Τελευταία Νέα

30/8/14

1η Aγωνιστική Β' όμιλος Mudobasket : Ελλάδα - Σενεγάλη 87-64

                                
Η Εθνική επικράτησε της Σενεγάλης στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς δυσκολίες (87-64), μπαίνοντας με το δεξί στην διοργάνωση.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική, η οποία επικράτησε χωρίς δυσκολίες της Σενεγάλης με 87-64 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση. Οι διεθνείς μας επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό τους, πρόσφεραν και θέαμα (με τον Αντετοκούνμπο) και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε εξαιρετική άμυνα και προηγήθηκε με 50-17 στο 22ο λεπτό του αγώνα. Οι Σενεγαλέζοι είχαν 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 8 στο δεύτερο! Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής μας ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο μέρος και πήρε πόντους τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι. Επόμενος αντίπαλος μας πλέον στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Φιλιππίνες που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην Κροατία (νίκησαν οι Κροάτες στην παράταση).
Ο αριθμός του αγώνα:
Το 71% του Κώστα Καϊμακόγλου στα σουτ τριών πόντων! Ο Έλληνας φοργουορντ ξεκίνησε με 5/5 για να τελειώσει τον αγώνα με 5/7.
Ο πρωταγωνιστής:
Ο Κώστας Καϊμακόγλου πραγματοποίησε εξαιρετική παιχνίδι, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, έχοντας 1/3 δίποντα και 5/7 τρίποντα, ενώ παράλληλα μάζεψε 8 ριμπάουντ και έδωσε δύο ασίστ.
Ο αγώνας:
Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και επέβαλε το παιχνίδι της απέναντι στη Σενεγάλη, καθώς στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 13-4, αναγκάζοντας τον κόουτς των Αφρικανών να πάρει τάιμ άουτ. Οι διεθνείς μας ανέβασαν τον ρυθμό από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους Σενεγαλέζους να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Στο όγδοο λεπτό ο Βουγιούκας πέρασε στη θέση του Γιάννη Μπουρούση, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διατηρεί το προβάδισμα του, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Αποτέλεσμα ήταν η Εθνική να προηγείται στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 18-9.
Στην δεύτερη περίοδο, η Εθνική μας είχε τον έλεγχο του αγώνα, ανεβάζοντας την διαφορά της από τη Σενεγάλη. Με τον Αντετοκούνμπο στο παρκέ οι διεθνείς μας έτρεξαν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα 28 πόντων κόντρα στους Σενεγαλέζους, οι οποίοι είχαν σημειώσει 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 8 πόντους στο δεύτερο.
Οι Σενεγαλέζοι αφού δυσκολευόντουσαν να βάλουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι, επέλεξαν στο δεύτερο ημίχρονο τον δρόμο του μακρινού σουτ. Κι αυτό στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου είχε αποτέλεσμα, καθώς με δύο διαδοχικά τρίποντα έριξαν την διαφορά κάτω από τους 30 πόντους (50-23). Έτσι, μετά το σερί 5-0 των διεθνών μας, απάντησαν στο 24ο λεπτό με σερί 8-0 (50-25). Η Σενεγάλη έριξε κι άλλο την διαφορά (50-27), με τον Φώτη Κατσικάρη να καλεί τάιμ άουτ.
Η Σενεγάλη έριξε την διαφορά στους 20 πόντους (50-30), αλλά η Εθνική μας... πάτησε γκάζι και ξέφυγε με 28 πόντους (58-30). Ο Κώστας Βασιλειάδης, με τον Καϊμακόγλου έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η οποία διατήρησε τον έλεγχο του ματς για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 64-36.
Στα τελευταία δέκα λεπτά οι Σενεγαλέζοι ανέβασαν την απόδοση τους, ώστε να μην γνωρίσουν την συντριβή από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να ολοκληρωθεί τελικά το παιχνίδι με 87-64.
Τα δεκάλεπτα: 18-9, 45-17, 64-36, 87-64.
Ελλάδα: Μάντζαρης 8(2), Μπουρούσης 7, Ζήσης, Βασιλειάδης 13(3), Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5(1), Σλούκας 10(2), Καϊμακόγλου 17(5), Αντετοκούνμπο 11, Βουγιούκας 3, Πρίντεζης 5.
Σενεγάλη: Νιάνγκ, Νταλμέιδα, Τόμας, Ν'Ντογιέ, Ντιόπ 6(1), Φαγιέ 2, Ν'Ντορ 4, Η.Ντιαγέ 6, Ντιένγκ 21(14ριμπ.), Μπάτζι 14.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου