Τελευταία Νέα

29/10/14

2η Aγωνιστική 2ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1


Ο ΠΑΟΚ για μία ακόμη φορά φέτος δεν κέρδισε παιχνίδι στο οποίο έμεινε πίσω στο σκορ, αφού ήρθε ισόπαλος στην Τούμπα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κοντά στην πρόκριση οι Ηπειρώτες, σε μπελάδες ο δικέφαλος!

Καμία σχέση με τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος δεν είχε ο αποψινός στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη και παράλληλα βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού.
Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν με την ίδια ενέργεια που έχουν στα ματς πρωταθλήματος στον αγώνα και μάλιστα βρέθηκαν να χάνουν από το 23΄με το γκολ του Ίλιτ. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τζιόλη νωρίς στο δεύτερο μέρος, όμως απέδειξαν ότι δεν το... έχουν με τις ανατροπές, καθώς δεν έχουν κερδίσει καμία φορά φέτος όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ.
Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει μπελάδες σε ό,τι αφορά στην πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κι αν ο Απολλωνας 1926 κερδίσει αύριο στην Κέρκυρα, τότε δεν θα εξαρτάται από το δικό του αποτέλεσμα στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Κέρκυρα.Μέσα σ' όλα δεν μπορεί να μην σημειώσει κανείς και την απογοητευτική απόδοση-για μια ακόμη φορά-του Μάαρτεν Μάρτενς, που δεν αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Αναστασιάδη.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπα.

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Κατσικάς (75' Παπαδόπουλος), Βίτορ, Κίτσιου, Κάτσε, Γκολάσα, Τζιόλης, Μάρτενς (46' Τζανδάρης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς (77' Χαρίσης), Ίλιτς (52' Μανιάς), Γιάκος (83' Μπέριος), Ηλιάδης, Σαπαλίδης.
Γκολ: 23' Ίλιτς, 57' Τζιόλης.
Κάρτες: 35' Γαρουφαλιάς, 59' Αυγενικού, 81' Γιαννιώτης, 87' Αθανασιάδης, 87' Βίτορ.
Του έχει γίνει συνήθεια.
Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως και τα υπόλοιπα εντός έδρας του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Αναστασιάδη μπήκαν πολύ δυνατά, πίεσαν πολύ τον ΠΑΣ και απείλησαν μόλις στο 8' με τον Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος έτρεξε αρκετά με την μπάλα στα πόδια, την έφερε στο δεξί, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όμως, που είχε τον πρώτο λόγο από την έναρξη του αγώνα χάθηκε στο 15'. Ο Ράζβαν Ρατς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Αλέξανδρος Τζιόλης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι ο πορτιέρο του ΠΑΣ μπλόκαρε την μπάλα, πριν αυτή περάσει τη νοητή γραμμή της εστίας. Δύο λεπτά αργότερα ο Έργκους Κάτσε έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 19' ο Μάρτενς ακούμπησε για πρώτη (!) φορά μπάλα και από πλεονεκτική θέση την έστειλε... εκτός Τούμπας!
Παγωμάρα...
Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχανε ευκαιρίες και είχε τον πρώτο λόγο για να πετύχει γκολ, αυτός που τελικά το πέτυχε ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη του τελική προσπάθεια. Ο Σαπαλίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Γιάκος έδωσε κεφαλιά πάσα στον Ίλιτς, ο οποίος δεν λάθεψε από το ύψος του πέναλτι και έκανε το 0-1 παγώνοντας την μισοάδεια Τούμπα.
Το... ξεπέρασε.
Παρά το αρχικό σοκ, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΣ με στόχο να φέρει άμεσα το παιχνίδι στα ίσια. Στο 29' ο Γιώργος Κατσικάς σούταρε έξω από την περιοχή με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι ελάχιστα άουτ. Ένα λεπρό αργότερα, ο Ρατς σέντραρε, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι η κατάληξη ήταν η ίδια. Η επόμενη τελική στον αγώνα ήταν και πάλι του ΠΑΟΚ. Αυτήν τη φορά αυτός που σπατάλησε την ευκαιρία ήταν ο Μάρτεν Μάρτενς. Ο Βέλγος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, μόνος, ύστερα από σέντρα του Κίτσιου, αλλά το πλασέ του ήταν πολύ αδύναμο και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.
Φώναξε ο ΠΑΟΚ.
Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Δελφάκη. Ο διαιτητής από τον Σύνδεσμο Αρκαδίας δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά, ο οποίος μάρκαρε αρκετά σκληρά τον Γκολάσα.
Νευρικό ξεκίνημα.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αναστασιάδης απέσυρε τον κάκιστο για ακόμη ένα παιχνίδι Μάρτενς και πέρασε στο παιχνίδι τον Φάνη Τζανδάρη. Ο ΠΑΟΚ είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Γιαννιώτη, βγάζοντας μία νευρικότητα στις κινήσεις του. Μάλιστα, η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος ήρθε από τον ΠΑΣ με ένα επικίνδυνο σουτ του Αυγενικού στο 54'.
Λύση από τον Τζιόλη.
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να σπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, αφού έλειπε ο παίκτης που θα έκανε την τελική πάσα προς τους επιθετικούς. Τελικά τη λύση έδωσε ένα χαφ. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Τζιόλης στο 53' με ένα πολύ ωραίο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Γιαννιώτη, ο οποίος δεν ήταν στη σωστή θέση και έτσι το σκορ έγινε 1-1.
Μονότερμα.
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε κλείσει για τα καλά τον ΠΑΣ στα καρέ του, αλλά φάσεις δεν έκανε. Πέρασαν 16 λεπτά, από το γκολ του Τζιόλη για να απειλήσει ο "Δικέφαλος". Στο 69', λοιπόν, ο Ρατς σέντραρε, ο Τζιόλης έδωσε κεφαλιά πάσα στον Αθανασιάδη, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που επιχείρησε έξοδο. Στο 76' ο Αθανασιάδης θέλησε να βάλει το γκολ της ζωής του, αλλά το ψαλιδάκι που επιχείρησε μετά από σέντρα του Κίτσιου έφυγε άουτ. 
Χαράμισε πολλές.
Στο 78' ο Βίτορ βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά αντί να δώσει πάσα στον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη, προτίμησε να τελειώσει τη φάση από δύσκολη γωνία κι έτσι ο Γιαννιώτης μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, αν και ήταν πολύ κοντά στην εστία.Στο 83' λίγο έλειψε ο ΠΑΟΚ να κάνει το 1-2 με τον Σαπαλίδη, αλλά ο Γλύκος είχε απάντηση στο τετ α τετ με τον παίκτη του ΠΑΣ.Τρία λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης έχασε μία ευκαιρία που απλά δεν χάνεται. Ο Τζανδάρης τον βρήκε στη μικρή περιοχή του ΠΑΣ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, αφού από εκείνο το σημείο και μετά τα νεύρα και τα φαλτσοσφυρίγματα του Δελφάκη κράτησαν το 1-1 που αφήνει ελπίδες πρόκρισης στον ΠΑΟΚ, ενώ δίνει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά του ομίλου στους Ηπειρώτες.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου