' έφυγε ψηλά έξω από την εστία του Κυριακή.
Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε με τους παίκτες της Ξάνθης να κρατάνε την μπάλα και να κάνουν ενίοτε και καθυστερήσεις ενώ το τριφύλλι αγωνιζόμενο με παίκτη λιγότερο από το 16' δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό.
Στο 66' η Ξάνθη είχε νέα καλή στιγμή όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Σολάρι πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καπίνο έκανε πολύ όμορφη επέμβαση στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ. Όπως και το σουτ του Κάλβο στο 70'.
Στο 76' ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στην μάχη και τον 17χρονο Βασίλη Αγγελόπουλο αντί του Ατζαγκούν δίνοντας την ευκαιρία σε ένα ακόμα παιδί από την ακαδημία των πράσινων να κάνει το ντεμπούτο του.
Μέχρι και την λήξη του ματς ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει και η Ξάνθη διατήρησε πολύ εύκολα το 3-1 που της έδωσε την νίκη και την έστειλε στα μπαράζ της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου